وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست

شاخص بورس رشد شارپی خواهد داشت؟

سازمان بورس در جلسه شب گذشته تصمیم به تغییر دامنه نوسان گرفت و دامنه نوسان منفی سهم‌ها از ۵ درصد به ۲ درصد کاهش پیدا کرد. بعد از این تصمیم بسیاری از فعالان بازار انتظار رشد شارپی بورس را دارند. اما رشد شارپی بورس امکان‌پذیر است؟
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 07
کد خبر: ۷۶۷۵۳

به گزارش راهبرد معاصر  بسیاری از کارشناسان تغییر دامنه نوسان را مسکنی موقت برای بازار سهام می‌دانند و عقیده دارند اگر اقدامات سازمان بورس در حمایت از بورس فقط به کم کردن دامنه نوسان محدود شود، روند صعودی بازار سهام پایدار نخواهد بود. اما چه اقداماتی برای پایدار ماندن روند صعودی نیاز است؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با محتمل بودن رشد شارپی گفت: ما تجربه تغییر دامنه نوسان را یک بار در سال ۸۴ داشتیم اما روند صعودی بازار سهام بعد از این اقدام بسیار کوتاه مدت بود و بیشتر از ۳ یا ۴ روز طول نکشید. بورس در شرایط کنونی مانند خودرویی است که خراب شده و حالا می‌خواهند با هل، این ماشین را به حرکت درآورند. اما تجربه ثابت کرده است اگر در پس این اقدام برنامه مشخصی نباشد، روند صعودی بورس ادامه‌دار نخواهد شد.

این کارشناس در ادامه گفت: اقدام تغییر دامنه نوسان جو هیجانی را تا حدودی کنترل و فشار فروش را کم کرد و به نوعی مسکن موقتی برای بازار سهام به شمار می‌رود.

این کارشناس در رابطه با نیاز امروز بازار سهام گفت: در تابستان امسال حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان پول توسط دولت و شرکت‌های دولتی از بازار سهام خارج شد و همچنین روند خروج پول از سمت حقیقی‌ها به دلیل روند نزولی بازار سهام سرعت گرفت. بازار سهام در شرایط کنونی تشنه پول است و باید حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان پول وارد بازار سهام شود تا روند به سمت تعادل برود و اگر پول به بازار سهام تزریق نشود مثبت شدن شاخص کل پایدار نخواهد و نهایتا تا پایان معاملات همین هفته ادامه دارد.

این کارشناس در رابطه با احتمال ورود پول به بورس گفت: دولت منابع مالی زیادی در اختیار ندارد اما امیدوارم این پول به بازار سهام تزریق شود زیرا مسئله زیان در بورس کم کم دارد به مسئله‌ای اجتماعی تبدیل می‌شود و زیان مردم در بازار سهام در حالیست که کم شدن رفاه اجتماعی با افزایش قیمت کالاهای مصرفی در زندگی مردم به راحتی حس می‌شود.

این کارشناس در رابطه با ادامه روند معاملات بورس گفت: احتمالا معاملات این هفته جو مثبتی داشته باشد اما در رابطه با آینده بورس، باید به معاملات شنبه و یک‌شنبه و ورود پول دقت کرد.

مسکنی موقت برای بازار سهام

ایمان رئیسی، کارشناس بازار سهام در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: این تصمیم می‌تواند مسکنی برای بازار سهام باشد تا جو بی‌اعتماد و ترس موجود در بازار سهام کمی آرام بگیرد و به نوعی دربردارنده این پیام است که می‌خواهد جلوی ریزش بورس را بگیرند. به نظرم این تصمیم می‌تواند بر بازار سهام تاثیر بگذارد اما نباید انتظار رشد شارپی را برای بازار سهام داشت.

این کارشناس در ادامه گفت: تغییر دامنه نوسان نمی‌تواند جلوی ریزش بورس را بگیرد و ممکن است این ریزش با این تصمیم کند شود، اما از طرفی شرایط برای بازار سهام خوب و این تصمیم بیشتر به بازگشت اعتماد به بورس تاثرگذار است. همچنین تغییر دامنه نوسان روی سهم‌های کوچک تاثیر بیشتری دارد زیرا این سهم‌ها بسیار راحت‌تر به مدار مثبت حرکت می‌کنند.

این کارشناس پیش‌بینی کرد شاخص کل تا پایان سال تا حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد رشد خواهد کرد.

تجارت نیوز

ارسال نظر