بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

۴۳ سال حبس مجازات توهین به پادشاه تایلند

به گفته وکلا، دادگاهی در تایلند روز سه‌شنبه یک کارمند دولتی سابق را بابت تخطی از قانون سخت‌گیرانه این کشور در توهین به پادشاه یا بدنام کردن آن، به مجازات بی‌سابقه ۴۳ سال و ۶ ماه حبس محکوم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 19
کد خبر: ۷۴۵۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گروه وکلای تایلندی حقوق بشر گفتند دادگاه جنایی بانکوک این زن را به خاطر انتشار کلیپ‌های صوتی در فیسبوک و یوتیوب با اظهارنظراتی که منتقد سلطنت تلقی می‌شود، در ۲۹ مورد، به نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" متهم کرده است.

 

این مجازات که در بحبوحه جنبش اعتراضی جاری همراه با انتقاد گسترده عمومی به سلطنت صادر شده، فوراً از سوی گروه‌های حقوقی محکوم شد.

 

"سونای فاسوک"، محقق ارشد گروه ناظر حقوق بشر اظهار کرد: حکم دادگاه امروز شوکه‌کننده بود و این سیگنال ترس‌آور را می‌فرستد که انتقادات از پادشاهی نه تنها تحمل نمی‌شوند، بلکه شدیداً مورد تنبیه قرار می‌گیرند.

 

نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" تایلند- که به طور گسترده تحت عنوان بند ۱۱۲ شناخته می‌شود- در هر اتهام مجازاتی بین ۳ تا ۱۵ سال حبس دارد. این قانون از آنجا بحث‌برانگیز است که نه تنها برای تنبیه هر عمل ساده‌ای نظیر پسندیدن یک پست فیسبوکی مورد استفاده قرار گرفته، بلکه به این خاطر که هر کس- و نه فقط خانواده سلطنتی و مقامات- می‌تواند شکایتی تنظیم کند که فرد متهم را برای سال‌ها مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

 

طی ۱۵ سال اخیر ناآرامی سیاسی در تایلند، این قانون مکرراً و نیز در انتقام‌گیری‌های شخصی، یک سلاح سیاسی بوده است. با این حال، انتقاد عمومی واقعی از سلطنت تا همین چند وقت اخیر به شدت کمیاب بود.

 

این موضوع طی سال گذشته، زمانی که معترضان جوان خواهان اصلاحات دموکراتیک درخواست برای اصلاح سلطنت را هم مطرح کردند، تغییر کرد. معترضان گفته‌اند این نهاد غیرپاسخگو و در آنچه قرار بوده یک سلطنت مشروطه دموکراتیک باشد، دارای قدرت زیادی است./ ایسنا

ارسال نظر