مجلس سنای فرانسه: قره‌باغ به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت شناخته شود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

مجلس سنای فرانسه: قره‌باغ به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت شناخته شود

مجلس سنای فرانسه روز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۶ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 25
کد خبر: ۶۸۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر مجلس سنای فرانسه امروز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.

تصویب این قطعنامه نمادین به معنی آن نیست که دولت فرانسه منطقه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت خواهد شناخت، اما این اقدام، در حکم پیامی برای حمایت از جامعه ارمنی‌ها در فرانسه است.

هیچ کشوری منطقه قره‌باغ کوهستانی را که از چند دهه قبل میان جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان مورد مناقشه بوده به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت نشناخته است.

«جین-باپتیست لیموین»، وزیر کشور فرانسه در بیانیه‌ای از تصویب این قطعنامه انتقاد کرد و گفت که این اقدام نه به نفع ارمنستان است و نه مردم قره‌باغ.

قره‌باغ کوهستانی در داخل آذربایجان واقع شده و از لحاظ حقوق بین‌الملل بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود، اما ارمنستان در جریان جنگی که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری آغاز شد، این منطقه را به اشغال خود درآورد. این منطقه از سال ۱۹۹۴ میان جمهوری‌‌‌های آذربایجان و ارمنستان محل مناقشه است.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای گفت که این قطعنامه توسط گروهی از سناتورهایی که «به شدت طرفدار ارمنستان بوده‌اند» طراحی شده است.

در بیانیه وزارت خارجه آذربایجان آمده است: «تصویب یک قطعنامه کاملاً یکجانبه توسط سنا را تنها می‌توان اقدامی تحریک‌آمیز قلمداد کرد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «مایلیم تأکید کنیم که قطعنامه تصویب‌شده توسط سنای فرانسه فاقد اثر حقوقی است. با وجود این، با توجه به اهمیت سیاسی این قطعنامه، تصویب آن در کشوری که در نقش میانجی ظاهر شده، بی‌طرفی‌اش را مورد تردید قرار می‌دهد. این قطعنامه، وجهه فرانسه را به عنوان یک میانجی منصف  در جامعه آذربایجان مخدوش می‌کند.»

 

فارس

ارسال نظر