به گزارش راهبرد معاصر پیشبینی میشود شاخص کل بازار سهام تا پایان سال به نزدیک سقف قبلی خود یعنی 2 میلیون واحد برسد. اما دولت در لایحه بودجه اعداد و ارقامی را آورده که تحقق آنها دور از انتظار است و بسیاری معتقدند دولت میخواهد بخشی از کسری بودجه خود را از محل بورس تامین کند.
جز بودجه، اتفاقات سیاسی دیگری از جمله انتخابات ایران تاثیر زیادی بر بازار سهام دارد و از طرفی خوشبینی به گشایشهای بینالمللی و از بین بردن تحریمها در بودجه سال آتی موج میزند و همین مساله سیگنال مثبتی برای رشد بورس است.
پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز در رابطه با تورم و تاثیر آن بر بازار سهام گفت: تورم همیشه یکی از عوامل رشد بورس است اما تنها عامل یا موثرترین عامل نیست و برای تاثیرگذاری بر بازار سهام باید با عوامل دیگری که از این متغیر قویتر هستند، همراه شود.
به گفته حدادی، اما اگر تورم با ریسک شدید سیاسی همراه باشد دیگر کسی در بازار سهام سرمایهگذاری نمیکند و تورم علاوه بر تاثیر منفی بر بازار سهام اعتماد را نیز از بین میبرد ولی اگر ریسک سیاسی نداشته باشیم و تورم حاصل فقط برای کسری بودجه باشد میتواند در رشد شاخص کل بازار سهام موثر باشد.
این کارشناس در رابطه با لایحه بودجه ادامه داد: هنوز با قطعیت نمیتوان گفت در سال آتی تورم شدید داریم چون هنوز سناریوی بازگشت به برجام، از بین رفتن تحریمها و افزایش درآمد نفتی دولت محتمل است و اگر روابط دیپلماتیک بهبود پیدا کند پولهای بلوکه شده به کشور بازمیگردد و در بیتاثیرترین حالت، قیمت دلار ثابت میماند. از طرفی تورم اگر با رشد اقتصادی همراه باشد ضرری برای اقتصاد نخواهد داشت اما با شرایط حال حاضر کشور، افزایش رشد اقتصادی چندان محتمل نیست.
این کارشناس در رابطه با رشد شاخص تا محدود 3 میلیون واحدی گفت: در حال حاضر سقف شاخص کل عدد 2/4 میلیون واحد است و اگر شاخص کل بیشتر از این عدد رشد کند یعنی حباب دارد اما دو عامل میتواند این سقف را افزایش دهد که اولی افزایش نرخ ارز و دیگری رشد اقتصادی است. در شرایط فعلی افزایش رشد اقتصادی اصلا محتمل نیست و قیمت ارز نیز ثبات پیدا کرده است. پس نمیتوان به رسیدن شاخص کل به محدوده 3 میلیون واحدی امیدوار بود.
تجارت نیوز