نماینده جدید آمریکا در امور ایران-راهبرد معاصر

نماینده جدید آمریکا در امور ایران

چند منبع خبری بامداد جمعه (به وقت تهران) گزارش داده‌اند «جو بایدن» قصد دارد «رابرت مالی» را به عنوان نماینده دولت آمریکا در امور ایران معرفی کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 29
کد خبر: ۷۵۶۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ چند منبع خبری بامداد جمعه (به وقت تهران) گزارش داده‌اند « جو بایدن » قصد دارد «رابرت مالی» را به عنوان نماینده دولت آمریکا در امور ایران معرفی کند. 

 

برخی منابع به پایگاه Diplomatic گفته‌اند دولت جو بایدن پنجشنبه یا جمعه (به وقت محلی) انتصاب رابرت مالی به این سمت را اعلام خواهد کرد. 

خبرگزاری رویترز هم به نقل از دو منبع مطلع نوشته دولت بایدن قصد دارد مالی را برای این سمت معرفی کند. یکی از این منابع گفته انتصاب رابرت مالی پنجشنبه یا جمعه (به وقت واشنگتن) اعلام خواهد شد. 

 

رابرت مالی که در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی در امور مربوط به غرب آسیا و آفریقای جنوبی بود در حال حاضر ریاست «گروه بین‌المللی بحران» را بر عهده دارد. 

 

جنگ نیابتی در واشنگتن

 

پایگاه صهیونیستی «جوئیش‌اینسایدر» نخستین رسانه‌ای بود که در اوایل ماه جاری خبر تصمیم دولت بایدن برای انتصاب مالی به این سمت را منتشر کرد. 

 

انتشار این خبر با واکنش‌های بسیار گسترده در آمریکا مواجه شد. مخالفان برجام، انتصاب رابرت مالی را مماشات در برابر ایران می‌دانند و در مقابل، موافقان این توافق هسته‌ای می‌گویند رابرت مالی می‌تواند سیاست شکست‌خورده آمریکا در قبال ایران را به مسیر صحیح برگرداند.

 

در همین راستا پایگاه پولیتیکو گزارش داده تصمیم بایدن در این زمینه به ایجاد یک «جنگ نیابتی» در واشنگتن در خصوص سیاست‌ها در قبال ایران منجر شده و مخالفان برجام، نفرتشان از این توافق را به رابرت مالی فرافکنی می‌کنند. 

 

انتصاب نماینده جدید دولت آمریکا در امور ایران در بحبوحه مجموعه‌ای از ابهام‌ها بر سر سیاست احتمالی دولت «جو بایدن» در قبال برجام صورت خواهد گرفت. 

 

بایدن و اعضای دولت او تا به حال به طور صریح و شفاف سیاست واشنگتن در این زمینه را اعلام نکرده‌اند. مقام‌های دولت بایدن در عوض، با استفاده از عباراتی مبهم و تفسیرپذیر هم از بازگشت به برجام سخن گفته‌اند و هم روی ضرورت آغاز مذاکراتی جهت «طولانی‌تر و قوی‌تر» کردن این توافق هسته‌ای مانور داده‌اند. 

 

جمهوری اسلامی ایران گفته که هیچ قید و شرط و مطالبات جدیدی را برای اینکه آمریکا تعهداتش در برجام را اجرا کند نخواهد پذیرفت.

 

یک منبع که با تفکرات تیم بایدن در خصوص ایران آشنا است دو هفته پیش به شرط عدم افشای نام به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «اگر ایران به پایبندی به توافق بازگردد ما هم به آن باز می‌گردیم. این نخستین گام خواهد بود.»

 

وی در ادامه تصریح کرده بازگشت به توافق اولیه کف سیاست دولت بایدن در قبال ایران است نه سقف آن. منبع مورد استناد آسوشیتدپرس اضافه کرد: «[سیاست دولت بایدن در قبال ایران] به اینجا ختم نمی‌شود.»

 

خروج آمریکا از برجام

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به مشارکت کشورش در توافق هسته‌‌ای برجام پایان داد. 

 

او بعد از خروج از این توافق تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار« قاسم سلیمانی»، فرماند سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد. 

 

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

 

دوران ریاست‌جمهوری ترامپ حدود ۱۰ روز پیش به پایان رسید و او در تحقق این هدف ناکام ماند. او در آمریکا از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

 

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌‌اند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر