عراقچی: روابط ایران و الجزایر مستحکم و ریشه‌دار است لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر در مورد گفت‌و‌گو‌های تهران و واشنگتن در عمان ترامپ باز هم ایران را تهدید کرد اسلامی: واحد‌های دوم و سوم نیروگاه بوشهر، پایان برنامه هفتم به بهره‌برداری می‌رسد/ گروسی انتهای فروردین به ایران می‌آید ماکرون: احتمالاً کشور فلسطین را به رسمیت بشناسیم تعرفه‌های ترامپ متوقف شد پکن ادعای حضور اتباع چینی در جنگ روسیه-اوکراین را تکذیب کرد آغاز ماراتن انتخابات در عراق؛ ۸ ماه فرصت برای رقابت رئیس ستاد ارتش اسرائیل: سربازان بسیاری را در غزه از دست داده‌ایم مصر: مخالف کوچاندن فلسطینی‌ها چه به صورت داوطلبانه یا اجباری هستیم سی‌ان‌ان: نتانیاهو با دستان خالی به خانه بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکره! شمار شهدای حمله آمریکا به الحدیده به ۱۰ نفر رسید علی‌اف: می‌خواهیم با ایران روابط خوبی داشته باشیم

تلاش خواهیم کرد واشنگتن به برجام بازگردد

رئیس جدید کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا خواستار بازگشت کشورش به توافق برجام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 04
کد خبر: ۶۹۲۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ گرگوری میکس، رئیس جدید کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا خواستار بازگشت واشنگتن به توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام شد.

 

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما تلاش خواهیم کرد در دولت جدید جو بایدن آمریکا دوباره به توافق برجام و سازمان جهانی بهداشت بازگردد. با این حال، لازم است ائتلاف‌های جدیدی با متحدانمان برای حل مشکلات تغییرات اقلیمی و تهدیدات نوظهور داشته باشیم.

 

این مقام آمریکایی خاطر نشان کرد: در گام نخست باید وزارت خارجه خود را بازسازی کنیم. دیپلماسی باید به نخستین ابزار پیشبرد سیاست خارجی در مرکز امور قرار گیرد نه آنکه ابتدا اقدام نظامی صورت گیرد و سپس بخواهیم بدنبال حل مناقشه از طریق دیپلماسی باشیم.

 

دو روز پیش جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت اگر ایران شروع به پیروی کامل از توافق هسته‌ای ایران کند، آمریکا به این توافق، که به طور رسمی به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) شناخته می‌شود، باز می‌گردد.

 

بایدن همچنین مدعی شد در صورت بازگشت ایران به تعهدات و الزاماتش، واشنگتن تحریم‌های تهران را که توسط دولت دونالد ترامپ اعمال شده بود، لغو خواهد کرد.

 

ترامپ در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از برجام خارج شد و این باعث شد ایران تعهدات خود را با این توافق کاهش دهد. اظهارات بایدن تنها چند روز پس از اعلام ایران برای تسریع روند برنامه هسته‌ای خود صورت گرفته است.

 

پیش از این، سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا در حساب توییتری خود از برگزاری نشست آتی برجام در ۲۶ آذرماه خبر داد. پیتر استانو در حساب توییتری خود نوشت: نشست آتی کمیسیون مشترک برجام در وین (پایتخت اتریش) و در تاریخ ۱۶ دسامبر (۲۶ آذرماه) به منظور بحث و بررسی در خصوص کار‌های در جریان برای حفظ توافق هسته‌ای برگزار خواهد شد.

 

گفتنی است این نشست قرار است به ریاست «هلگا اشمید» معاون «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و با حضور نمایندگان کشور‌های روسیه، انگلیس، آلمان، فرانسه، چین و ایران برگزار شود.

 

بایدن در بخشی دیگر از این مصاحبه درباره موشک‌های نقطه‌زن ایران و اتهام‌زنی به این کشور برای صادرات آن گفت: ببینید، صحبت‌های زیادی درباره موشک‌های نقطه زن وجود دارد و مسائل دیگری که برهم زننده ثبات منطقه هستند، اما واقعیت این است که بهترین راه برای دستیابی به نوعی ثبات در منطقه پرداختن به برنامه هسته ای است.

 

او گفت: بر اساس نتیجه گیری که با متحدان و شرکایمان کردیم، ما قصد داریم وارد مذاکرات شویم و از توافقات تبعیت کنیم تا بتوانیم محدودیت‌های هسته‌ای ایران را تقویت و تمدید کنیم و نیز به برنامه موشکی آن بپردازیم.

 

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا همچنین افزود این کشور همیشه گزینه بازگشت خودکار تحریم‌ها را در صورتی که نیاز باشد، در اختیار دارد و ایران آن را می‌داند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار