ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

مجلس سنای فرانسه: قره‌باغ به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت شناخته شود

مجلس سنای فرانسه روز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۶ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 25
کد خبر: ۶۸۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر مجلس سنای فرانسه امروز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.

تصویب این قطعنامه نمادین به معنی آن نیست که دولت فرانسه منطقه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت خواهد شناخت، اما این اقدام، در حکم پیامی برای حمایت از جامعه ارمنی‌ها در فرانسه است.

هیچ کشوری منطقه قره‌باغ کوهستانی را که از چند دهه قبل میان جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان مورد مناقشه بوده به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت نشناخته است.

«جین-باپتیست لیموین»، وزیر کشور فرانسه در بیانیه‌ای از تصویب این قطعنامه انتقاد کرد و گفت که این اقدام نه به نفع ارمنستان است و نه مردم قره‌باغ.

قره‌باغ کوهستانی در داخل آذربایجان واقع شده و از لحاظ حقوق بین‌الملل بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود، اما ارمنستان در جریان جنگی که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری آغاز شد، این منطقه را به اشغال خود درآورد. این منطقه از سال ۱۹۹۴ میان جمهوری‌‌‌های آذربایجان و ارمنستان محل مناقشه است.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای گفت که این قطعنامه توسط گروهی از سناتورهایی که «به شدت طرفدار ارمنستان بوده‌اند» طراحی شده است.

در بیانیه وزارت خارجه آذربایجان آمده است: «تصویب یک قطعنامه کاملاً یکجانبه توسط سنا را تنها می‌توان اقدامی تحریک‌آمیز قلمداد کرد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «مایلیم تأکید کنیم که قطعنامه تصویب‌شده توسط سنای فرانسه فاقد اثر حقوقی است. با وجود این، با توجه به اهمیت سیاسی این قطعنامه، تصویب آن در کشوری که در نقش میانجی ظاهر شده، بی‌طرفی‌اش را مورد تردید قرار می‌دهد. این قطعنامه، وجهه فرانسه را به عنوان یک میانجی منصف  در جامعه آذربایجان مخدوش می‌کند.»

 

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار