به گزارش راهبرد معاصر؛رئیس جمهور گفت: شرایط امروز کشور ما به گونهای است که میتوانیم امیدوار باشیم که اگر همه با هم همکاری کنیم، می توانیم جلوی موج چهارم این پاندمی را بگیریم.
صبح امروز جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور و با حضور اعضا برگزار شد.
روحانی طی سخنانی در پنجاهوششمین جلسه این ستاد اظهار داشت: شرایط امروز کشور ما به گونهای است که میتوانیم امیدوار باشیم که اگر همه با هم همکاری کنیم، می توانیم جلوی موج چهارم این پاندمی را بگیریم مردم عزیز باید پروتکلهای بهداشتی را مراعات کنند و میبینیم که این ویروس کمکم سن و سال هم نمیشناسد و قبلا سراغ افراد با سنهای بالای 60 سال میرفت.
وی با اشاره به درگذشت مهرداد میناوند و علی انصاریان از فوتبالیستهای محبوب کشورمان گفت: در این ایام دیدیم که دو نفر از ورزشکاران و فوتبالیستهای معروف ما در اثر این پاندمی به رحمت خدا رفتند و این هشداری برای مردم ماست که مراقبت بیشتری داشته باشند.
رئیسجمهور به نزدیک شدن به سالروز ورود این ویروس به کشورمان خاطر نشان کرد: ما آخر بهمنماه سال گذشته با انجام آزمایشهای متوجه ورود کرونا به کشور شدیم و ممکن است که یکهفته یا ده روز قبلش وارد شده باشد ولی ما آخر بهمن متوجه شدیم و این ویروس در کشور ما یکساله میشود.
روحانی درباره واکسیناسیون گفت: جای خوشحالی است و از وزیر بهداشت، بانک مرکزی، وزیر خارجه، سُفرا و سازمان هواپیمایی، همه دستاندرکاران تشکر میکنم و همه دستبهدست هم دادند و امروز رسیدم واکسیناسیون رسیدیم و این هفته یعنی در دهه مبارک فجر و جشن ملی پیورزی انقلاب، قبل از 22 بهمن و در روزهای آینده واکسیناسیون انجام میشود و طبق اولویتهای وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت.
وی افزود: ابتدا واکسن به کادر درمان تزریق میشود و با این کار، اطمینان بالایی حاصل میشود چرا که آنها بیشتر در معرض خطر هستند و بعد نیز برای سالمندان و کسانی که بیماری زمینهای دارند، انجام خواهد گرفت.
این بخش از سخنان رئیسجمهور به واردات واکسن اسپوتنیک از روسیه مربوط است که پنجشنبه گذشته(16 بهمن ماه) وارد کشور شد.
رئیس جمهور گفت: طبق آماری که هفته گذشته رعایت پروتکلها 81 درصد بوده و گزارش این هفته نشان داد رعایت پروتکلها 75 درصد بوده و به سمت کاهش رعایت پروتکلها میرویم و با کاهش رعایت پروتکلها به سمت افزایش ابتلا به بیماری خواهیم رفت و این برای ما دردناک خواهد بود. خواهش میکنم در هفتههای پیش رو مراعات کنید تا ایام عید خوبی را پیش رو داشته باشیم.
روحانی خاطر نشان کرد: اگر همه مراعاتها را مدنظر قرار دهیم، هم کسب و کار رونق پیدا میکند و هم سفرهای مردم برقرار خواهد شد اما اگر مراعات نکنیم ممکن است شرایط خوبی پیش رو نداشته باشیم.
وی گفت: این بیماری تاکنون درمان قطعی موثر ندارد؛ در شرایطی لازم است که بخشهایی از بدن آسیب میزند آن بخشها را شاید ترمیم کنند برای اینکه داروی روشنی نداریم. البته ما در ایران دنبال ساخت همه داروهایی که معروف است، رفتیم و ساخته شده و در اختیار همه بیمارستانهای ما هست.
رئیسجمهور گفت: یکی از راههای ایمنسازی واکسیناسیون است که ایمنی جمعی را ایجاد میکند، اگر اینکار میخواست به شکل معمول باشد، باید یکی، دو سال صبر میکردیم اما به خاطر آنکه این بیماری تلفات زیادی میگرفت و مشکلات زیادی را برای کشورها ایجاد میکرد، سازمان جهانی بهداشت مجوز اضطراری صادر کرد. برای واکسیناسیون تمام دنیا حدود 8 میلیارد واکسن نیاز است و حتی اگر در هرکشوری هم اگر 60 و یا 70 درصد واکسن بزنند تا ایمنیِ جمعی درست شود، باز هم عدد بزرگی خواهد بود چرا که واکسن کرونا دو مرحلهای است و طی چند هفته باید تزریق شود و مشکلات خاص خود را دارد. ما در ایران جمعیت حدود 84 میلیونی را داریم و اینجا هم نیاز داریم که تعداد قابل ملاحظهای واکسن تزریق شود؛ ما بر مبنای اولویت این کار را شروع میکنیم و اگر همه واکسنها هم فراهم باشد، امکانات تزریق واکسن بهطوری نیست که طی یک یا دو روز انجام بگیرد و این کار حدود 6 ماه زمان میبرد.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: کار خوبی در کشور انجام گرفت و ضمن مشکلاتی که داشتیم، واکسنهای کرونا بهدست ما رسید و بخش دیگری نیز در ماه آینده بهدست ما میرسد و واکسیناسیون قبل از عید بهطور قابل ملاحظهای در کشور انجام میگیرد و همانطور که گفته شد، در مراحل ابتدایی، کادر درمان و افرادی که مُسّن بوده و بیماری زمینهای دارند تا ماه فروردین انجام میگیرد.
روحانی گفت: امیدواریم سال آینده نیز شرایطی فراهم شود که در فصل تابستان، واکسنهای داخلی میرسد و واکسن پاستور نیز احتمال در فصل بهار بهدست برسد و می توانیم با واکسنهای رازی و برکت واکسیناسیون را انجام دهیم.
وی یادآور شد: اگر همه واکسنها هم آماده و وتزریق شود، فرایند واکسیناسیون ششماه زمان میبرد و اثر واکسنها 100 درصد نیست و بیش از 90 درصد و دو مرحلهای است؛ باید تا یکسال آینده پروتکلهای بهداشتی را مراعات کنیم.
رئیسجمهور در پایان ضمن درخواست از وسایل ارتباط جمعی، رسانهها و صدا و سیما برای ادامه اطلاعرسانی و هشدار به مردم برای لزوم ادامه رعایت پروتکلهای بهداشتی، تصریح کرد: وقتی این هفته اعلام میشود که که واکسیناسیون در کشور آغاز شد، با این کار نباید تبدیل به عادیسازی شود و بلکه باید بدانیم که برای مدت طولانی دستورالعملهای بهداشتی را مراعات کنیم./ فارس