وجود ۳۰۰۰ دستفروش در متروی تهران/ ساماندهی دستفروشان تهران در ۳ فاز حداکثر سقف سنی متقاضیان عضویت هیئت علمی دانشگاه‌های غیر دولتی اعلام شد وضعیت هوای تهران نارنجی و آلوده است هشدار هواشناسی درباره رگبار، رعدوبرق و باد شدید در ۱۵ استان سخنگوی قوه قضاییه: در حمله به اوین تعدادی زندانی فرار کردند / ۵ زندانی جرایم مالی هم شهید شدند آخرین وضعیت پرداخت خسارات حادثه‌دیدگان انفجار بندر شهید رجایی ضرب و شتم شدید قرقبان فریدونشهری در حین ماموریت حفاظت از منابع طبیعی آیا حمله به اوین برای حذف برخی از جاسوسان اسراییلی بوده؟ تشکیل پرونده برای همتی و میرسلیم سخنگوی قوه قضاییه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند پیامد‌های استخدام و بکارگیری اتباع غیرمجاز هواشناسی ایران ۲۱ تیر / افزایش ابر و بارش پراکنده رگبار در اکثر نقاط عکس روز ناسا از ماه طلایی بر فراز ابر‌ها رباتی که بدون کمک انسان، جراحی کیسه صفرا را انجام داد اعضای باند سارقان فرا استانی در کرمان دستگیر شدند

آسیب کرونای شدید به چشم

نتایج یک مطالعه جدید بیانگر آن است که کووید-۱۹ شدید باعث ایجاد ناهنجاری قابل توجه چشمی در برخی از افراد مبتلا به این بیماری می شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۹ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 17
کد خبر: ۷۷۹۴۴

به گزارش راهبرد معاصر  محققان در این مطالعه کوچک که در فرانسه انجام شد، با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی مغز، ۱۲۹ بیمار بستری شده در بیمارستان را به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ شدید، مورد ارزیابی قرار دادند.

نتایج این مطالعه نشان داد که از این تعداد بیمار ، ۹ نفر آنها و یا هفت درصد از بیماران مبتلا به موارد شدید کرونا، نتایج ام.آر.ای غیرطبیعی در کره چشم خود داشتند که شواهدی از ندول (گِرهَک) یا رشد غیرطبیعی بافت در قسمت پشت کره چشم آنها را نشان می داد. تمام این ۹ بیمار در ناحیه ماکولای چشم که مسئول بینایی مرکزی است، دارای ندول و یا گرهک بودند. 

از ۹ بیمار مبتلا به ندول چشم، دو نفر دیابت، شش نفر چاق و دو نفر قبل از ابتلا به کووید-۱۹ فشار خون داشتند. محققان گفتند، هنوز نحوه تشکیل این ندول ها در چشم افراد مبتلا به این بیماری مشخص نیست، اما می تواند به التهاب ناشی از ویروس مربوط باشد.

به گفته محققان، تخلیه ناکافی رگ ها در چشم نیز می تواند یک عامل بروز این گرهک ها باشد. این مشکل در بیمارانی یافت می شود که مدتی را در آی.سی.یو گذرانده اند. هفت نفر از ۹ بیمار مبتلا به ناهنجاری چشم برای مدت طولانی در یک وضعیت  خوابیده روی شکم در آی.سی.یو  قرار گرفته بودند.

دکتر «آگوستین لکلر»، یکی از نویسندگان این مطالعه در یک خبرنامه مطبوعاتی گفت: این مطالعه نشان داد تعداد کمی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید، یک یا چند ندول در کره چشم خود داشتند که می تواند موجب از دست دادن بینایی آنها شود.

لکلر که خود متخصص نورورادیولوژیست است، گفت:  این مطالعه تاکیدی است بر اینکه تمام بیمارانی که به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری هستند باید تحت غربالگری قرار گیرند و همچنین نشان می دهد این بیماران باید درمان های محافظتی چشم دریافت کنند.

وی افزود: اگرچه ویروس کرونا در اصل به ریه ها حمله می کند، اما با ابتلا به ناهنجاری های چشم مانند التهاب ملتحمه یا «چشم صورتی» و رتینوپاتی، بیماری که باعث از بین رفتن بینایی می شود، نیز ارتباط دارد.

این پزشک ادامه داد: ممکن است این مشکلات شدید چشمی در بیمارستان مورد توجه قرار نگیرد؛ زیرا بیماران مبتلا به کووید-۱۹ اغلب برای وضعیت های شدیدتر و تهدید کننده زندگی تحت درمان قرار می گیرند. 

به گفته محققان، یافته های این مطالعه از غربالگری چشم بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به منظور ارائه درمان مناسب و مدیریت صحیح علائم بالقوه شدید چشمی مرتبط با ویروس کرونا حمایت می کند.

مشروح این مطالعه در مجله Radiology منتشر شده است.

ایرنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار