علت واکنش آلرژیک واکسن کرونای «فایزر» چیست؟-راهبرد معاصر

علت واکنش آلرژیک واکسن کرونای «فایزر» چیست؟

مقامات بهداشتی اعلام کرده‌اند که واکسن کرونای فایزر (Pfizer) طی یک آزمایش بالینی با حضور ۴۴ هزار شرکت‌کننده ایمن و ۹۵ درصد در برابر ویروس کرونا موثر است. بااین‌حال، واکنش آلرژیک به این واکسن که به اعتقاد کارشناسان ممکن است تهدیدکننده زندگی باشد، نیاز به دستورالعمل‌های دقیق‌تر در مورد این واکسن دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۶ - ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 17
کد خبر: ۷۰۸۴۳

به گزارش راهبرد معاصر در یک زن میانسال آلاسکایی چند دقیقه پس از دریافت واکسن کرونای فایزر در بیمارستان منطقه‌ای بارلت در جونو آلاسکا، واکنش آنافیلاکتیک (وضعیت خطرناک تهدیدکننده زندگی که به علت واکنش آلرژیک ایجاد می‌شود) مشاهده شد. او با اینکه هیچ سابقه آلرژی نداشت اما با تزریق واکسن، در ناحیه صورت و بدن دچار بثورات شد. همچنین افزایش ضربان قلب نیز داشت.

 

پس ‌از آنکه استروئیدها و اپی‌نفرین نتوانستند بروز مجدد علائم وی را متوقف کنند، کارمند مراقبت‌های بهداشتی به یک بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شد. البته وی روز گذشته (چهارشنبه) بهبود یافت.

 

دکتر چائل آ فیت، از اعضای گروه مشاوره سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده که مجوز واکسن را توصیه کرده است، از محققان خواست تا بررسی کنند کدام ماده موجود در واکسن فایزر باعث واکنش‌های جانبی می‌شود.

 

وی اظهار کرد: «من فکر نمی‌کنم این بدان معنی باشد که ما باید توزیع واکسن را متوقف کنیم، بلکه محققان باید دریابند که چه مولفه‌ای از واکسن باعث این واکنش شده است.»

واکسن فایزر از فناوری MRNA استفاده می‌کند و به سلول‌های بدن انسان ساختن پروتئین سنبله ویروس کرونا را می‌آموزد. این واکسن همچنین حاوی نمک، ساکارز و لیپید پلی اتیلن گلیکول (PEG) است.

 

لیپید پلی اتیلن گلیکول، پلیمری آب‌دوست است که معمولا در داروها، مواد آرایشی یا غذایی استفاده می‌شود. همچنین یبوست‌های گاه‌به‌گاه را درمان می‌کند. عوارض جانبی آن ممکن است حالت تهوع، نفخ، اسهال و کهیر باشد.

 

درحالی‌که واکنش‌های آنافیلاکتیک به مواد واکسن ساخته شده نادر بوده اما این ماده در واکسن به‌عنوان یک آلرژن پنهان در داروها و محصولات غذایی شناخته شده و تشخیص این امر برای ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی درمانی دشوار است.

 

دکتر تاد لوین از کلینیک آلرژی چاتانوگا اظهار کرد: به نظر می‌رسد این مورد بزرگ‌ترین مشکل باشد و موارد دیگر فقط چربی‌ها، قندها و نمک‌ها هستند. مواردی که معمولا باعث واکنش‌های آنافیلاکتیک نمی‌شوند.

 

همشهری

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار