بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام چگونه خواهد بود؟

گمانه‌زنی‌ها درباره اراده و نحوه بازگشت دولت بایدن به برجام با پایان انتخابات آمریکا همچنان ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 02
کد خبر: ۶۹۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر با پایان انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن (بنا بر اعلام رسانه‌ها)، گمانه‌زنی‌ها درباره اراده و نحوه بازگشت "دولت بایدن" به برجام همچنان ادامه دارد.

آنچه به این نوع گمانه‌زنی‌ها بیشتر دامن می‌زند، انتشار یادداشت چند هفته پیش جو بایدن است که نوشت: "اگر ایران به اجرای سفت‌وسخت مفاد برجام برگردد، آمریکا هم به این توافق برمی‌گردد، البته به عنوان نقطه شروع مذاکرات آینده. آمریکا به رفع تحریم‌های ترامپ علیه ایران هم پایبند است. "

بایدن در گفت‌وگوی دیروز خود با توماس فریدمن، ستون‌نویس مشهور نیویورک‌تایمز بار دیگر تاکید کرده که به گفته‌های خود در یادداشتش درباره برگشت به برجام پایبند است، "هر چند کار سختی خواهد بود".

فریدمن در تشریح این گفت‌وگو به پاسخ بایدن به مقاله هشدارآمیز خود درباره قدرت موشک‌های نقطه‌زن و توان منطقه‌ای ایران با عنوان "جو (بایدن) عزیز مسئله فقط برنامه هسته‌ای ایران نیست" هم اشاره می‌کند.

به نوشته فریدمن "تیم بایدن از استدلال من (درباره خطر نقطه‌زنی موشک‌های ایران) آگاه است و می‌داند موضع نادرستی نیست، اما آن‌ها اصرار دارند که منافع کلان آمریکا (هم‌کنون) در کنترل دوباره و بازرسی کامل برنامه هسته‌ای ایران است".

خودِ بایدن در این‌باره به فریدمن می‌گوید"... ببینید، درباره موشک‌های نقطه‌زن و همه موارد دیگر که منطقه را بی‌ثبات می‌کند، صحبت‌های زیادی وجود دارد. اما واقعیت این است که بهترین راه برای دستیابی به ثبات در منطقه مقابله با برنامه هسته‌ای ایران است."

 

با این اوصاف این سوال مطرح می‌شود آیا در صورت تحقق شروط ایران در نحوه بازگشت آمریکا به برجام، آیا دولت آمریکا از ادعای "گنجاندن مسئله موشکی-دفاعی و نفوذ منطقه‌ای ایران در برجام" دست می‌کِشد و مذاکرات احتمالی آینده در آغاز صرفا بر کنترل برنامه هسته‌ای ایران و اعمال بازرسی‌های بیشتر متمرکز خواهند بود؟

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر