۴۳ سال حبس مجازات توهین به پادشاه تایلند-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

۴۳ سال حبس مجازات توهین به پادشاه تایلند

به گفته وکلا، دادگاهی در تایلند روز سه‌شنبه یک کارمند دولتی سابق را بابت تخطی از قانون سخت‌گیرانه این کشور در توهین به پادشاه یا بدنام کردن آن، به مجازات بی‌سابقه ۴۳ سال و ۶ ماه حبس محکوم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 19
کد خبر: ۷۴۵۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گروه وکلای تایلندی حقوق بشر گفتند دادگاه جنایی بانکوک این زن را به خاطر انتشار کلیپ‌های صوتی در فیسبوک و یوتیوب با اظهارنظراتی که منتقد سلطنت تلقی می‌شود، در ۲۹ مورد، به نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" متهم کرده است.

 

این مجازات که در بحبوحه جنبش اعتراضی جاری همراه با انتقاد گسترده عمومی به سلطنت صادر شده، فوراً از سوی گروه‌های حقوقی محکوم شد.

 

"سونای فاسوک"، محقق ارشد گروه ناظر حقوق بشر اظهار کرد: حکم دادگاه امروز شوکه‌کننده بود و این سیگنال ترس‌آور را می‌فرستد که انتقادات از پادشاهی نه تنها تحمل نمی‌شوند، بلکه شدیداً مورد تنبیه قرار می‌گیرند.

 

نقض قانون "اهانت به ذات اقدس ملوکانه" تایلند- که به طور گسترده تحت عنوان بند ۱۱۲ شناخته می‌شود- در هر اتهام مجازاتی بین ۳ تا ۱۵ سال حبس دارد. این قانون از آنجا بحث‌برانگیز است که نه تنها برای تنبیه هر عمل ساده‌ای نظیر پسندیدن یک پست فیسبوکی مورد استفاده قرار گرفته، بلکه به این خاطر که هر کس- و نه فقط خانواده سلطنتی و مقامات- می‌تواند شکایتی تنظیم کند که فرد متهم را برای سال‌ها مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

 

طی ۱۵ سال اخیر ناآرامی سیاسی در تایلند، این قانون مکرراً و نیز در انتقام‌گیری‌های شخصی، یک سلاح سیاسی بوده است. با این حال، انتقاد عمومی واقعی از سلطنت تا همین چند وقت اخیر به شدت کمیاب بود.

 

این موضوع طی سال گذشته، زمانی که معترضان جوان خواهان اصلاحات دموکراتیک درخواست برای اصلاح سلطنت را هم مطرح کردند، تغییر کرد. معترضان گفته‌اند این نهاد غیرپاسخگو و در آنچه قرار بوده یک سلطنت مشروطه دموکراتیک باشد، دارای قدرت زیادی است./ ایسنا

ارسال نظر