گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

توصیه نخست وزیر اسبق قطر به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس/نباید در آغاز گفت‌وگو با ایران تردید کنیم

نخست وزیر اسبق قطر به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس توصیه کرد تا وقت دیر نشده باید با ایران سر میز گفت‌وگو بنشینند و بر تنش‌ آمریکا با این کشور حساب باز نکنند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۸ - ۲۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 09
کد خبر: ۷۳۵۲۷

به گزارش راهبرد معاصر «حمد بن جاسم»، نخست‌وزیر اسبق دولت قطر گفت که گفت‌وگو بین تهران و کشورهای عربی خلیج فارس نتایج مهمی برای منطقه می‌تواند داشته باشد.

او شنبه شب در حساب توییتری خود نوشت: «پیشتر به هنگام تشدید تنش آمریکا [در برابر ایران] در زمان دولت ترامپ گفتم که گشایش گفت‌وگو بین ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس] چه‌بسا برای منطقه می‌تواند نتایج مهمی رقم بزند؛ چرا که این گفت‌وگو شاید به تنش در منطقه پایان دهد و اعتماد بین دو کرانه خلیج [فارس] را تقویت کند».

بن جاسم در ادامه نیز نوشت: «امروز بعد از پایان تنش بین کشورهای عضو شورای همکاری (بحران قطر با محور عربستان سعودی) و رسیدن دولت جدید به کاخ سفید من بار دیگر معتقدم فرصت برای این گفت‌وگو همچنان پابرجاست. توصیه می‌کنم این فرصت را مغتنم بشمارند و بر روی تنش فعلی بین آمریکا و ایران حساب باز نکنند به ویژه اینکه دولت بایدن وجود دارد. ما به این نیاز داریم که یک طرحی را در همه سطوح بدون تکیه به شرط‌بندی بی‌حساب و کتاب تهیه کنیم».

نخست وزیر اسبق قطر در توییتی دیگر نیز ادامه داد: «ما نباید در آغاز این گفت‌وگو تردید کنیم؛ زیرا این گفت‌وگو به حل تنش‌های زیاد در اطراف ما کمک خواهد کرد. ما می دانیم که دیدگاه‌های مختلفی بین ما و ایران در ارتباط با مسائل مختلف وجود دارد ولی این مسئله نیاید مانع از گشایش گفت‌وگو با ایران شود؛ چرا که ما با کشورهایی همکاری داریم که در بسیاری از چیزها با آن‌ها هم‌رأی نیستیم».


توییت بن جاسم

 

بن جاسم پیش از این نیز خواهان گفت‌وگو بین ایران و کشورهای عربی بود ولی دقیقاً مشخص نیست که منظور او از «کشوهایی که با آن‌ها همکاری داریم» چه کشورهایی هستند. این احتمال دارد که منظور او رژیم صهیونیستی باشد که طی شش ماه گذشته با بحرین، امارات، سودان و مغرب روابط خود را عادی ‌سازی کرده و زمزمه‌هایی مبنی بر این که احتمالاً عربستان سعودی نیز به جمع این کشورهای عربی بپیوندد، وجود دارد.

هفته گذشته بحران چند ساله بین قطر و کشورهای عربستان سعودی، بحرین، امارات و مصر با وساطت کویت و فشارهای آمریکا پایان یافت و آن‌ها مصالحه کردند. مصالحه‌ای که هیچ یک از شروط سیزده‌گانه محور سعودی برای عادی‌سازی روابط با قطر محقق نشد.

فارس

ارسال نظر