نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام چگونه خواهد بود؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام چگونه خواهد بود؟

گمانه‌زنی‌ها درباره اراده و نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام با پایان انتخابات آمریکا همچنان ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 02
کد خبر: ۶۹۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر با پایان انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن (بنا بر اعلام رسانه‌ها)، گمانه‌زنی‌ها درباره اراده و نحوه بازگشت "دولت بایدن" به برجام همچنان ادامه دارد.

آنچه به این نوع گمانه‌زنی‌ها بیشتر دامن می‌زند، انتشار یادداشت چند هفته پیش جو بایدن است که نوشت: "اگر ایران به اجرای سفت‌وسخت مفاد برجام برگردد، آمریکا هم به این توافق برمی‌گردد، البته به عنوان نقطه شروع مذاکرات آینده. آمریکا به رفع تحریم‌های ترامپ علیه ایران هم پایبند است. "

بایدن در گفت‌وگوی دیروز خود با توماس فریدمن، ستون‌نویس مشهور نیویورک‌تایمز بار دیگر تاکید کرده که به گفته‌های خود در یادداشتش درباره برگشت به برجام پایبند است، "هر چند کار سختی خواهد بود".

فریدمن در تشریح این گفت‌وگو به پاسخ بایدن به مقاله هشدارآمیز خود درباره قدرت موشک‌های نقطه‌زن و توان منطقه‌ای ایران با عنوان "جو (بایدن) عزیز مسئله فقط برنامه هسته‌ای ایران نیست" هم اشاره می‌کند.

به نوشته فریدمن "تیم بایدن از استدلال من (درباره خطر نقطه‌زنی موشک‌های ایران) آگاه است و می‌داند موضع نادرستی نیست، اما آن‌ها اصرار دارند که منافع کلان آمریکا (هم‌کنون) در کنترل دوباره و بازرسی کامل برنامه هسته‌ای ایران است".

خودِ بایدن در این‌باره به فریدمن می‌گوید"... ببینید، درباره موشک‌های نقطه‌زن و همه موارد دیگر که منطقه را بی‌ثبات می‌کند، صحبت‌های زیادی وجود دارد. اما واقعیت این است که بهترین راه برای دستیابی به ثبات در منطقه مقابله با برنامه هسته‌ای ایران است."

 

با این اوصاف این سوال مطرح می‌شود آیا در صورت تحقق شروط ایران در نحوه بازگشت آمریکا به برجام، آیا دولت آمریکا از ادعای "گنجاندن مسئله موشکی-دفاعی و نفوذ منطقه‌ای ایران در برجام" دست می‌کِشد و مذاکرات احتمالی آینده در آغاز صرفا بر کنترل برنامه هسته‌ای ایران و اعمال بازرسی‌های بیشتر متمرکز خواهند بود؟

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار