وبگاه آمریکایی:دولت الکاظمی در آستانه ورشکستگی است/ دولت عراق چاره‌ای جز همراهی با آمریکا ندارد-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

وبگاه آمریکایی:دولت الکاظمی در آستانه ورشکستگی است/ دولت عراق چاره‌ای جز همراهی با آمریکا ندارد

یک وبگاه آمریکایی در یادداشتی با «دست‌نشانده» خواندن نخست‌وزیر کنونی عراق، دولت او را در آستانه ورشکستگی دانست که برای خود چاره‌ای جز همراهی با مطالبات سیاسی و اقتصادی آمریکا نمی‌‌بیند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 26
کد خبر: ۶۸۲۴۷

یک وبگاه آمریکایی در یادداشتی که امروز (پنج‌شنبه - ۲۶ نوامبر) منتشر شد، با «دست‌نشانده واشنگتن» خواندن «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق نوشت که بحران مالی، سیاسی و اقتصادی جاری در عراق این کشور را در معرض ایجاد ناآرامی‌های جدید قرار داده است  و این امر در سایه ناکامی دولت الکاظمی در پاسخگویی به مطالبات اجتماعی و اقتصادی است.

مصطفی الکاظمی که از ۷ می ۲۰۲۰ تصدی پست نخست‌وزیری عراق را پس از کشمکش‌های سیاسی طولانی به دست گرفت، از ژوئن ۲۰۱۶ ریاست دستگاه اطلاعات ملی عراق را برعهده داشت. از زمانی که وی پست نخست‌وزیری را برعهده گرفته است، با موجی از انتقادات به دلیل سیاست‌های داخلی و خارجی روبروست که مهمترین آنها، اهمال در قبال اقدامات آمریکا علیه حاکمیت عراق، عدم اجرای مصوبه پارلمان درباره اخراج نظامیان خارجی از کشور، عدم اجرای توافقنامه با چین، عدم اتخاذ موضع صریح و قاطع در قبال زیاده‌خواهی‌های منطقه کردستان، عدم ارسال نتایج تحقیقات درباره ترور فرماندهان مقاومت در جاده فرودگاه بغداد، عدم پاسخگویی به مطالبات تظاهرات‌کنندگان، عدم اتخاذ موضع قاطع در قبال ریاض به دلیل جنگ یمن و محکومیت اقدام برخی کشورهای عربی در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و ... است.

وبگاه «ورلد سوشالیست وب» با انتشار این یادداشت نوشت: «دولت موقت عراق که به عنوان آخرین فرصت به آن نگاه می‌شد، اعتبار خود را از دست داده است. این در حالی است که ۶۰ درصد جمعیت آن را جوانان زیر ۲۴ سال تشکیل می‌دهند و اغلب جوانان این کشور بیکارند به ویژه که ۹۰ درصد مشاغل در عراق پاره وقت هستند.»

بنا بر این گزارش، دولت‌های متوالی در عراق، کشوری که در سال ۲۰۰۹ پنجمین کشور بزرگ تولید کننده نفت در جهان محسوب می‌شد، بر سطح قابل ملاحظه‌ای از نابرابری اجتماعی نظارت داشتند و سرمایه هنگفت این کشور از سوی شرکت‌های نفتی چندملیتی، بانک‌ها و سیاستمداران فاسدچپاول شد. تا جایی که سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند که فقر در این کشور که جمعیت آن بالغ بر  ۳۹ میلیون نفر است به میزان ۴۰ درصد در سایه محدودیت‌های کرونایی و کاهش قیمت نفت افزایش یابد.

در بخش دیگری از این یادداشت تصریح شده است: «دولت الکاظمی، رئیس سابق سازمان اطلاعات عراق و دست‌نشانده واشنگتن، به هیچ‌یک از تعهدات خود مبنی بر پرداخت غرامت به خسارت‌دیدگان در تظاهرات‌ها، بازخواست و دستگیری مسئولان حکومتی عمل نکرده است و عمل به تعهداتش درباره برگزاری انتخابات در ژوئن آینده نیز بعید به نظر می‌رسد زیرا وی نتوانسته به توافقی درباره تصویب قانونی جدید برای از بین بردن نظام سهم‌خواهی سیاسی در عراق نیز دست یابد.»

به اعتقاد نگارنده، «دولت الکاظمی در چندین بحران و جبهه گرفتار شده است. با بیش از ۵۰۰ هزار مبتلا به کرونا و مرگ ۱۲ هزار نفر، بیمارستان‌های عراق پر و شلوغ شده است و دولت کنونی با بحران مالی فاجعه‌آمیزی مواجه است و در آستانه ورشکستگی قرار دارد. بدهی‌های این دولت در سپتامبر گذشته به  بالغ بر ۱۳۳ میلیارد دلار که در واقع معادل ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی است، رسید.»

در بخش پایانی این یادداشت با اشاره به اینکه بغداد برای خود چاره‌ای جز پاسخگویی به مطالبات سیاسی و اقتصادی آمریکا نمی‌بیند، آمده است: «در چنین وضعیتی، دولت به استفاده از ذخایر ارزی خود (که تحت کنترل ایالات متحده در نیویورک است) روی آورده و اکنون با احتمال کاهش ارزش پول خود مواجه است. این دولت نیازمند نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار کمک خارجی است.این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه با مطالبات سیاسی و اقتصادی واشنگتن همراهی کند.»

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده