گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

رئیس بعدی سیا کیست؟ + سوابق

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا «ویلیام برنز» نفر دوم وزارت خارجه این کشور در دولت اول باراک اوباما را به عنوان رئیس سیا به مجلس سنا معرفی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۲۲ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 11
کد خبر: ۷۳۷۲۱

به گزارش راهبرد معاصر  در حالی که ۹ روز تا برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا باقی است، گزینه نهایی او برای ریاست بر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اعلام شد.

طبق گزارش سی‌ان‌ان‌، جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا «ویلیام برنز» را به عنوان گزینه خود برای ریاست بر سیا به سنای این کشور معرفی کرد.

این رسانه نزدیک به دموکرات‌ها در آمریکا گزارش داد، ویلیام برنز یک «دیپلمات کارکشته و مورد احترام» است و در دولت‌های آمریکا از زمان رونالد ریگان تا باراک اوباما در مناصب مختلف این وزارتخانه کار کرده است.

جو بایدن با صدور یک بیانیه ضمن تایید گزارش‌ها درباره انتخاب ویلیام برنز به عنوان گزینه مدنظر او برای ریاست بر سیا اعلام کرد: «مردم آمریکا با حضور او در مقام رئیس سیا، آرام خواهند خوابید».

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در این بیانیه ویلیام برنز را  یک «دیپلمات نمونه» و دارای دهه‌ها تجربه در زمینه مسائل جهانی توصیف کرد.

 


ویلیام برنز و اوباما

 

در صورت تایید صلاحیت برنز به عنوان رئیس سیا در سنای آمریکا، او اولین کسی خواهد شد که با تجربه کار در وزارت خارجه به ریاست این نهاد اطلاعاتی مشغول می‌شود.

در ابتدای دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا که واپسین روزهای حضورش در قدرت را طی می‌کند، وی «مایک پامپئو» را که رئیس سیا در دولت او بود به عنوان وزیر خارجه تعیین کرد.

«ویلیام جوزف برنز» که ۶۴ ساله است، در حال حاضر رئیس اندیشکده «موقوفه کارنگی برای صلح بین‌المللی» در پایتخت آمریکا است.

برنز از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در زمان دولت باراک اوباما قائم مقام (نفر دوم) وزارت خارجه آمریکا بود و در همین سال بعد از ۳۳ کار در این وزارتخانه، اعلام بازنشستگی کرد.

وی از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱ سفیر آمریکا در اردن، از ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ دستیار وزیر خارجه در امور خاور نزدیک، ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ سفیر آمریکا در روسیه و ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ به عنوان معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا فعالیت داشت.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر