کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

موکول شدن رای‌گیری برای برکناری ترامپ به فردا

در پی اعتراض نمایندگان جمهوری‌خواه، جلسه رای‌گیری فعال کردن متمم 25 قانون اساسی آمریکا در راستای برکناری ترامپ به جلسه صبح سه‌شنبه موکول شد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۷ - ۲۲ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 11
کد خبر: ۷۳۷۵۴

به گزارش راهبرد معاصر نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نشست امروز، دوشنبه بندهای استیضاح ترامپ را ارائه داده و طی آن رئیس جمهور آمریکا را متهم به تحریک به شورش کردند.

در صورتی که استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان آمریکا رای آورد، وی نخستین رئیس جمهور آمریکا خواهد بود که در یک دوره، دو بار استیضاح می‌شود.

از سوی دیگر در جلسه امروز، موضوع فعال کردن متمم 25 قانون اساسی مطرح شد که نمایندگان جمهوری‌خواه اعتراض خود را به موارد مطرح شده ابراز داشتند که در نتیجه آن،‌ قرار شد رای‌گیری درباره فعال کردن متمم 25 قانون اساسی به جلسه صبح سه‌شنبه موکول شود.

روند برکناری ترامپ طبق متمم 25 قانون اساسی آمریکا به این شرح است: معاون رئیس جمهور و اعضای کابینه باید از کنگره بخواهند که صلاحیت‌های رئیس جمهور را لغو کنند. پس از آن رئیس جمهور آمریکا 4 روز زمان دارد تا به آن اعتراض کرده و رد کند. پس از آن کنگره طی 21 روز برای حل اختلاف تلاش خواهد کرد و طی این مدت، معاون رئیس جمهور وظایف رئیس جمهور را در اختیار خواهد داشت. در صورتی که کنگره نتواند به توافقی درباره لغو صلاحیت‌های رئیس جمهور برسد، وی تمامی امتیازات و صلاحیت‌های خود را بدست خواهد آورد.

«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود مجلس نمایندگان تلاش می‌کند قطعنامه‌ای(غیرالزام آور) را به اتفاق آرا به تصویب برساند که براساس آن از «مایک پنس» معاون رئیس جمهور و کابینه ترامپ می‌خواهد ظرف 24 ساعت با اتکا به متمم 25 اُم رئیس جمهور را از قدرت خلع کند. 

اگر این قطعنامه با مقاومت نمایندگان جمهوریخواهان به اتفاق آرا تصویب نشود (یا پاسخی دریافت نکند)روز سه شنبه رای گیری نهایی(استیضاح) انجام خواهد شد. 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر