هشدار روحانی درباره موج چهارم کرونا و ادامه محدودیت‌ها در سال ۱۴۰۰/ عید امسال مانند عید پارسال است-راهبرد معاصر
تصویب ۵ پیشنهاد برای اصلاح مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور دیدار سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب + عکس پزشکیان در جلسه هیئت دولت: اجازه نمی‌دهیم در حریم جنگل‌ها کارخانه‌سازی شود سازوکار کمیسیون تلفیق برای تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی مشاور سیاسی رئیس‌جمهور منصوب شد + جزئیات وزیر دفاع بر استمرار پشتیبانی ایران از محور مقاومت تاکید کرد استاندار گلستان انتخاب شد مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد پزشکیان: من در خانه لباس گرم می‌پوشم؛ مردم هم همین کار را کنند امیر نصیرزاده: از هر لحاظ آماده پشتیبانی از سوریه هستیم معاون رئیس‌جمهور: نمی‌توانیم در تهران بنشینیم و برای تمام پهنه سرزمینی ایران نسخه واحد تجویز کنیم دستور رئیس جمهور درباره تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا وزیر دفاع وارد سوریه شد انتصاب محمود امانی طهرانی به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش ابوذر کوثری مدیرکل سیاسی وزارت کشور شد

هشدار روحانی درباره موج چهارم کرونا و ادامه محدودیت‌ها در سال ۱۴۰۰/ عید امسال مانند عید پارسال است

رئیس‌جمهور گفت: اگر شرایط عادی باشد و موج چهارم هم اتفاق نیفتد، باز هم عید امسال مانند عید پارسال است و شرایط ما سخت‌تر هم شده است. شرایط ما در هفته‌های پیش رو با توجه به واکسیناسیون بهتر می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 27
کد خبر: ۷۸۹۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا ضمن تسلیت وفات حضرت زینب (س)، گفت: بار سنگینی در این روزها بر دوش پرستاران بوده و کار بسیار مهمی هم انجام داده‌اند.

 

وی ادامه داد: این روزها یک مقدار روزهای حساس‌تری برای ما نسبت به چند ماه پیش است چون مردم ما در جنب‌وجوش هستند. پس روزهایی است که تماس‌ها یک مقداری بیشتر است و فاصله گذاری شاید کمتر رعایت شود و یکی دو هفته بعد آثارش را خواهیم دید. همه ما می‌خواهیم شب عید‌، شب آرامی برای مردم باشد.

 

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر شرایط عادی باشد و موج چهارم هم اتفاق نیفتد بازهم عید امسال مانند عید پارسال است و شرایط ما سخت‌تر هم شده است. شرایط ما در هفته‌های پیش رو با توجه به واکسیناسیون بهتر می شود. واکسن امروز مشابه ماسک در روزهای ابتدایی است.

 

روحانی خاطر نشان کرد: امروز همه توان دولت برای خرید واکسن متمرکز است و هر مقدار بتوانیم واکسن مورد نیاز را تهیه می کنیم. واکسن امروز مشابه ماسک در روزهای ابتدایی است.

 

وی اظهار داشت: شاید از نظرهایی باید بیشتر از پارسال مراعات کنیم. پارسال می‌گفتیم از دست ویروس وهان چه کار کنیم؛ امسال از مار غاشیه به افعی پناه بردیم.

 

روحانی بیان داشت: مصونیت واقعی زمانی حاصل می شود که در سراسر جهان واکسیناسیون انجام شود. آثار واکسن‌ها هنوز برای ما روشن نیست که عوارض این واکسن ها چیست اینها همه ابهامات است.

 

وی تاکید کرد: دو مرتبه دیدیم خوزستان با یک پیکی مواجه شد. ما فقط در استان خوزستان شهرهای قرمز داریم. در گزارش امروز دیدیدم در خوزستان تست‌ها افزایش یافته است. بیمار یابی دارد افزایش پیدا می‌کند و در کنار آنها رهگیری دارد انجام می‌شود و محدودیت‌ها هم دارد اعمال می شود.

 

رئیس جمهور اظهار داشت: باید محدودیت‌ها را ادامه دهیم و این محدودیت‌ها برداشته نمی‌شود و اقدامات تنبیهی نیز گاهی لازم است.

 

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

وفات عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری(س) پیام رسان بزرگ پیام و فرهنگ عاشورا به جهان دیروز و حتی جهان امروز را خدمت همه عاشقان اهل بیت در سراسر جهان و به ملت ایران تسلیت عرض می‌کنیم و انشاءالله همه ما بتوانیم از راه خاندان رسالت و البته زینب کبری پیروی کنیم. امروز روز وفات ایشان است ولی روز ولادت‌ ایشان روز پرستار هم در ایران است و یکی از افتخارات‌ پرستارهای ما در سراسر کشور این است که مسیر و راه زینب کبری(س) را انتخاب کنند.

 

در این ایام بسیار سخت و مشکل که بیش از یک سال بر پرستاران، پزشکان، کادر درمان و به طور کل روزهای بسیار سختی گذشت و بار بسیار سنگینی بر دوش آنها بود و البته کار بسیار مهمی هم انجام دادند و ملت بزرگ ما همواره از خادمان خود تقدیر و تشکر کرده و از خدمتگزاران صحنه مدافعان سلامت هم همواره تشکر می‌کند.

 

این روزها یک مقدار روزهای حساس‌تری برای همه ما نسبت به دو ماه و سه ماه پیش هست به دلیل اینکه مردم در جنب‌وجوش اجتماعی و فرهنگی و حتی بهداشتی هستند یعنی نظافت و تمیز کردن بیشتر به این ایام مربوط می‌شود و هم جنب‌وجوش در خرید و فروش و تردد وجود دارد.

 

پس روزهایی است که تماس‌ها مقداری بیشتر است، فاصله‌های اجتماعی شاید کمتر مراعات شود و آثار آن بعدا ظاهر می‌شود یعنی اگر امروز خدای ناکرده مراعات دقیق انجام نگیرد یک هفته بعد تا دو هفته بعد آثار آن را می‌بینیم.

 

همه ما دلمان می‌خواهد که شب عید، شب آرامی برای مردم بسیار عزیز ما باشد و برای کسی و خانواده‌ها مصیبتی نباشد و همه آنها بتوانند این ایام را در چارچوب همه رسومات و سنت‌ها داشته باشند البته نه به شکل سابق و حتما ایام عید رفت و آمد و سفر مردم اگر دچار موج چهارم نشویم و شرایط انشاءالله اگر عادی باشد باز هم همه باید مراعات کنند یعنی عید امسال یک چیزی مشابه عید پارسال است شاید از یک نظرهایی باید بیشتر از پارسال هم مراعات کنیم.

 

پارسال می‌گفتیم که از دست ویروس ووهان چه کنیم امروز باید گفت که از افعی به مار غاشیه پناه آوردیم و حالا می‌گوییم به پناه ویروس ووهان برویم و ویروس انگلیسی نیاید بنابراین شرایط امسال سخت‌تر شده است. مردم عزیز و بزرگوار که همیشه در طول این 12 تا 13 ماه همکاری و لطف و محبت کردند انشاءالله این ایام بیشتر مراقبت کنند و مراودات یک مقدار کمتر و با مراعات بیشتر شود و همچنین اگر ایام نوروز شرایط ما مناسب بود همه باید پروتکل‌ها را مراعات کنند.

 

الحمدالله در کشور ما واکسیناسیون شروع شده و شرایط ما در هفته‌های پیش رو بهتر می‌شود و شرایط هم برای کادر درمان در سراسر کشور و هم برای افرادی که مسن هستند یا بیماری زمینه‌ای دارند، مهیا می‌شود. امروز همه توان دولت برای خرید واکسن متمرکز هست و شرایط ما در کل به گونه‌ای است که هر مقدار بتوانیم واکسن مورد نیاز را تهیه می‌کنیم البته همه مردم ما می‌دانند که واکسن امروز مشابه ماسک در روزهای اول این بیماری است.

 

چطور بر ماسک در روزهای اول این بیماری دعوا بود و بعضی‌ها ماسک ها را در فرودگاه‌ها تصرف می‌کردند و مسیر هواپیما را برای کشور دیگر عوض می‌کردند که یادمان هست در روزهای اولیه این بیماری چه وضعی بود. امروز آن شرایطی که آن روز برای ماسک بود، امروز برای واکسن در دنیا پیش آمده است و یک امتحان بزرگی برای همه دنیا است و کشورهایی که پیشرفته و پولدار هستند و امکانات دارند می‌خواهند همه واکسن‌ها را به کشور خودشان بیاورند و سریع در کشور خودشان واکسیناسیون انجام دهند. یک مقداری از آن طبیعی است که هر حکومتی به فکر مردم خود باشد ولی مقداری هم اینجا وظایف اخلاقی و انسانی به همه ما حکم می‌کند که در این آزمایش موفق باشیم و به فکر همه مردم جهان باشیم. به هر حال این موضوع پاندومی است یعنی یک بیماری است که سراسر جهان را فراگرفته است. حال یک کشور هم صددرصد واکسیناسیون را اجرا کند باز هم مصون نمی‌ماند به دلیل اینکه تردد و رفت و آمد هست و از کشور دیگر می آید و به کشور دیگر می‌رود و مصونیت واقعی آن زمانی حاصل می‌شود که در سراسر جهان واکسیناسیون انجام بگیرد و همه کشورها بتوانند از واکسن استفاده کنند و این شرایط خاص و ویژه‌ای است.

 

ضمنا امروز واکسن یک شرایط خاصی دارد. اولا آثار واکسن‌ها هنوز خیلی برای ما مشخص نیست اینکه کدام واکسن موثرتر است، تا چه زمان موثر هست و الان هیچ برای ما روشن نیست در این جهت که عوارض این واکسن‌ها چیست؟ این واکسن که زده شد، عوارضی دارد یا خیر و اینها همه چیزهایی است که در ابهام است و لذا برخی هم هستند که در دنیا اصلا از واکسن اهتراز می‌کنند و از زدن واکسن می‌ترسند به دلیل اینکه امروز خیلی ابهامات در دنیا هست اما در شرایط فعلی راهی دیگر جز اجرای پروتکل و در کنار آن واکسن نداریم و نمی‌توانیم کار دیگری انجام دهیم و از واکسن باید استفاده شود. به هر حال واکسن برای بسیاری از افراد مصونیت درست می‌کند و مصونیت آن در چند ماه و چند درصد است و آیا کسانی که واکسن می‌‌گیرند، مصونیت دارند و اینها چیزهایی است که مورد بحث است.

 

مراقبت ما از مرزها در شرایط فعلی باید بیشتر از سابق بشود. دیدیم که یکی از استانهای بسیار مهم ما در خوزستان دومرتبه با یک پیک جدیدی مواجه شد و امروز وضعیت قرمز و شهرهای قرمز ما فقط در خوزستان است و هیچ استانی شهر قرمز نداریم فقط شهرهای استان خوزستان است و اگر مراعات نکنیم به استانهای همجوار و به کل کشور سرایت می‌کند. این است که قرارگاه یک رسالت سنگینی الان بر دوش دارد و در استان خوزستان و رابطه با استان خوزستان با سایر استانها این یک مساله بسیار مهمی است.

 

خوشبختانه در گزارش امروز دیدیم که در خوزستان تست‌ها افزایش پیدا کرده است و اینکه مثلا در یک روز بتوانیم 11هزار تا 12هزار تست انجام بدهیم، بسیار ارزشمند است و این کار باید انجام بگیرد. بیماریابی افزایش پیدا می‌کند و در کنار آنها مساله رهگیری در حال افزایش است که اگر کسی مبتلا شده با چه کسی در تماس بوده است. برای این محدودیت‌ها هم چاره‌ای نیست و محدودیت‌ها و ورود و خروج اعمال می‌شود تا شرایط مردم خوزستان هر چه سریع‌تر بهتر شود و هم این شرایط به استان‌ها و مکان‌های دیگر در سراسر کشور سرایت نکند.

 

در شرایط فعلی همه می‌دانیم در برابر یک ویروس این سیستم ایمنی بدن است که باید بتواند در برابر ویروس مقاومت کند. سیستم ایمنی‌ها یکسان نیست به هر حال یک نفر جوان است شرایط بهتری دارد، یک نفر مسن است بیماری زمینه‌ای دارد و شرایط مختلفی در برابر شرایط ایمنی وجود دارد و ایجاد اینکه سیستم ایمنی ما بتواند در برابر ویروس مقاومت کند.

همانطور که بارها گفته شده تا الان هیچ دارویی هم پیدا نشده که کسی از این دارو استفاده کند و این ویروس از بین برود. داروها عمدتا برای آن بافت‌هایی است که وقتی این ویروس وارد می‌شود آ‌سیب می‌زند برای اینکه جلوی آسیب را بگیرد و جلوگیری یا مداوا کند که بیشتر داروها در این زمینه‌ها تجویز و یا مصرف می‌شود.

 

واکسن یکی از راههایی که سیستم ایمنی ما تمرین کند و در برابر این ویروس آماده شود. در واقع واکسن تزریق موادی است شبه همین ویروس برای اینکه سیستم ایمنی ما بتواند با آن بجنگد و مبارزه کند و وقتی ویروس واقعی وارد شد، آماده شود و وقتی وارد شد بدن آمادگی داشته باشد البته شرایط مختلفی وجود دارد و ویروس هم ممکن است هر روز جهش خاصی داشته باشد کمااینکه الان می‌بینیم این موتاسیون‌ها مقداری شرایط را هم برای آنهایی که فرمول واکسن را تهیه می‌کنند و واکسن را می‌سازند، سخت و سنگین می‌کند و ممکن است شرایط این ویروس 6 یا 7 ماه دیگر کاملا با شرایط امروز ما متفاوت بشود و باز نیازهای جدیدی پیدا کنیم یا تغییراتی در واکسن‌ها نیاز باشد.

 

خودِ واکسیناسیون هم چیزی نیست که بتواند مثلا در یک ساعت کشور واکسینه شود به هر حال زمان می‌برد و اینکه ماهها وقت می‌برد اگر واکسن هم به اندازه کافی در اختیار باشد ماهها فرصت می‌خواهد برای اینکه واکسیناسیون در سراسر کشور انجام بگیرد. ممکن است 6ماه تا 8ماه زمان نیاز باشد برای اینکه تمام مردم واکسینه شوند.

 

در این شرایط باید چه کار کنیم؟ باز برمی‌گردیم به اینکه پروتکل‌های بهداشتی یک ضرورت است یعنی واکسن باعث نمی‌شود که پروتکل‌ها ضعیف شود یا مراعات مردم بخواهد ضعیف شود همچنان آن بحث دستورالعمل‌های بهداشتی به عنوان یک اصل اساسی باید مدنظر ما باشد.

 

بنابراین همان اصولی که قبلا مورد تاکید ما بوده یعنی امکانات بهداشتی در کشور باید به طور کامل بسیج شود، اقدامات کنترلی و پایشی باید با قدرت بیشتر در سراسر کشور ادامه پیدا کند و تست تشخیصی را باید روزانه افزایش دهیم که البته نسبت به قبل افزایش خیلی خوبی پیدا کرده است. هر چه بتوانیم تست تشخیص را بیشتر استفاده کنیم، بهتر می‌توانیم خودمان را آماده کنیم و کسی که مبتلا و گرفتار است سریع‌تر می‌توانیم شناسایی کنیم و به جای اینکه بستری شود، با شرایط سرپایی معالجه شود و نیاز به بستری نداشته باشد.

 

ناچار هستیم محدودیت‌ها را ادامه دهیم یعنی تا ماهها نمی‌توانیم محدودیت‌ها را کنار بگذاریم. امسال، سال آینده و شاید کل سال آینده باید محدودیت‌ها را مراعات کنیم. اقدامات تنبیهی و همین جریمه‌ها هم گاهی مورد نیاز است. عده‌ای هستند و چاره‌ای نیست باید برای اینکه آنها در چارچوب پروتکل قرار بگیرند، اقدامات تنبیهی هم انجام بگیرد.

 

البته دولت همچنان خود را موظف می‌داند در این شرایط هم بستر الکترونیکی را برای خدمات توسعه دهد. ما روزانه و هفتگی این کار را انجام می‌دهیم، خدمات دولت و کلیه نیازمندی‌های مردم حتی‌الامکان از طریق سیستم دیجیتالی و الکترونیکی باشد، این یک وظیفه بزرگ ما در کنار همه اقدامات بهداشتی است که انجام می‌دهیم.

 

اقدامات درمانی و از طرف دیگر اقدامات حمایتی وظیفه ما هست. در طول امسال اقدامات حمایتی زیادی داشتیم. وام برای کسب و کارها و برای مردم و تاخیر در پرداخت‌هایی که مردم لازم بوده انجام بدهند و اینکه اقداماتی انجام دهیم که اجتماعات نباشد و برخی از کارها را عقب بیندازیم، مهلت اهمال‌هایی که لازم است انجام بگیرد و اقدامات خوبی در این زمینه انجام گرفته است.

 

کمکهایی که دولت باید بکند که به هر حال یارانه ویژه‌ای برای افرادی که شرایط سخت‌تری داشتند مدنظر قرار داده شد. سال آینده هم اگر شرایط همین شرایط باشد باز هم نیازمندیم که اقدامات حمایتی خودمان را نسبت به کسب و کارها و نسبت به مردم باز هم انجام دهیم.

 

انشاءالله امیدواریم که همه ما با تلاش و اقدامات هماهنگ و کمکی که بخش‌های مختلف انجام می‌دهند، وزارت بهداشت و درمان، نیروهای مسلح، هلال احمر ما و همه آنها و کمکهایی که مردم انجام می‌دهند در کل با اجرای همه پروتکل‌ها و دستورهای بهداشتی، انشاءالله شرایط بهتری داشته باشیم و سریع‌تر بتوانیم بر این ویروس فائق شویم انشاءالله./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده