لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم

۴۳ سال حبس مجازات توهین به پادشاه تایلند

به گفته وکلا، دادگاهی در تایلند روز سه‌شنبه یک کارمند دولتی سابق را بابت تخطی از قانون سخت‌گیرانه این کشور در توهین به پادشاه یا بدنام کردن آن، به مجازات بی‌سابقه ۴۳ سال و ۶ ماه حبس محکوم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 19
کد خبر: ۷۴۵۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گروه وکلای تایلندی حقوق بشر گفتند دادگاه جنایی بانکوک این زن را به خاطر انتشار کلیپ‌های صوتی در فیسبوک و یوتیوب با اظهارنظراتی که منتقد سلطنت تلقی می‌شود، در ۲۹ مورد، به نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" متهم کرده است.

 

این مجازات که در بحبوحه جنبش اعتراضی جاری همراه با انتقاد گسترده عمومی به سلطنت صادر شده، فوراً از سوی گروه‌های حقوقی محکوم شد.

 

"سونای فاسوک"، محقق ارشد گروه ناظر حقوق بشر اظهار کرد: حکم دادگاه امروز شوکه‌کننده بود و این سیگنال ترس‌آور را می‌فرستد که انتقادات از پادشاهی نه تنها تحمل نمی‌شوند، بلکه شدیداً مورد تنبیه قرار می‌گیرند.

 

نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" تایلند- که به طور گسترده تحت عنوان بند ۱۱۲ شناخته می‌شود- در هر اتهام مجازاتی بین ۳ تا ۱۵ سال حبس دارد. این قانون از آنجا بحث‌برانگیز است که نه تنها برای تنبیه هر عمل ساده‌ای نظیر پسندیدن یک پست فیسبوکی مورد استفاده قرار گرفته، بلکه به این خاطر که هر کس- و نه فقط خانواده سلطنتی و مقامات- می‌تواند شکایتی تنظیم کند که فرد متهم را برای سال‌ها مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

 

طی ۱۵ سال اخیر ناآرامی سیاسی در تایلند، این قانون مکرراً و نیز در انتقام‌گیری‌های شخصی، یک سلاح سیاسی بوده است. با این حال، انتقاد عمومی واقعی از سلطنت تا همین چند وقت اخیر به شدت کمیاب بود.

 

این موضوع طی سال گذشته، زمانی که معترضان جوان خواهان اصلاحات دموکراتیک درخواست برای اصلاح سلطنت را هم مطرح کردند، تغییر کرد. معترضان گفته‌اند این نهاد غیرپاسخگو و در آنچه قرار بوده یک سلطنت مشروطه دموکراتیک باشد، دارای قدرت زیادی است./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار