کشف یک منظومه سیاره ای جدید-راهبرد معاصر
تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟ ورود سامانه جدید پربارش به ایران | سرمای شدید و بارش در این مناطق جریمه‌های رانندگی دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود کلاهبرداری میلیاردی با ترفند ارسال پیامک جعلی در چناران اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد گرد و خاک میهمان ناخوانده تهرانی‌ها می‌شود | هشدار زرد هواشناسی باند سرقت از مغازه‌های آهن و ضایعات فروشی در تهران متلاشی شد وزیر بهداشت: دستیاری پزشکی شغل می‌شود تصاویر | ارسال محموله دارویی هلال احمر ایران به لبنان آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور ۳ متهم فروش مواد مخدر در فضای مجازی به دام افتادند برف پاییزی این مناطق کشور را دربر می‌گیرد | سردی شدید هوا در برخی نقاط سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران افزایش یافت آغاز ثبت‌نام تاکسی‌های «جی ۴» در کشور | اعلام قیمت و نرخ تسهیلات خودرو به متقاضیان اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان فوق‌العاده رتبه‌بندی برای ۱۸۰ هزار معلم بازنشسته

کشف یک منظومه سیاره ای جدید

ستاره‌شناسان به تازگی دریافتند که یک منظومه سیاره‌ای جدید در حال تشکیل است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 18
کد خبر: ۶۹۳۸

به گزارش راهبرد معاصر ،  حدود چهار و نیم میلیارد سال پیش زمین و دیگر سیارات در حلقه‌ بزرگی از گردو غبار و گاز در منظومه شمسی تشکیل شدند و شروع به چرخیدن به دور خورشید کردند. اکنون نیز ستاره‌شناسان مشابه همین اتفاق را در اطراف یک ستاره جوان کشف کردند که می‌تواند به درک بهتر ما از فرایند تشکیل سیارات کمک کند.

 

براساس گزارش «نیواطلس»، ستاره مورد نظر با عنوان « DM Tau» شناخته شده است و حدود 470 سال نوری از ما فاصله دارد. به نظر می‌رسد جرم این ستاره حدود نیمی از جرم خورشید باشد و احتمالا بین سه تا پنج میلیون سال سن دارد.

 

اما جالب‌ترین مطلب در مورد این ستاره این است که حجم عظیمی از ابرها و گرد وغبار به دور آن می‌چرخند و به نظر می‌رسد نوع مشابهی از تشکیل سیارات باشد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که ما شاهد تولد یک منظومه‌ای از سیارات جدید خواهیم بود.

 

محققان در مطالعات پیشین، در مورد ارتباط حلقه گرد و غبار با این ستاره، بحث کردند اما در مطالعات جدید ستاره‌شناسان با نگاه دقیق‌تری به «آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما (آلما)» (نام یک پروژه مهم نجوم رادیویی)، دریافتند که درواقع دو حلقه در اطراف این ستاره وجود دارد.

 

«توموکیو کودو» سرپرست محققان این مطالعه گفت: مشاهدات پیشین به دو مدل متفاوت برای حلقه‌ اطراف ستاره DM Tau اشاره کردند و برخی تحقیقات دیگر نیز نشان دادند که محدوده این حلقه جایی از کمربند سیارک‌ها خواهد بود. از طرفی اکنون مشاهدات آلما به سوالات ستاره‌شناسان پاسخ دقیق داد و دریافت که این ستاره دارای دو حلقه است که هر دو در یک مکان قرار دارند.

 

«جان هاشیموتو» یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: ما قصد داریم تا جزئیات بیشتری را از بخش داخلی این حلقه‌ها به دست بیاوریم زیرا زمین در چنین شرایطی در اطراف خورشید به وجود آمد.

 

به گفته کارشناسان، ما قادر به تماشای تشکیل این منظومه جدید نیستیم زیرا آنها در مدت‌زمان بسیار طولانی تشکیل می‌شوند اما یافته‌های جدید می‌تواند سرنخ‌های خوبی را درباره روزهای نخستین تشکیل منظومه شمسی به ما بدهد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار