دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

مجلس سنای فرانسه: قره‌باغ به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت شناخته شود

مجلس سنای فرانسه روز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۶ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 25
کد خبر: ۶۸۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر مجلس سنای فرانسه امروز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.

تصویب این قطعنامه نمادین به معنی آن نیست که دولت فرانسه منطقه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت خواهد شناخت، اما این اقدام، در حکم پیامی برای حمایت از جامعه ارمنی‌ها در فرانسه است.

هیچ کشوری منطقه قره‌باغ کوهستانی را که از چند دهه قبل میان جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان مورد مناقشه بوده به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت نشناخته است.

«جین-باپتیست لیموین»، وزیر کشور فرانسه در بیانیه‌ای از تصویب این قطعنامه انتقاد کرد و گفت که این اقدام نه به نفع ارمنستان است و نه مردم قره‌باغ.

قره‌باغ کوهستانی در داخل آذربایجان واقع شده و از لحاظ حقوق بین‌الملل بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود، اما ارمنستان در جریان جنگی که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری آغاز شد، این منطقه را به اشغال خود درآورد. این منطقه از سال ۱۹۹۴ میان جمهوری‌‌‌های آذربایجان و ارمنستان محل مناقشه است.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای گفت که این قطعنامه توسط گروهی از سناتورهایی که «به شدت طرفدار ارمنستان بوده‌اند» طراحی شده است.

در بیانیه وزارت خارجه آذربایجان آمده است: «تصویب یک قطعنامه کاملاً یکجانبه توسط سنا را تنها می‌توان اقدامی تحریک‌آمیز قلمداد کرد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «مایلیم تأکید کنیم که قطعنامه تصویب‌شده توسط سنای فرانسه فاقد اثر حقوقی است. با وجود این، با توجه به اهمیت سیاسی این قطعنامه، تصویب آن در کشوری که در نقش میانجی ظاهر شده، بی‌طرفی‌اش را مورد تردید قرار می‌دهد. این قطعنامه، وجهه فرانسه را به عنوان یک میانجی منصف  در جامعه آذربایجان مخدوش می‌کند.»

 

فارس

ارسال نظر