چرا بایدن دست به گشایش های نمادین و جزئی زده است؟-راهبرد معاصر
مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می دهد:

چرا بایدن دست به گشایش های نمادین و جزئی زده است؟

مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به گشایش های نمادین و جزئی بایدن در قبال ایران گفت: به هیچ وجه نباید فریب برخی فعالیت های نمادین آمریکا مثل لغو تحریم آقای ظریف و زنگنه و... را خورد چرا که آمریکا در نظر دارد برخی تحریم ها را به صورت قطره چکانی بردارد
مصطفی خوش چشم؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 20
کد خبر: ۷۸۲۱۷

چرا بایدن دست به گشایش های نمادین و جزئی زده است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ بحث برجام و خروج ایران از تعهدات برجامی خود بعد از پشت سر گذاشتن کش و قوس ها و بازی های فراوانی که اروپا و آمریکا در چند سال گذشته بر سرما درآوردند از عدم تمکین دولت اوباما به تعهدات برجامی خود، تا خروج ترامپ از برجام و بازی بازی کردن اروپایی ها با برجام که هم برجام را می خواهند و هم عدم تعهد به مفاد برجام را به جایی رسیده است که دولت جمهوری اسلامی ایران هم که چشم به راه بازگشت آمریکا و اروپا به برجام بود به این نتیجه رسیده که آمریکا قابل اطمینان نیست لذا ما در مبارزه ای قرار گرفته ایم که باید حق خود را از طرف مقابل بگیریم در این صورت برای همیشه مغلوب زورگویی ها و زیاده گویی های آمریکا و اروپا خواهیم ماند. مصطفی خوش چشم کارشناس و تحلیلگر مسائل بین الملل درخصوص پافشاری جمهوری اسلامی ایران بر مصوبه راهبردی لغو برجام و تاکید بر شروط خود برای بازگشت به برحام برای طرف های برجامی چند نکته را با راهبرد معاصر در میان گذاشته است.

 

مصطفی خوش چشم کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت و گو با راهبرد معاصر با تاکید بر تداوم اراده جمهوری اسلامی ایران در برابر زورگویی های اروپا و آمریکا گفت: آنچه در مساله برجام و سایر مسائلی که بین ایران و آمریکا به صورت واضح دیده می شود  عدم تلاش آمریکا برای حل اختلاف با ایران است، بلکه آمریکا به دنبال مهار قدرت جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف اعم از هسته ای تا منطقه ای و موشکی است.

 

وی دراین باره توضیح داد: بنابراین مهار قدرت هسته‌ای فقط بخشی از طراحی آمریکا برای تقابل های جدی با جمهوری اسلامی است چرا که آمریکایی ها در ادامه بحث هسته ای به دنبال کارشکنی و تضعیف سایر مولفه های قدرت جمهوری اسلامی ایران هستند. در حقیقت آمریکا و اروپا تضعیف و مهار کل قدرت جمهوری اسلامی ایران را تحت لوای مسائل هسته ای و برجامی دنبال می کنند.

 

مصطفی خوش چشم درخصوص تحریم ها به عنوان ابزار برای آمریکا گفت: آمریکا تلاش کرد تا از طریق ابزار تحریم و تهدید به اهداف خود درباره جمهوری اسلامی ایران برسد بنابراین مهمترین سلاح آنها در برابر جمهوری اسلامی اعمال تحریم ها بود، لذا آنها هیچ تصمیمی برای لغو کلیه تحریم های جمهوری اسلامی ایران ندارند. ما در زمان ریاست جمهوری آقای اوباما و در دوره های قبلی و بعدی نیز دیدیم که دولتمردان آمریکایی به دنبال لغو تحریم های ما نیستند، چرا که حل اختلاف با ایران اولویت آمریکا نیست بنابراین آنها بر تنها ابزار خود یعنی تحریم ها تاکید دارند.

 

کارشناس و تحلیلگر مسائل بین الملل نظر خود را درباره رویکرد جمهوری اسلامی به ادعای جدید آمریکا و اروپا مبنی بر بازگشت به برجام اینگونه توضیح داد: قطعا بهترین رویکردی که جمهوری اسلامی ایران در مقطع زمانی کنونی می بایست اتخاذ کند مقابله و ایستادگی در برابر استراتژی آمریکاست، لذا باید سعی کنیم با مدیریت درست اقتصادی، داخلی سازی اقتصاد و توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی ابزار تحریم را از دست طرف آمریکایی خارج کند، بنابراین باید منتظر یک مبارزه طولانی مدت باشیم به این جهت که آمریکایی‌ها برای مهار جمهوری اسلامی برنامه دراز مدتی را طراحی کرده اند، لذا آمریکایی ها در امتداد استراتژی خود تلاش می کنند بدون برداشتن تحریم ها به صورت موثر با لغو برخی تحریم ها خود را به سکوی پرتاب برای تحقق سایر اهداف و استراتژی های خود در موضوعات منطقه ای، موشکی و هسته ای دست بیابند.

 

مصطفی خوش چشم دراین باره توضیح داد: باید به این نکات توجه کنیم که نباید فریب برخی فعالیت های نمادین آمریکا مثل لغو تحریم آقای ظریف و زنگنه و... را خورد چرا که آمریکا در نظر دارد برخی تحریم ها را به صورت قطره چکانی بردارد، یعنی ممکن است حتی اجازه فروش نفت را در قالب اینستکس به ما داده شود اما قطعا دو کار را به صورت کامل انجام نمی دهند یکی اجازه فروش نفت است ممکن است پس از مدت زمان کوتاهی ممکن است به اندازه ای فروش یا دور زدن نفت که خودمان با همین تحریم ها آن را انجام می دهیم به ما داده شود، یعنی باید بین 1 تا 1.5میلیون بشکه نفت در روز بفروشیم به عبارت دیگر آمریکا می‌خواهد روغن ریخته را نذر امامزاده کند، بنابراین به دنبال اعطای امتیاز اضافه به ایران نیست و مایل به باقی ماندن تحریم هاست و این ابزار را تضعیف نخواهد کرد.

 

کارشناس و تحلیلگر مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: همچنین آمریکا روغن ریخته ای که قرار است نذر امامزاده کند را با مذاکره و چالش طولانی مدتی به اسم لغو تحریم ها به ایران تحمیل کند تا طرف ایرانی را تحت فشارخود نگه دارد. آقای بایدن هدفی جز حفظ فشار تحریمی بر جمهوری اسلامی ایران ندارد در حالی که آقای بایدن به خوبی می داند فشار حداکثری تحریم ها تا یکی دو سال اقتصاد را تحت تاثیر قرار می دهد لذا بعد از گذشت زمان یکی دو ساله پیوسته دچار افت سطح تاثیرگذاری خواهد شد، اینک که از اردیبهشت ماه سال جاری  موعد یکی، دو ساله فشار حداکثری تحریم ها به پایان رسیده است و تاثیر تحریم ها در حال کاهش است، صادرات نفت و بنزین ایران پیوسته رو به افزایش بوده است آقای بایدن به خوبی می‌داند تحریم‌ها  در اوج تاثیرگذاری خود نیست بنابراین سعی می‌کند افت تاثیر را در قالب یک چالش مذاکراتی طولانی مدت به طرف ایرانی بفروشد، باز هم همان روغن ریخته را نذر امامزاده کند، لذا مساله مهم برای جمهوری اسلامی ایران مقاومت فعال در برابر اعمال هر گونه اهرم های فشار است. توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی یکی از گام‌های موثری به شمار می رود که جمهوری اسلامی می‌تواند با انجام آن به طرف آمریکایی فشار وارد کند.

 

خوش چشم خاطر نشان کرد: قطعا در مسیر پیش رو باید اهرم های دیگری که در دسترس داریم را مورد نظر قرار دهیم، لذا اعمال و حفظ فشار به طرف آمریکایی بسیار حائز اهمیت است. جدیت و قاطعیت جمهوری اسلامی در برداشتن این گام در سوم اسفند قطعا طرف‌های غربی را به تکاپو می اندازد، هر چند در حال حاضر به دنبال فریب کاری هستند تا بازگشت آمریکا به برجام را بدون برداشتن تحریم انجام دهند.

 

خوش چشم در پایان خاطر نشان کرد: انتظار می رود مسئولین جمهوری اسلامی ایران سیاست قاطعی را در برابر زیاده خواهی و زورگویی های آمریکا در پیش بگیرد تا طرف مقابل متوجه شود بازگشت به برجام زمانی میسر می شود که تمامی تحریم ها به شکل کامل و موثر لغو شود، آن زمان طرف مقابل از اسلحه تحریم خلع سلاح و فرمول طرف آمریکایی ناقص می‌شود، لذا ما در یک چالش و جنگ اراده قرار گرفته ایم که دراین مسیر نباید کوتاه بیاییم و در جنگ اراده قاطعیت خود را تا نیل به هدف ادامه دهیم. 

ارسال نظر