چرا حمایت یارانه ای از تولید بی فایده است؟-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد
حسن حیدری؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با راهبرد معاصر بررسی می کند؛

چرا حمایت یارانه ای از تولید بی فایده است؟

بنده معتقدم به هیچ وجه تولید را نباید با پول و حمایت های یارانه ای مثل طرح درصدی هدفمندی یارانه ها مورد حمایت قرار داد چرا که تولید اصلا نیازی به یارانه ندارد. به عبارت دیگر بیش از آنکه تولید نیازمند دریافت یارانه باشد نیازمند فضا سازی و فراهم سازی بسترهای لازم جهت تسهیل کسب و کار، ایجاد شفافیت وفضای سالمی است که در نهایت منجر به کاهش هزینه های تولید شود.
حسن حیدری؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 20
کد خبر: ۷۰۹۳۲

چرا حمایت یارانه ای از تولید بی فایده است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن حیدری اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با راهبرد معاصر در خصوص حمایت یارانه ای از تولید گفت: بنده معتقدم به هیچ وجه تولید را نباید با پول و حمایت های یارانه ای مثل 30 درصد هدفمندی یارانه ها مورد حمایت قرار داد چرا که تولید اصلا نیازی به یارانه ندارد. به عبارت دیگر بیش از آنکه تولید نیازمند دریافت یارانه باشد نیازمند فضا سازی و فراهم سازی بسترهای لازم جهت تسهیل کسب و کار، ایجاد شفافیت وفضای سالمی است که در نهایت منجر به کاهش هزینه های تولید شود.


وی دراین باره افزود: در صورت حذف بخشنامه های متغیر و متضاد از تولید حمایت می شود، بخشنامه ها و دستورالعمل های متناقضی که پایه و اساس تولید را از اصل هدف قرار می دهد. اگر تبصره های مختلفی که در بحث حمایت از تولید در بحث طرح های فناوری، روستایی، آب شرکت های دانش بنیان و... اجرا شود تولید صد درصد رشد می کند و عملا به نفع تولید است.


وی درخصوص طرح های یارانه ای و حمایتی دربودجه از تولید تصریح نمود:با اینکه عملا برای حمایت از تولید برخی مواد در بودجه لحاظ می شود اما عملا تخصیص داده نمی شود یعنی تخصیص بودجه به یک سازمان لزوما به معنای اعطای پول نیست بسته به تحقق آن دارد که خیلی بحث مهمی است .


حسن حیدری استاد اقتصاد خاطر نشان کرد: چگونگی هزینه کرد بودجه عمرانی یا تملک دارایی های سرمایه ای نیز موضوع مهمی در روند تولید است که چه تاثیری روی تولید به جا می گذارد و اینکه از نظر تولید، تقاضا و خدمات مهندسی موجب چه تغییراتی می شود حائز اهمیت است.


عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطر نشان کرد: بنده گمان می کنم برای رشد تولید یا حمایت واقعی از تولید باید تعارف را کنار بگذاریم چرا که حمایت از تولید با اعطای یارانه انجام نمی شود بلکه یک تعارفی است که در بودجه نیز مطرح می شود. حتی اگر بودجه یارانه ای برای حمایت تولید هم محقق شود مشخص نیست که آیا به دست تولید کننده واقعی می رسد یا خیر؟ لذا بر این باورم اثری که از یارانه دادن روی تولید داریم محقق نمی شود.


حسن حیدری خاطر نشان کرد: به جای اینکه 30 درصد در نظر گرفته شده یارانه در هدفمندی یارانه ها را به تولید بپردازیم بهتر است این پول روی طرح های دانش بنیانی که موجب ارتقا وبهره وری تولید می شود سرمایه گذاری شود. به جای اینکه مثل ارز 4200 تومانی سرمایه ها به شرکت های تولیدی صوری و کاغذی داده شود به طرح های دانش بنیانی که می تواند در بازار تغییری ایجاد کند یا در کل فرآیند بهره وری تولید اثر مثبتی به جا بگذارد اعطا شود نه اینکه به صورت نقدی به تولیدی ها داده شود.

 

کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه حمایت از بنگاه های زود بازده اشتباه بود، خاطر نشان کرد: ما نباید یک بار دیگر مرتکب حمایت از بنگاه های زود بازده مثل زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد شویم چرا که تولید با پول دادن جان نمی گیرد. در همه جای دنیا براساس تجارب قبلی و دانش تولید ثابت شده که با راهکارهای دیگری باید از روند رو به رشد تولید حمایت کرد.


وی دراین خصوص بیان داشت: استخدام در تولیدی هایی که با حمایت و تزریق نقدینگی از سوی دولت صورت می گیرد به هیچ وجه پایدار نیستند لذا با عدم حمایت از تولیدی کارگران به جمع بیکاران می پیوندند، از این نظر به جای چنین هزینه کردهایی باید روی طرح های استراتژیک که اثر سرریز و مثبتی روی تولید دارند سرمایه گذاری صورت بگیرد، یعنی یارانه های نقدی برای حمایت از تولید به بانک های توسعه ای مثل بانک های صنعت و معدن، بانک کشاورزی و بانک توسعه صادرات برای افزایش سرمایه شرکت های تولیدی و حمایت از تولید واقعی اعطا شود.

 

ارسال نظر