روسیه: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اوضاع را بسیار پیچیده‌تر خواهد کرد واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند

پامپئو: اخراج بازرسان آژانس ورای نقض برجام است

وزیر خارجه آمریکا با متهم کردن ایران به «باج‌گیری هسته‌ای»، گفت تهدید به اخراج بازرسان آژانس ورای نقض برجام است و ایران نباید اجازه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۲۱ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 10
کد خبر: ۷۳۵۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده به طرح مجلس شورای اسلامی ایران برای اخراج بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صورت لغو نشدن تحریم‌ها، واکنش نشان داد.

 

پامپئو بامداد یکشنبه با صدور بیانیه‌ای مدعی شد:‌ «این تهدید ایران حتی بیشتر از نقض برجام است. ایران ذیل معاهده حقوقی و متعاقب توافق پادمانی ان‌پی‌تی، ملزم است به بازرسان آژانس اتمی اجازه دسترسی دهد. نقض این الزامات ورای اقدامات پیشین ایران در تناقض با تعهدات هسته‌ای برجام است».

 

به نوشته وبگاه وزارت خارجه آمریکا، وی در این باره گفت: «نه تنها ایالات متحده بلکه هر کشوری به پایبندی ایران به این تعهدات اهمیت می‌دهد. باج‌گیری هسته‌ای، موضع ایران را تقویت نمی‌کند، بلکه منجر به انزوا و فشار بیشتر می‌شود».

 

وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما شده خود اظهار داشت: «این تهدید، در ادامه اعلامیه رژیم ایران مبنی بر از سر گیری غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم در تاسیسات فردو است... حامی شماره یک تروریسم در جهان نباید اجازه غنی‌سازی اورانیوم در هیچ سطحی را داشته باشد».

 

در پایان این بیانیه آمده است: «ایالات متحده کاملا از تداوم نظارت و راستی‌آزمایی حرفه‌ای و مستقل آژانس اتمی بر برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کند. اخراج بازرسان بین‌المللی توسط ایران باید با محکومیت جهانی مواجه شود».

 

روز دو‌شنبه ۱۵ دی ماه سال جاری و پس از آنکه «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» از سوی مجلس تصویب و به دولت ابلاغ و رئیس جمهور نیز دستور اجرای قانون مزبور را صادر کرد، سازمان انرژی اتمی در راستای اجرای این قانون تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را آغاز کرد.

 

با این حال، اتحادیه اروپا به ویژه سه کشور عضو برجام که تعهداتشان در این توافق را عملیاتی نکرده‌‌ و سابقه بدی از بدعهدی‌های خود به جا گذاشته‌اند، از آغاز مجدد غنی سازی ۲۰ درصد در فردو ابراز نگرانی‌ کرده‌ و آن را نقض برجام خوانده‌اند. (جزئیات بیشتر)

ارسال نظر