سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

درخواست مکرون از روحانی در باره از سرگیری مذاکرات

درخواست مکرون از روحانی در باره از سرگیری مذاکرات رئیس جمهور فرانسه در گفت و گویی تلفنی با رئیس جمهور کشورمان خواستار انجام شدن اقداماتی از سوی ایران برای از سر گرفتن مذاکرات پیرامون توافق هسته ای شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 03
کد خبر: ۷۹۴۷۲

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری رویترز، کاخ الیزه روز سه شنبه اعلام کرد که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در گفت و گویی تلفنی به حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان گفته است که تهران باید اقداماتی شفاف و فوری در راستای موافقت با از سر گرفته شدن مذاکرات درباره توافق هسته ای انجام دهد.

 

دفتر مکرون در این باره در بیانیه ای اعلام کرد: رئیس جمهور فرانسه با یادآوری اقدامات انجام شده فرانسه و شرکایش در سال گذشته برای رسیدن به راهکاری که بر سر آن مذاکره وتوافق صورت گرفته باشد، تاکید کرد مهم است که ایران اقداماتی شفاف و فوری انجام دهد تا گفتمان با تمام طرف های توافق وین (توافق هسته ای) از سر گرفته شود.

 

مکرون با ابراز نگرانی درباره تصمیم ایران برای آن چه تخطی از توافق عنوان شده است، گفت که مهم است تهران به پایبندی به توافق بازگردد و کاملا با دیده بان هسته ای سازمان ملل (آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) همکاری کند.

 

بسیاری از پایگاه های خبری ایرانی گزارش دادند که روحانی به وضوح به مکرون گفته است که تنها راه احیای توافق، لغو تحریم های آمریکا خواهد بود و تکرار کرد که تصمیم ایران برای کاهش تعهداتش در توافق، به خاطر خروج آمریکا از توافق در سال ۲۰۱۸ بوده است.

 

بر اساس این گزارش، اظهارات مکرون در پی این مطرح می شود که ایران طی یک سال و نیم گذشته پس از خروج دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا از توافق هسته ای، متحمل شدن تحریم های بازگردانی شده و جدید آمریکا و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در زمینه کاهش تاثیر تحریم ها و عادی سازی روابط اقتصادی با ایران، تعهدات داوطلبانه اش در توافق را کاهش داده است.

 

این موارد شامل اقداماتی مانند افزایش سطح غنی سازی اورانیوم، نصب زنجیره هایی جدید از سانتریفیوژهای پیشرفته در تاسیسات نطنز و فردو، آغاز فعالیت تحقیق و توسعه در راستای اقدام به تولید اورانیوم فلزی می شود که مطابق معمول به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع رسانی شده اند.

 

مقامات ایران تاکید کرده اند که این اقدامات با پایبندی تمام اعضای توافق هسته ای به تعهداتشان، بازگشت پذیر خواهد بود./ ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار