کاهش مصرف گوشت دهک‌های پایین به 25 گرم در ماه/ یک سوم مردم زیر خط فقر قرار دارند-راهبرد معاصر

کاهش مصرف گوشت دهک‌های پایین به 25 گرم در ماه/ یک سوم مردم زیر خط فقر قرار دارند

مدیر کل دفترمطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه ۳۵ درصد مردم زیر خطر فقر هستند گفت: در دهک های یک تا ۳، مصرف کالری کاهش یافته و همچنین مصرف گوشت با کاهش زیادی مواجه و تبدیل به مصرف مرغ و تخم مرغ شده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۰۸ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 28
کد خبر: ۷۱۹۹۰

به گزارش راهبرد معاصر موسی شهبازی  مدیر کل دفترمطالعات  اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس  در  نشستی در این مرکز اظهار کرد: نرخ فقر در کشور ما به حدود 35 درصد رسیده است یعنی 35 درصد مردم زیر خط فقر قرار دارند.

وی افزود: میانگین مصرف کالاها در سال های اخیر کاهش زیادی داشته است به طوریکه در دهک های یک تا 3، مصرف کالری کاهش یافته و همچنین مصرف گوشت کاهش یافته و تبدیل به مصرف مرغ و تخم مرغ شده است؛ به طوریکه اکنون شاهد مصرف سرانه 25 گرم گوشت قرمز در ماه توسط این سه دهک هستیم.

شهبازی با اشاره به افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ گفت: از آبان 98 تا آبان 99، قیمت مرغ 84 درصد و تخم مرغ 88 درصد افزایش یافته است که همین امر نیز تهدیدی برای مصرف این دو محصول است.

وی گفت: سیاستگذاری های تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی جواب نداده است که دلیل آن همین افزایش قیمت ها است؛ سیاست های تامین امنیت غذایی در کشور کاملا ناموفق بوده است.

وی گفت: افزایش 3 برابری قیمت ها با حذف شدن ارز 4200 تومانی شدنی نیست و اینکه بگوییم قیمت مرغ 60 هزار تومان می شود درست نیست.

وی افزود: تورم دلایل مختلفی دارد و اقتصاد خود مسیرش را طی می کند. تورم برخی از کالاهایی که از ارز 4200 تومانی استفاده کرده اند حتی در برخی مواقع بیشتر از سایر کالاها بوده و لازم است مجلس تصمیم بگیرد و آنها را حذف کرده و به خود مصرف کننده نهایی مستقیم اعطا کند.

تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده