سرنوشت قیمت گذاری فولاد به کدام سمت خواهد رفت؟-راهبرد معاصر
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه و بورس در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی می کند:

سرنوشت قیمت گذاری فولاد به کدام سمت خواهد رفت؟

همایون دارابی: از زمانی که بورس کالا راه افتاد و قیمت ها شفاف شد صنعت فولاد ما در مسیر بهتری قرار گرفت، به نحوی که امروز ما یکی از بزرگترین صادر کنندگان فولاد در منطقه هستیم توان تولید بسیار قابل ملاحظه ای در این عرصه داریم، لذا می توان گفت بورس کالا در این موضوع نقش بسیار سازنده ای داشه است
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه و بورس
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۲۲ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 11
کد خبر: ۷۳۵۷۹

سرنوشت قیمت گذاری بورس به کدام سمت خواهد رفت؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه و بورس در واکنش به اظهارات وزیر صمت درخصوص اظهارات وزیر صمت در خصوص گرانی فولاد و محصولات آن نظر کارشناسی خود را اینگونه به ما گفت:  واقعیت این است برای بررسی هر موضوعی بهتر است گذشته های دور و نزدیک مرتبط و تاثیر گرفته از آن موضوع را هم مورد بررسی قرار دهیم تا واکاوی موضوع بهتر محک زده شود. تا قبل از راه اندازی بورس کالا ما سال ها به عنوان بزرگ ترین وارد کننده فولاد در دنیا بودیم، علی رغم اینکه سنگ آهن داشتیم ودر سال های 1335 تا 1340 کارخانه ذوب آهن را راه اندازی کرده بودیم، در کشور از مزیت کارگر ارزان برخوردار بودیم باز هم وارد کننده بودیم.

 

وی دراین باره توضیح داد: از زمانی که بورس کالا راه افتاد و قیمت ها شفاف شد صنعت فولاد ما در مسیر بهتری قرار گرفت، به نحوی که امروز ما یکی از بزرگترین صادر کنندگان فولاد در منطقه هستیم توان تولید بسیار قابل ملاحظه ای در این عرصه داریم، لذا می توان گفت بورس کالا در این موضوع نقش بسیار سازنده ای داشه است به این دلیل که قیمت ها را واقعی کرد واجازه داد سود واقعی این فعالیت در اختیار بنگاه های تولیدی و اقتصادی قرار بگیرد به گونه ای که بنگاه ها در راستای این موضوع طرح های توسعه ای را اجرا کردند.

 

کارشناس بازار سرمایه دراین باره تصریح نمود: ما در اوایل ورود چادر ملو به بازار سرمایه شاهد بودیم که با ظرفیت و توان تولید 2 میلیون تن وارد بازار شد در حالی که امروز نزدیک به 11 میلیون تن افزایش ظرفیت تولید شده است  به علاوه اینکه واحدهای فولاد سازی در سایه بازارسرمایه توان تولید کشور را افزایش داده و ارتقای این تولید را که در اقتصاد ما بسیار تاثیر گذار است پشتیبانی کرده اند از این رو آنچه وزیر صمت در مورد گرانی ها در بورس می گوید فضاسازی و جو سازی است که اشتباه بسیار بزرگی است که آقای رزم حسینی مرتکب آن شده است.

 

همایون دارابی با نقد وزیر صمت درباره مقصر دانستن بورس در گرانی فولاد بیان داشت: اگر آقای رزم حسینی بورس کالای ایران را عامل گرانی فولاد می داند باید به این سوال پاسخ دهد که چرا در بازار جهانی قیمت ها افزایش یافته است؟ آیا وزیر صمت می تواند ادعا کند که بورس کالای ایران به بازار جهانی خط و ربط گرانی ها را می دهد.

 

وی دراین باره تصریح نمود: بی تردید افزایش قیمت ها در بازار جهانی گواه خوبی بر رد ادعای آقای رزم حسینی است وقتی قیمت های بازار جهانی را با قیمت های داخلی مقایسه کنید متوجه خطای فاحش وزیر صمت می شوید، ضمن اینکه بهتر است وضعیت صنعت فولاد را با وضعیت خودرو که کاملا تحت نظارت وزارت صنایع است و وزیر مدیران را انتخاب می کند، فروش و قیمت را تعیین می کنید مورد مقایسه قرار دهند آیا غیر از این است که این صنعت ورشکسته با کیفیت عقب مانده با تولید ناکافی و با زیان انباشته وحشتناک است و وزیر صمت درباره بورس کالا بی انصافی تمام به خرج داده است. بهتر است به این مقوله پاسخ دهند که صنایعی که تحت نظر وزارت صنایع بودند کدام به درستی به کار خود ادامه دادند و آنهایی که در بازار سرمایه بودند چه شرایطی پیدا کردند؟

 

کارشناس بازار سرمایه در خصوص دستوری عمل کردن وزارت صمت در قیمت گذاری ها نیز گفت: قیمت گذاری های وزارت صمت کاملا دستوری است تعیین 70 درصد سی آی اس برای فولاد یک کار دستوری است که بسیار فساد آور و رانت زاست، بنابراین می توان گفت هیچ شکی نیست که در ورای این مصوبات رانت عظیمی نهفته است که باید در اختیار عده ای قرار بگیرد. متاسفانه عده ای در داخل به دنبال افزایش ناملایمات اقتصادی هستند که آمریکایی ها همزمان کمر به نابودی صنعت فولاد و سایر بخش های اقتصادی ما بسته اند مشاهده کردیم که شب های گذشته تحریم های جدیدی را علیه صنعت فولاد ایران اعمال کردند در حالی که برخی در داخل هم پای آمریکا به دنبال تخریب بیشتر این صنعت هستند.

 

دارابی در پایان تصریح نمود: قطعا همزمانی این موضوعات سوال برانگیز است. ریچارد نفیو نویسنده کتاب هنر تحریم ها به صراحت به این موضوع اشاره می کند که خیلی وقت ها زمانی تحریم ها موثر واقع می شود که همراهی داخلی با تحریم های خارجی صورت بگیرد. با یک نگاه جزیی شاهد این رویه در رفتار برخی در داخل کشور هستیم که هم پای آمریکا به اقتصاد ضربه می زنند، ضمن اینکه آمریکایی ها به ما سیگار می فروشند امادرباره فروش دارو و تکنولوژی های مورد نیاز ما تحریم ها را چماق می کنند یعنی آنها برای دور ریختن پول به ما کمک می کنند اما برای تولید و توسعه ایران هرگز، از این منظر می توان گفت هیچ کدام از این رفتارهای مخرب اتفاقی نیست و باید مراقب باشیم که ما با حرکات و سیاست های غلط و حرفهای نسنجیده تحقق اهداف دشمن را آسان تر نکنیم.

ارسال نظر
آخرین اخبار