پوتین: کرونا را سیاسی نکنید/واکسن‌های روسیه برای مقابله با کووید-۱۹ اثرگذار هستند-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

پوتین: کرونا را سیاسی نکنید/واکسن‌های روسیه برای مقابله با کووید-۱۹ اثرگذار هستند

بیستمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، امروز (سه‌شنبه) به صورت ویدئویی در روسیه آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر  این نشست با حضور نارندرا مودی، نخست وزیر هند، شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان و سران دیگر کشورهای عضو و ناظر به صورت مجازی برگزار شده است.

جهان کرونایی و مهمترین موضوعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی در دستور کار این نشست قرار دارد.

رئیس جمهوری چین پیشنهاد ایجاد کانال ارتباطی میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای جلوگیری از بیماری‌های عفونی را مطرح کرده است.

ولادیمیر پوتین هم در سخنانی گفت که روسیه آماده همکاری در رابطه با کووید-۱۹ با تمام کشورهاست و با سیاسی شدن این موضوع مخالف است. پوتین همچنین گفت، تمام واکسن‌های روسیه برای مقابله با کووید-۱۹ اثرگذار هستند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست سازمان همکاری شانگهای عنوان کرد، کشورش از ایده تامین دارو و کالاهای ضروری برای کشورهای نیازمند حمایت می کند.

پوتین خاطر نشان کرد، همه واکسن های روسیه علیه کووید ۱۹ موثر هستند.

او تاکید کرد: ما دو واکسن ثبت شده در روسیه داریم و آزمایشها تا کنون تایید کرده اند که این واکسنها ایمن هستند، هیچ عوارضی ندارند و موثر هستند. واکسن سومی هم در دست تولید است. آنها موثر هستند و کسانی که با آنها واکسینه شده و بعدا با افراد مبتلا به کروناویروس تماس پیدا کرده اند خودشان این بیماری را نگرفتند و یا علایمی خفیف نشان دادند.

پوتین خاطر نشان کرد:ما برای همکاری آماده هستیم و پیشنهاد داده ایم که از سیاسی سازی این مساله خودداری کنند با توجه به این حقیقت که مردم سراسر دنیا امروز نیاز به واکسنها دارند. ما آماده همکاری با هر کشوری در جهان هستیم.

پوتین در ادامه گفت، روسیه در زمانی رئیس سازمان همکاری شانگهای است که کشورهای عضو آن با همه گیری کروناویروس مواجه هستند و این وضعیت باعث تغییراتی در دستور کار سازمان شامل تقویت تعامل میان کشورهای عضو آن در حوزه های بهداشت و حفظ جان و سلامت شهروندان شده است.

وی افزود: امروز ما قرار است که برنامه جامع برای سازمان در حوزه مبارزه با همه گیری و همچنین یک بیانیه ویژه در خصوص موضوع کروناویرس تصویب کنیم.

به گفته پوتین، روسیه حدود نیم میلیون کیت برای آزمایشهای کروناویروس و همچنین دستگاه های دماسنج غیرتماسی را برای کشورهای سازمان همکاری شانگهای اعطا کرده است. او تصریح کرد، تیم های پزشکی روسیه به قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان فرستاده شده اند.

چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند و پاکستان از اعضای دائم و ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس عضو ناظر این سازمان هستند.

پوتین همچنین از سازمان همکاری شانگهای خواست تا از تعهد الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان برای ایجاد شرایط حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران قره‌باغ حمایت کنند. او گفت: همگی ما باید از علی‌اف و پاشینیان در تلاششان برای ایجاد شرایط حل مسالمت‌آمیز در این منطقه و یافتن راه‌حلی که در راستای منافع بلندمدت توسعه روابط آن دو کشور باشد، حمایت کنیم.

سازمان همکاری شانگهای همچنین تلاش‌ها در زمینه مقابله با رشد تهدیداتی در اوراسیا، افزایش خطر افراط‌گرایی و تروریسم را هماهنگ می‌کند.

پوتین همچنین گفت، بسته چشمگیری از اسناد برای این نشست تدارک دیده شدند که از جمله می‌توان به طرح اقدام برای ۲۰۲۱-۲۰۲۵ و طرحی برای مقابله با اپیدمی کرونا اشاره کرد. علاوه بر این، شش بیانیه دیگر از جمله در رابطه با هفتاد و پنجمین سالروز پیروزی در جنگ جهانی دوم، درباره تلاش‌های مشترک علیه عفونت کرونا و درباره همکاری در حوزه اقتصاد دیجیتال در دست است.

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار