به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن حاجی میرزایی در اجرای مصوبات پنجاه و دومین جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا درخصوص آموزش حضوری پایههای اول و دوم ابتدایی، دروس کارگاهی هنرستانها و مدارس دارای جمعیت کمتر از ۵۰ دانش آموز، دستورالعمل بازگشایی کلاسها و مدارس مذکور از اول بهمن ماه سال جاری را در ۶ بند و بارعایت پروتکلهای بهداشتی به ادارت کل استان ارسال کرد.
در بندهای این دستورالعمل آمده است: آموزش حضوری شامل دانش آموزان پایههای اول و دوم ابتدایی در مناطق دارای وضعیت زرد و آبی براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانش آموزان مدارس ابتدایی و متوسطه دارای جمعیت کمتر از ۵۰ نفر (براساس آمار ثبت نامی در سناد) در وضعیت آبی وهنرجویان هنرستانهای فنی وحرفهای و کاردانش در خوشه دروس شایستگیهای فنی و استاندارد آموزش مهارت و کارآموزی و کارورزی در وضعیت زرد و آبی میشود. (تعداد دانش آموزان در کلاسهای حضوری، حداکثر ۱۰ نفر است.)
همچنین در این دستورالعمل تاکید شده است: مدیر مدرسه موظف است نسبت به تشکیل شورای مدرسه اقدام کند و براساس مصوبات شورای مدرسه و انجام اقدامات لازم، زمینه حضور دانش آموزان را در مدرسه فراهم آورد. ترتیبات اجرایی، اعم از ابلاغ به مدیران مدارس، تشکیل شورای مدرسه و برنامه ریزی نحوه حضور دانش آموزان در مدرسه و نحوه گروه بندی، نحوه اجرای دستورالعملهای بهداشتی و اطلاع رسانی مناسب و به موقع به خانوادهها باید تا قبل از پایان دی ماه انجام شده باشد. به گونهای که کلیه دانش آموزان مشمول و خانوادههای آنان باید از میزان، زمان، نحوه حضور و دستورالعملهای بهداشتی مربوط آگاه باشند.
در بخشی دیگر از این دستورالعمل آمده است: رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی ابلاغی و دستورالعمل بهداشتی مدارس شبانه روزی در آموزش حضوری الزامی است. مسوولیت مدیریت و نظارت براجرای دستورالعمل بهداشتی برعهده مدیر و کادراداری و اجرایی مدرسه است.
در این دستورالعمل همچنین تصریح شده است که با برگزاری جلسات هماهنگی و به خصوص اطلاع رسانی به گروههای مرجع در استان و شهرستانها و رسانههای جمعی و اصحاب رسانه زمینه حضور دانش آموزان و معلمان در مدارس و کاهش نگرانیها و دغدغههای خانوادهها فراهم شود.
در بند دیگری از این دستورالعمل با یادآوری این که حضور کادر اداری و اجرایی مدارس در مناطق نارنجی، زرد و آبی براساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور مانند سایر کارکنان دولت انجام میشود، عنوان شده است: مسوولیت کادر اجرایی و اداری مدارس، برنامه ریزی در ارائه خدمات با کیفیت، آموزش به کلیه دانش آموزان از بستر شاد، تلویزیون یا بسته آموزشی، به ویژه در پایهها و دروسی که به صورت غیرحضوری انجام میشود، همچنین نظارت بر کار معلمان و دانش آموزان، پاسخ گویی به دغدغه خانوادهها و انجام تمهیدات برگزاری مناسبی برای آزمون هاست. مسوولیت حسن اجرای این شیوه نامه برعهده مدیر کل آموزش و پرورش استان است.
حاجی میرزایی وزیر آموزشوپرورش روز گذشته اعلام کرد: از ابتدای بهمنماه، کادر اداری و اجرایی تمام مدارس کشور بهاستثنای مناطقی که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند، موظف به حضور در مدارس هستند.
وی در خصوص آخرین تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای بازگشایی مدارس در مناطق آبی و زرد اظهار داشت: در ستاد ملی کرونا در مورد بازگشایی مدارس پس از بررسیهای لازم سه تصمیم مجزا گرفته شد.
وزیر آموزش و پرورش تصمیم اول ستاد ملی مقابله با کرونا را چنین بیان کرد: مدارس بهعنوان حلقههای ارتباطی بین آموزشوپرورش و خانوادهها هستند و تنها از طریق برقرار شدن این ارتباط است که میتوانیم از کیفیت آموزش در کشور مطمئن شویم./ ایرنا