به گزارش راهبرد معاصر؛ مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: پرداخت علی الحساب اجرای مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان طی یکی دو روز آینده کلید می خورد. مصطفی سالاری از اجرای مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در اسفند ماه خبر داده است. در ادامه جزئیات بیشتر از زمان دقیق واریز مابه تفاوت همسان سازی حقوق بازنشستگان، مبلغ واریز حقوق و ... را با هم از زبان سالاری می خوانیم.
مصطفی سالاری در نشست خبری امروز اهم برنامههای سازمان مانند نسخه الکترونیک، توقف انتشار دفترچه بیمه، مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و… را تشریح کرد.
وی در مورد نسخه الکترونیک گفت: طرح نسخه نویسی الکترونیک از مدتی قبل آغاز شد اما از اول خرداد ماه سال جاری تمدید دفترچه حذف شد و از اول آبان ماه نیز نسخه نویسی الکترونیک در تمام مطبهای درمانی آغاز شد.
سالاری افزود: از ابتدای اسفند ماه نیز صدور دفترچه در کارگزاریها حذف شد اما اگر بیمه شدهای به مرکز درمانی که امکانات اجرای نسخه الکترونیکی را ندارد مراجعه کند همچنان از دفترچه بیمه و یا از سربرگ پزشک برای نسخه نویسی همچنان استفاده میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: با اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت رد دیون به سازمان تأمین اجتماعی که چند روز قبل از سوی مجلس انجام شد مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان را آغاز میکنیم.
وی افزود: از هفته گذشته همکاران ما در معاونتهای مختلف با همکاری کانون عالی بازنشستگان اقدام به تشکیل جلسات برای اجرایی شدن مرحله دوم و فرمول اجرایی آن را آغاز کردند و مرحله دوم از اول اسفند آغاز شده و به زودی مبلغی را به صورت علی الحساب بابت مرحله دوم متناسب سازی به بازنشستگان پرداخت میکنیم.
سالاری گفت: تاریخ اجرا اسفند ماه خواهد بود و طی چند روز آینده فرمول نهایی اجرا مشخص و علی الحساب آن پرداخت میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه چه میزان از این اعتبار مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان است گفت: ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت رد دیون و پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی به تصویب رسیده و از لحاظ مالی این امکان را فراهم میکند که بتوانیم بخشی از این اعتبار را برای همسان سازی حقوق بازنشستگان هزینه کنیم.
وی در مورد پیشنهاد تأمین اجتماعی برای افزایش دستمزد ۱۴۰۰ گفت: مرجع تصمیم گیر در این خصوص شورای عالی کار است و سازمان تأمین اجتماعی حتی در آن عضویت ندارد به همین دلیل نمیتوانیم میزان دقیقی را ما پیش بینی و اعلام کنیم اما با توجه به میزان تورم و همچنین سبد هزینه خانوار باید افزایشها مشخص شود و اقدامی است سه جانبه که درآن تصمیم گیری میشود و قطعاً مصالح کلی جامعه کارگری مدنظر قرار میگیرد.
سالاری در خصوص باری که نسخه الکترونیک بر دوش بیمهها گذاشته است، به خبرنگار مهر گفت: داروخانهها در دو بخش یکی نسخه الکترونیک که به صورت آنلاین ارسال شده و مواردی نیز برای افرادی که امکان نسخه نویسی را ندارند با بیمهها همکاری میکند و جلسهای با انجمن داروسازان و وزارت بهداشت در این خصوص داشتیم و تصمیم مشترکی که در شورای عالی بیمه که همه اعضا در آن حضور دارند، اتخاذ میشود.
وی همچنین در مورد واکسیناسیون کادر درمانی مراکز تأمین اجتماعی به خبرنگار مهر گفت: واکسن از سوی وزارت بهداشت تامین میشود و همکاران درمانی ما تفاوتی با سایر افراد ندارند و ما تفاوتی را شاهد نبودیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به مزیتهای حذف دفترچه درمانی اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم عدم صدور دفترچه، زحمتی برای کادر درمانی نداشته باشد و تا زمانی که دفترچه برگه دارد، معتبر است.
وی تأکید کرد: به هر حال این طرح جدید است، یکی از مزیتهای آن، ثبت سوابق در پرونده الکترونیک بیمار است و همچنین از تجویز بیرویه دارو نیز جلوگیری میکند.
سالاری با اشاره به اینکه از روز عید مبعث در تمامی شهرستانهای کشور که فاقد مراکز ملکی هستند، درمان بیمهشدگان در بیمارستانهای دولتی رایگان خواهد شد، گفت: همچنین برای بیماران بالای ۶۵ سال نیز فرانشیز درمان در بیمارستانهای دانشگاهی در تمامی شهرستانها صفر خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: حذف فرانشیز درمانی برای بیماران صعبالعلاج نیز یکی دیگر از طرحهایی است که در دستور کار داریم که به زودی اجرایی خواهد شد.
به گفته وی، تمامی این طرحها بدون اجرایی شدن نسخهنویسی الکترونیک میسر نمیشده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین به سایر مدارک شناسایی به جز کارت ملی برای پذیرش بیماران در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: تمامی مراکز درمانی موظف هستند با کارت ملی، شناسنامه یا صفحه اول دفترچه بیمه و در مجموع مدارک شناسایی معتبر، اقدام به پذیرش بیمار کنند.
سالاری با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مقاومتی از سوی مراکز درمانی در اجرای نسخهنویسی الکترونیک مشاهده نشده است، گفت: خواهش ما این است که مراکز درمانی با ما همکاری کنند و شاید یکی از دلایلی که باعث بروز مشکل برای بیمه شده، شده است، عدم اطلاعرسانی کافی ما باشد که طی امروز و فردا بر اساس توافق با وزارت بهداشت، فلوچارتهای دریافت خدمات بیمهشده به مراکز درمانی را ابلاغ خواهیم کرد که این موضوع کار را راحتتر میکند.
سالاری در خصوص مشوقهای پزشکی نسخهنویسی الکترونیک گفت: تا تیر و مرداد سال گذشته حدود ۱۸ ماه برای پرداخت هزینههای مراکز طرف قرارداد با تأخیر روبرو بودیم که با کمک دولت و مجلس مطالبات خود را به روز کردیم.
وی گفت: در سیستم کاغذی تا مراکز درمانی صورتحساب مهرماه را جمع و ارسال کند، دو ماه و نیم زمان میبرد و امکان پرداخت کارکرد در کمتر از سه ماه میسر نیست اما در نسخهنویسی الکترونیک متعهد شدیم که همه هزینهها را طی دو هفته پس از پایان ماه پرداخت کنیم و اینگونه مطالبات به موقع پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه بخشی از هزینهها را نیز روزانه پرداخت میکنیم، افزود: ۸۰ درصد کارکرد روزانه پزشکان را آنلاین تسویه میکنیم و تسهیلاتی را نیز برای تجهیز مطبها پیشبینی و اعلام کردیم پرداخت علیالحسابی به مراکز درمانی وزارت بهداشت برای تجهیز فناوری اطلاعات درمانگاههای دانشگاهی داشته باشیم و در مجموع هر جا لازم باشد آماده همکاری هستیم.
وی گفت: اگر بیمهشدهای در مراکز درمانی با مشکل مواجه شود، میتواند با ۱۴۲۰ تماس گرفته، مورد را گزارش دهد و ما نیز آن را پیگیری خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه امکان نسخهنویسی آفلاین به صورت پایلوت در استان قزوین در حال انجام است، گفت: به هیچ عنوان نمیخواهیم کار مردم و ارائهدهندگان خدمات درمانی را سخت کنیم.
به گفته سالاری، مراکز درمانی یا باید دارو و تجویز را نسخهنویسی الکترونیکی کنند یا در دفترچه و سربرگ بنویسند که ارائه خدمات درمانی با پوشش بیمهای همراه خواهد بود.
وی افزود: ما تصور میکردیم با اجرای نسخهنویسی الکترونیک، بیش از اینها مشکل داشته باشیم و تصور میکردیم تحول به این عظمت، موانع و مشکلاتش بیش از این باشد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: طرح نسخهنویسی الکترونیک با این ابعاد، موانعی دارد که ما را غافل نمیکند و تا امروز به طور مداوم آنها را رصد کرده و مد نظر داشتهایم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص اصلاح سن بازنشستگی نیز گفت: این موضوع از اختیارات قانونگذار است. اینکه در خصوص سن بازنشستگی چه تصمیماتی گرفته می شود از جمله مباحث بنیادی است و در تمام دنیا مطرح است و شامل تامین اجتماعی نیست.
سالاری با اشاره به اینکه واگذاری ۲ درصد سهام شستا به بازنشستگان مصوبه هیئت امنا را گرفته است گفت: این موضوع به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارجاع شده تا آنها نظر بدهند زیرا مباحث حقوقی درباره آن مطرح است.
وی افزود: واگذاری سهام مراحلش را در وزارتخانه طی کرده و اگر منع حقوقی نداشته باشد وزیر تمایل دارد این کار انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه بیش از ۵۰ درصد سهام هپکو بابت رد دیون به تامین اجتماعی داده شد گفت: هپکو به بانک ها ۱,۱۰۰ میلیارد تومان بدهکار است. مزیت واگذاری هپکو به ما این بود که ۱۱۰۰ میلیارد بدهی با طلب تامین اجتماعی از دولت تهاتر شود که این رابطه مالی را بین خودمان حل کنیم که باعث می شود املاک و دارایی هپکو آزاد شود و بتواند فعالیت مالی انجام دهد.
به گفته وی، این واگذاری یک گشایش اساسی است که هپکو به جای بدهی های متعدد به بانک ها یک بدهی به تامین اجتماعی داشته باشد که این هم با راهکارهایی فی مابین حل و تا آخر سال نهایی می شود.
پیشتر محمد شریعتمداری وزیر کار رفاه و امور اجتماعی و محمدباقر نوبخت نیز درباره جزئیات بیشتر از همسان سازی حقوق بازنشستگان توضیحاتی ارائه کرده بودند که در ادامه نگاهی به آنها می اندازیم.
محمد شریعتمداری وزیر کار از همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۰ خبر داد. هدف از اجرای این طرح رفع تبعیض بین حقوق بازنشستگان است. از سوی دیگر محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که احکام جدید همسان سازی حقوق بازنشستگان در اسفند ماه سال جاری صادر میگردد و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال می گردد.
پیشتر همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری اجرا شد و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز با استفاده از همان روش اجرا خواهد شد.مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور هم زمان متناسب سازی حقوق بازنشستگان را ظرف چند روز آینده اعلام کرد.
در طی چند ماه اخیر بازنشستگان تامیت اجتماعی بارها در مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کرد و مراتب اعتراض خود را اعلام کردند. آنها خواستار همسان سازی حقوق بازنشستگان و بهبود معیشتشان شدند. گفتنی است حقوق بازنشستگان در ماه اسفند زودتر از موعد مقرر در هر ماه واریز می گردد.
جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان
حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول سال 1400 همسانسازی میشود تا علاوه بر امتداد مرحله اول این طرح در سال جاری، تبعیض موجود بین حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و سایر صندوقهای بیمهای رفع شود.
وی گفت: روند بررسی نرخ تورم برای تعیین دستمزد کارگران برای سال آینده تا روزهای پایانی امسال ادامه دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: باید این نرخ به طور دقیق اعلام شود، به همین دلیل مجبور هستیم تا پایان سال برای تعیین مزد کارگران صبر کنیم همچنین هنوز مشخص نیست رقم دستمزد چقدر افزایش مییابد و جلسات بررسی دستمزد کارگران از امروز برگزار میشود.
خبر خوش برای بازنشستگان تامین اجتماعی
محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهور در توییت اخیر خود نوشت: از تجربه همسانسازی بازنشستگان لشکری و کشوری که با همفکری آنها این امر اجرایی شد، استفاده شد و با همراهی وزیر رفاه، سازمان تامین اجتماعی و کانونهای تامین اجتماعی روشی مناسب برای کامل کردن همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیشنهاد شد.
وی عنوان کرد: با عنایت خداوند، احکام جدید بازنشستگان عزیز تامین اجتماعی در همین اسفند ماه اصلاح و صادر میشود.
طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، نوبخت اخیرا در جلساتی با نمایندگان بازنشستگان تامین اجتماعی، اعلام آمادگی کرده بود که با همکاری آنان راهی برای اجرای این موضوع طراحی خواهد شد.
افزایش حقوق بازنشستگان چه شد؟
افزایش حقوق بازنشستگان کارگری(تامین اجتماعی) با حواشی همراه بوده و موجب اعتراض چند باره این گروه از بازنشستگان شده است.
در چند ماه اخیر بازنشستگان در اعتراض به سیاستهای مزدی دولت دست به تجمع زدهاند. آنها به اختلاف درآمدی بین بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و بازنشستگان کشوری و لشکری انتقاد دارند.
از سوی دیگر سازمان تامین اجتماعی نیز از نبود بودجه کافی میگوید چرا که تا پایان سال گذشته ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع مالی سازمان دست دولت بوده است.
در این خصوص نمایندگان مجلس دیروز مصوب کردند که دولت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری اموال و داراییهای بدهیهای خود به صندوقهای بازنشستگی و لشگری و تامین اجتماعی را پرداخت کند.
یعنی در این مصوبه مبلغی برابر با نصف بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی را برای پرداخت بدهی به همهی صندوقهای بازنشستگی و لشگری و تامین اجتماعی در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی نیز در مصاحبه با صداوسیما گفته که حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در مجلس تصویب شد تا به عنوان مطالبات بخش بازنشستگی در حوزه کشوری، نیرویهای مسلح و سایر صندوقهایی که مطالبه دارند هزینه شود.
به گفته او قرار شده در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان اقدام کنند به خصوص حوزه سازمان تامین اجتماعی تصمیمگیری شود که مجموع این منابع براساس ضوابط و مقررات افزایش حقوق و برنامه ششم در دستور کار قرار خواهد گرفت.
اما در جلسه امروز مجلس موضوع تسویه بدهی دولت به تامین اجتماعی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد چرا که طبق گفته رئیس مجلس هر کدام از نمایندگان میخواهند دستگاهی را به این بند جهت استفاده از بودجه آن اضافه کنند، اما با توجه به اینکه سقف در نظر گرفته شده صرفاً ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بیشتر نیست.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان در روزهای آینده اجرایی میشود
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور از اجرایی شدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان ظرف چند روز آینده خبرداد.
وی افزود: سه میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشسته در کشور داریم که در تلاش هستیم با همکاری دولت و دریافت بخشی از مطالبات تامین اجتماعی از دولت، متناسب سازی حقوق بازنشستگان در چند روز آینده اجرایی شود.
سالاری از افزایش ۱۰ برابری تسهیلات قرض الحسنه به بازنشستگان کشور طی سال جاری خبر داد و تاکید کرد: سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به بازنشستگان پرداخت شده و این رقم در سال جاری ۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی بیان کرد: برای سال ۱۴۰۰ نیز دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات به بازنشستگان درنظرگرفته شده است.
سالاری با اشاره به اینکه ۱۴ میلیون بیمه شده اصلی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارد که این جامعه و اعضای خانواده آنان به حدود ۴۵ میلیون نفر میرسند، افزود: ماهانه بیش ۱۴ هزار میلیارد تومان برای جامعه تحت پوشش هزینه میشود که ۱۳ میلیارد تومان از این میزان وصولی درآمدی منابع بیمهای است.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: توقف صدور دفترچه کاغذی براساس قوانین برنامه ششم توسعه در این سازمان اجرا شده و با این فرآیند بخشی از هزینههای این سازمان کاهش مییابد.
سالاری افزود: پرداخت کامل مطالبات ایجاد شده در سامانه نسخه الکترونیک، بهترین تشویق و ترغیب برای استفاده از این سامانه توسط مراکز درمانی طرف قرارداد است.
وی همچنین به وضعیت نیروهای شهرداریهای سراسر کشور اشاره کرد و افزود: بیشتر شهرداریها نیروهای مازاد دارند که باید بدون آسیب رسیدن به معیشت آنها در این زمینه برون سپاری در قالب تشکیل تعاونیها و شرکتها صورت گیرد.
مستمری اسفند بازنشستگان تامین اجتماعی زودتر از موعد پرداخت میشود
ناهید حیدری گفت: همه ماهها حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران این سازمان از بیستم تا سیام پرداخت میشود اما با دستور مدیرعامل این سازمان، حقوق اسفند بازنشستگان عزیز زودتر از موعد مقرر و از هفته آینده پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره با اعمال متناسبسازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور افزود: بازنشستگان و مستمریبگیران مشاغل سخت و زیانآور همراه با مستمری اسفند، مبلغ ترمیم شده متناسبسازی خود را نیز دریافت میکنند.