۴۳ سال حبس مجازات توهین به پادشاه تایلند-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

۴۳ سال حبس مجازات توهین به پادشاه تایلند

به گفته وکلا، دادگاهی در تایلند روز سه‌شنبه یک کارمند دولتی سابق را بابت تخطی از قانون سخت‌گیرانه این کشور در توهین به پادشاه یا بدنام کردن آن، به مجازات بی‌سابقه ۴۳ سال و ۶ ماه حبس محکوم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 19
کد خبر: ۷۴۵۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گروه وکلای تایلندی حقوق بشر گفتند دادگاه جنایی بانکوک این زن را به خاطر انتشار کلیپ‌های صوتی در فیسبوک و یوتیوب با اظهارنظراتی که منتقد سلطنت تلقی می‌شود، در ۲۹ مورد، به نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" متهم کرده است.

 

این مجازات که در بحبوحه جنبش اعتراضی جاری همراه با انتقاد گسترده عمومی به سلطنت صادر شده، فوراً از سوی گروه‌های حقوقی محکوم شد.

 

"سونای فاسوک"، محقق ارشد گروه ناظر حقوق بشر اظهار کرد: حکم دادگاه امروز شوکه‌کننده بود و این سیگنال ترس‌آور را می‌فرستد که انتقادات از پادشاهی نه تنها تحمل نمی‌شوند، بلکه شدیداً مورد تنبیه قرار می‌گیرند.

 

نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" تایلند- که به طور گسترده تحت عنوان بند ۱۱۲ شناخته می‌شود- در هر اتهام مجازاتی بین ۳ تا ۱۵ سال حبس دارد. این قانون از آنجا بحث‌برانگیز است که نه تنها برای تنبیه هر عمل ساده‌ای نظیر پسندیدن یک پست فیسبوکی مورد استفاده قرار گرفته، بلکه به این خاطر که هر کس- و نه فقط خانواده سلطنتی و مقامات- می‌تواند شکایتی تنظیم کند که فرد متهم را برای سال‌ها مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

 

طی ۱۵ سال اخیر ناآرامی سیاسی در تایلند، این قانون مکرراً و نیز در انتقام‌گیری‌های شخصی، یک سلاح سیاسی بوده است. با این حال، انتقاد عمومی واقعی از سلطنت تا همین چند وقت اخیر به شدت کمیاب بود.

 

این موضوع طی سال گذشته، زمانی که معترضان جوان خواهان اصلاحات دموکراتیک درخواست برای اصلاح سلطنت را هم مطرح کردند، تغییر کرد. معترضان گفته‌اند این نهاد غیرپاسخگو و در آنچه قرار بوده یک سلطنت مشروطه دموکراتیک باشد، دارای قدرت زیادی است./ ایسنا

ارسال نظر