عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد ۱۱۷ کشته بر اثر وقوع سیل در نیجریه «ترامپ» علیه چین موضع گرفت سقوط شهر «سوراب» در بلوچستان پاکستان حماس: طرح ویتکاف فاقد تضمین‌های روشن برای پایان جنگ است رزمایش دریایی پکن در دریای چین جنوبی بارسلونا روابط خود را با اسرائیل قطع کرد بازداشت چندین عنصر تروریستی داعش در شرق سوریه تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی

رویترز: ایران و کوبا با اتکا به توان خود واکسن کرونا تولید می‌کنند

یک خبرگزاری انگلیسی از توافق اخیر ایران و کوبا در ساخت واکسن ضد کرونا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۱ - ۲۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 09
کد خبر: ۷۳۵۰۴

به گزارش راهبرد معاصر ایران و کوبا، دو کشور تحت شدیدترین تحریم‌های آمریکا طی توافق باهم قصد دارند واکسن کرونا تولید کنند.

خبرگزاری انگلیسی «رویترز» در این باره نوشت، ایران و کوبا هر دو تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند و شرکت‌های داروسازی خارجی قادر به تجارت با آن‌ها نیستند به همین دلیل این دو کشور با اتکا به خود در پی ساخت واکسن کروناهستند.

بر اساس این گزارش، ایران آزمایش انسانی واکسن کرونای بومی خود را اواخر ماه گذشته میلادی اعلام کرد. کوبا نیز از نامزدی چهار نفر از شهروندان خود برای انجام آزمایش واکسن کرونا خبر داده است. کوبا اعلام کرده که آزمایش  واکسن «سابرانا-۲» که از ۲۲ دسامبر آغاز شد را تمام کرده و آزمایش انسانی آن بر روی ۱۵۰ هزار نفر  تا چندی دیگر در «هاوانا» پایتخت این کشور انجام خواهد شد.

موسسه واکسن سازی «فینالی» روز جمعه اعلام کرد که با موسسه پاستور در ایران برای آزمایش واکسن سابرانا-۲ به توافق رسیده است.

این موسسه در حساب توییتری خود اعلام کرد: «این همکاری هر دو کشور را قادر می‌سازد با سرعت بیشتری در ایمن سازی علیه ویروس کرونا به پیش بروند.»

رئیس موسسه پاستور ایران به تازگی از انجام مرحله دو کارآزمایی واکسن کرونای این مجموعه خبر داد و گفت، با بررسی مزایا و معایب واکسن فایزر، خرید آن عاقلانه نیست. 

تاکنون ۴۳ واکسن در جهان از جمله واکسن ایرانی در مرحله اول، آزمایش ایمنی‌: تزریق واکسن به تعداد کمی از افراد برای بررسی ایمنی و دوز و همچنین تایید تحریک سیستم ایمنی بدن؛ بیست واکسن در مرحله دوم، آزمایشات گسترده: استفاده از واکسن بر روی جمعیتی صدها نفری در گروه‌های سنی مختلف برای بررسی این که آیا واکسن در آن‌ها متفاوت عمل می‌کند؛ بیست واکسن در مرحله سوم، آزمایش کارایی: تزریق واکسن به جمعیت هزاران نفری برای بررسی تعداد افرادی که به ویروس مبتلا می‌شوند، قرار دارند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر