حمایت از آسیب دیدگان از کرونا؛از اعطای یارانه و وام تا تعویق پرداخت مالیات و عوارض +جزئیات-راهبرد معاصر

حمایت از آسیب دیدگان از کرونا؛از اعطای یارانه و وام تا تعویق پرداخت مالیات و عوارض +جزئیات

معاون اقتصادی رئیس جمهور اعلام کرد: در دوران محدودیت‌های کرونایی به ۱۴ رسته اقتصادی در خصوص بازپرداخت اقساط تنفس داده می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 21
کد خبر: ۶۷۵۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد نهاوندیان امروز در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله کرونا، به تشریح تسهیلات پرداختی به قشر‌های آسیب پذیر در زمان محدودیت‌های کرونایی پرداخت و اظهارداشت: صدور مجوز‌ها برای کسب و کار‌هایی که زمان آن در اول بهمن ماه به پایان می‌رسد، تا بهمن ماه تمدید می‌شود و نیازی به مراجعه به نهاد‌ها و دستگاه‌ها در این دو ماه برای تمدید نیست.

 

نهاوندیان افزود: مهلت پرداخت عوارض کسب و پیشه شهرداری‌ها نیز تا اول بهمن ماه تمدید شد.

 

وی همچنین در خصوص تسهیلات به کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا گفت: در گروه‌های اقتصادی؛ ۱۴ رسته از جمله گروه‌های گردشگری به عنوان گروه‌های شدیدا آسیب پذیر شناسایی شده اند، که برای این کسب و کار‌ها ممکن است در پرداخت اقساط شان مشکلاتی پیش بیاید، تصمیم بر این شد که اقساط تسهیلاتی که موعد پرداخت آن در آذرماه است، یک ماه تنفس داده شود و قسط آذرماه آن‌ها برای پایان دوره بدون جریمه درنظر گرفته شود.

 

معاون اقتصادی رئیس جمهور در ادامه گفت: این کسب و کار‌ها اگر پرداخت دفعی (تدریجی) هم داشتند آن هم به مدت یک ماه تمدید خواهد شد.

 

نهاوندیان افزود: اگر در طول آذرماه که کسب و کار‌ها تعطیل بوده، مشکلات مالی به گونه‌ای شد که این واحد‌ها با چک برگشتی مواجه شدند و نتوانستند در موعد مقرر آن را پرداخت کند، با مراجعه به بانک آثار مترتبه برگشتی که معمولا تنبیه‌هایی برای برگشتی چک در سیستم بانکی است، آن آثار مترتب نخواهد بود که البته باید این افراد به بانک مراجعه کرده و شرایط خود را اعلام کنند.

 

وی همچنین گفت: در این واحد‌ها قبض گازی که مهلت پرداخت آن از اول آذر تا پایان دی می‌باشد، این مدت دو ماه امهال خواهد شد که بعدا می‌توانند آن را پرداخت کنند.

 

پرداخت یک میلیون تومان برای ۳۰ میلیون نفر

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: ۳۰ میلیون نفر از خانوار‌هایی که درآمد ثابت ندارند و از کرونا آسیب دیده اند، یک میلیون تسهیلات با اقساط سی ماهه دریافت می‌کنند که از یارانه آن‌ها در آینده برداشته می‌شود.

 

نهاوندیان پس از جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ۱۴ تصمیم اقتصادی این ستاد برای حمایت از آسیب دیدگان از کرونا، افزود: دو مورد از ۱۴ تصمیم این ستاد مربوط به خانوار‌هایی است که درآمد آن‌ها از کرونا تحت تاثیر قرار گرفته باشد و ۹ مورد دیگر آن مربوط به عموم کسب و کارهاست و ۳ مورد هم مربوط به کسب و کار‌های شدیدا آسیب دیده است.

 

وی با اشاره به اینکه جزییات این تصمیمات در سایت کارگروه اقتصادی اطلاع رسانی می‌شود، خاطرنشان کرد: تصمیم به تعطیلی در شهر‌های با وضعیت قرمز برای گروه‌های ۳ و ۴ و ۲ و در شهر‌های نارنجی برای کسب و کار‌های گروه ۴ و ۳ به خانوار‌هایی که درآمدشان از غیردرآمد ثابت است طبعا بیشتر صدمه می‌زند، این خانوار‌ها شناسایی شدند و حدود ۳۰ میلیون نفر هستند.

 

وی گفت: برای تحت پوشش قرار گرفتن این ۳۰ میلیون نفر دو اقدام خواهد شد، یکی این است که شبیه آن یک میلیون تومانی که پرداخت شد به این ۳۰ میلیون نفر تخصیص پیدا خواهد کرد که به صورت تسهیلات است، اما در واقع کارمزد مربوطه آن را دولت تقبل کرده است و اقساط ۳۰ ماهه اش از محل پرداخت یارانه و معیشتی که در آینده تعلق خواهد گرفت برداشته می‌شود، یعنی خانوار نیازی به پرداخت از جیب خودش ندارد.

 

معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: از آذرماه تا پایان سال ماهانه به هر کدام از اعضای خانوار معادل ۱۰۰ هزار تومان به سرپرست خانوار پرداخت می‌شود که جبران قسمتی از این کاهش درآمد را کند که انشاء الله به دعای هموطنان و عنایت الهی ما بتوانیم از این شرایط آسیب خارج شویم.

 

نهاوندیان در ادامه گفت: اما قسمت بسیار مهم آثاری است که بر کسب و کار‌ها دارد، ما با تجربه گذشته عملکرد مواردی که لازم بود که در این مدت تصمیم گیری شود در این مورد برای همه کسب و کار‌ها شامل دانستیم.

 

وی افزود: اولا اینکه عملیات اجرایی وصول مالیات مستقیم تا بهمن ماه متوقف خواهد شد، دیگر اینکه برای صدور یا تجدید پروانه کسب و کار واحد‌های اقتصادی اشخاص حقیقی این‌ها نیاز به اخذ گواهی پرداخت مالیاتی نخواهند داشت.

نهاوندیان گفت: این تسهیلاتی است که چون ما در واقع یک فرصتی تمدید مهلتی برای پرداخت‌های مالیاتی قرار می‌دهیم دیگر صدور پروانه کسب و کار نیاز به این گواهی نخواهد داشت.

 

وی افزود: دیگر اینکه در مورد اظهارنامه مالیات ارزش افزوده که هر سه ماه یکبار می‌باید واحد‌های اقتصادی پر کنند مهلت تسلیم این‌ها برای همان دوره سوم و چهارم سال ۹۹ به مدت یک ماه تمدید می‌شود که در این مدت که کسب و کار‌ها تعطیل هستند این فشار زمانی از رویشان برداشته شود.

 

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: همچنین مورد چهارم این است که جرایم پرداخت نشده بدهی مالیات و عوارض یا همان قانون تجمیع عوارض که یک مهلت قبلا برایش داشتیم بخشودگی این‌ها در صورتی که همه آن را پرداخت کنند تا پایان سال ۹۹ تمدید می‌شود و فرصت بیشتری خواهند داشت.

 

نهاوندیان افزود: همچنین در مورد مالیات‌هایی که ابلاغ می‌شود یک مهلت قانونی برای اعتراض به اوراق مالیاتی وجود دارد به همین علت تعطیلی‌ها که ادارات با پرسنل کمتری کار می‌کنند به مدت یک ماه و نیم این مهلت اعتراض تمدید خواهد شد.

 

وی اضافه کرد: مطلب ششم مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی است که اگر در فاصله آذر و دی این زمانشان باشد تا تاریخ پایان بهمن ماه تمدید می‌شود فرصت بیشتری دارند برای ارایه صورت‌های مالی حسابرسی شده شان تا ۳۰ بهمن تا آخر بهمن ماه این مهلت تمدید می‌شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار