قرارداد خرید ۲ میلیون واکسن کرونا از روس‌ها/تزریق اولین محموله برای ۱۰ هزار نفر-راهبرد معاصر
توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده دستگیری تبعه افغان مسلح در یافت آباد به اتهام قدرت نمایی خبر خوش برای معلمان جدید و فرهنگیان فاقد رتبه و جاماندگان رتبه بندی+ جزئیات ماجرای درگیری موتور سوار و یک زن | واکنش پلیس | دلیل ارجاع زن جوان به مراجع قضایی

قرارداد خرید ۲ میلیون واکسن کرونا از روس‌ها/تزریق اولین محموله برای ۱۰ هزار نفر

رییس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح جزییات واردات اولین محموله واکسن روسی کرونا، درباره وضعیت تزریق این واکسن و میزان واردات آن توضیح داد و گفت: به طور کلی قرارداد ما با طرف روس برای دریافت واکسن اسپوتنیک وی دو میلیون عدد واکسن است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۶ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 04
کد خبر: ۷۶۳۸۱

به گزارش راهبرد معاصر دکتر محمدرضا شانه‌ساز درباره جزییات واردات واکسن کرونا از روسیه گفت: اولین محموله واکسن کرونا خوشبختانه وارد کشور جمهوری اسلامی ایران شد و همکاران ما در گمرک فرودگاه حضرت امام (ره) آن را تحویل گرفتند. واردات این محموله به نوعی آغاز کار بود. اولین محموله وارد شده و از این به بعد قراردادمان برای واردات سایر محموله ها  از کشور روسیه اجرایی می شود. طبیعی است که گروه‌هایی که در حال حاضر در اولویت هستند، به عنوان اولین گروه‌هایی که در حال حاضر دریافت‌کننده این واکسن هستند، واکسن را دریافت خواهند کرد.

قرداد ایران با روس‌ها؛ واردات ۲ میلیون واکسن کرونا

وی تاکید کرد: به سرعت محموله‌های بعدی واکسن وارد می‌شوند. به طور کلی قرارداد ما با طرف روس برای دریافت واکسن اسپوتنیک وی دو میلیون عدد واکسن است البته بقیه منابع معتبری هم که شناسایی شده را مدنظر داریم همچنین کمپانی‌هایی که می‌توانند در تعداد بالا واکسن کرونا را تولید کنند در کشورهایی مانند چین، هند و کوبا که با کوبا کار مشترکی در زمینه تولید واکسن داریم، در دستورمان کار است.

وی با بیان اینکه واکسن کرونا باید در دو دوز در یک فاصله زمانی برای هر نفر تزریق شود و این میزان محموله اول واکسن که وارد شده، برای ۱۰ هزار نفر است، ادامه داد: به هر حال محموله‌های بعدی هم طی یکی دو ماه آینده از بقیه سبد منابع وارداتی دریافت خواهد شد تا به تولید داخلی خودمان در حجم و تعداد مورد نیاز برسیم، ادامه خواهیم داد البته بار اصلی در زمینه تامین واکسن از منابع داخلی خواهد بود.

شرایط واکسن‌های کرونایی که وارد ایران می‌شوند

شانه ساز در ادامه گفت: محموله های بعدی طبق برنامه زمان‌بندی که اعلام شده، به فاصله زمانی یکی دو هفته پشت سر هم خواهند رسید و تا قبل از پایان سال آن‌ها را دریافت می‌کنیم البته ما فقط واردات واکسن کرونای روسی را در دستور کار نداریم، بلکه  منابع مطمئن و معتبر دیگری هم هستند که آن ها را شناسایی کردیم. منابعی که توانستند فاز سه کارآزمایی بالینی را انجام دهند و در کشورهای معتبر و مطمئن دیگر علاوه بر کشور سازنده مصرف شدند. این منابع هم در سبد وارداتی ما قرار دارند.

وی در ادامه اظهار کرد: واردات از کووکس هم در برنامه واردات ما قرار دارد البته اگر کووکس می‌توانست در بازه زمانی کوتاه تری اقلام را به ما برساند، ما آن اقدام را انجام می‌دادیم اما از آنجایی که ظاهرا تا یکی دو ماه آینده نمی‌توانیم روی بحث محموله کووکس حسابی باز کنیم، از ابتدا هم پیش بینی شده بود که اگر قرار باشد در این زمینه فاصله زمانی وجود داشت باشد، همه تخم مرغ‌هایمان در یک سبد نباشد و بر همین اساس وزیر بهداشت شخصا همه راه ها و منابعی را که امکان تهیه واکسن از آن‌ها مدنظر قرار داشت، پیگیری کرد.

چرا واکسیناسیون کرونا در برخی کشورها زودتر شروع شد؟

شانه‌ساز در ادامه گفت گفت: در اولین فرصت از منابع معتبر واردات را انجام می دهیم. هموطنانمان بدانند که بسیاری از کشورهای دیگر در فاز سه مطالعات بالینی مشارکت کردند اما ما اجازه ندادیم. در سطح کلان کشور تصمیم گرفتیم که حتما از مطالعات انجام شده در سایر کشورها استفاده کنیم و اینطور نباشد که واکسنی را روی هموطنان خودمان آزمایش کنیم. طبیعی است اگر ما در فاز سه مطالعه بالینی می‌خواستیم وارد شویم، می توانستیم واردات را زودتر از این‌ انجام دهیم اما این تصمیمی بود که گرفته شد که همه آزمایشات در کشور سازنده و خارج از کشور انجام شود و بعد از حصول اطمینان واردات را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: به هر حال منبع، منبع مطمئنی است و خوشبختانه هم از نظر مصونیت و ایمنی زایی و هم از نظر ایمنی و سلامت محصول مورد تایید است و نشریه «لنست» هم به عنوان یک نشریه معتبر مستندات آن را چاپ کرده است البته ما قبل از آن در سازمان غذا و دارو همه این اطلاعات را دریافت کرده بودیم و تمام مستندات را داشتیم و کمیسیون قانونی هم بر اساس این اطلاعات تایید کرد. خوشبختانه چاپ آن در نشریه «لنست» هم برای اقناع افکار عمومی با توجه به شبهاتی که پیش آمده بود، می توانست موثر باشد. وگرنه ما همه این اطلاعات را قبلا دریافت کرده بودیم و بر اساس آن تصمیم گرفتیم که از این منبع به عنوان واردات استفاده کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: نکته مهم در واردات این است که شرایط حمل و نقل برای واردات برای ما بسیار مهم است. به هر حال یک منبعی مانند «فایزر» دمای حداقل منفی ۶۰ درجه به پایین را نیاز دارد، اما ما منابعی را انتخاب کردیم که دماهای آن‌ها منهای ۲۰ درجه است مانند همین واکسن روسی که به راحتی با فریزرهایی که در آزمایشگاه‌ها داریم، قابل نگهداری است. خوشبختانه این محموله وارد شده است.

تلاش برای ثبت واکسن کرونا در سامانه تی تک

وی درباره اولین دریافت کنندگان واکسن کرونا در کشور گفت: اولویت‌ها را معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کرد که شامل کادر درمان، افراد سالمند، بیماران خاص و... می‌شود و بر اساس آن تزریق واکسن آغاز می‌شود. ما تلاش‌مان این است که حتما در سامانه «تی تک» ثبت شود تا بدانیم هر فردی کدام یک از این واکسن ها را دریافت کرده است. تا از الان از شایعات یا احیانا خروج این واکسن ها از شبکه رسمی توزیع پیشگیری کنیم.

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده