مدنی‌زاده: آغاز پذیره‌نویسی اولین صندوق ارزی، هفته آینده در بورس چرا تقاضای ارز از بازار رسمی فاصله می‌گیرد؟ قیمت نفت ایران از 100 دلار گذشت حضور ایران در نشست وزرای اقتصاد بریکس، فرصتی برای خنثی‌سازی تحریم ها نفت برنت تا ۱۱۰ دلار اوج گرفت همتی: تحریم، ابزار فشار است نه ابزار تعیین سرنوشت ایران شرایط برای خریداران مسکن سخت‌تر شد/ قیمت وام مسکن چقدر افزایش پیدا کرد؟ عصر قدرت کریدوری؛ وقتی جهان دوباره ارزش راه را کشف می‌کند وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟

حداقل دستمزد کارگران باید ۴.۵ میلیون باشد

حداقل دستمزد کارگران باید ۴.۵ میلیون باشد فعال کارگری با بیان اینکه سال‌هاست که دخل‌وخرج کارگران با هم همخوانی ندارد گفت: حتی اگر دستمزد ۴۰درصد افزایش یابد باز هم مشکلات کارگران حل نمی‌شود. دولت باید به فکر مهار تورم و تقویت قدرت خرید کارگران باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 10
کد خبر: ۸۰۲۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ حمید حاج‌اسماعیلی, کارشناس بازار کار درباره دستمزد سال 1400 گفت:در زمان حاضر کارگران در شرایط دشواری هستند. کارگران سال‌هاست که قدرت پس‌انداز خود را از دست داده‌اند.

 

وی ادامه داد: با توجه به تورم افسارگسیخته و خط فقر 10میلیون تومان، کارگران اگر کمتر از 4.5 دریافت کنند امورات زندگی‌شان نمی‌گذرد، حتی اگر دستمزد کارگران 40درصد هم افزایش یابد با توجه به مشکلات کارگران قانع‌کننده نیست.

 

حاج‌اسماعیلی افزود: علی‌رغم اینکه همواره سبد معیشت تعیین می‌شود و ملاکی برای ورود شورای‌عالی کار به بحث دستمزد است, اما تا کنون عدد و رقمی که در کمیته دستمزد به‌عنوان هزینه سبد معیشت تعیین می‌شود, نتوانسته است دولت را قانع کند تا دستمزد بر آن اساس تعیین شود.

 

این فعال کارگری متذکر شد: پیش‌بینی‌ها به این سمت است که  سال 1400 تورم‌زا خواهد بود، در یکی دو سال گذشته کسری بودجه بیشتر شده است و ضمن اینکه بحث تحریم‌ها و عدم رفع آنها قطعاً روی قیمت‌ها تأثیرگذار است و از سمت دیگر اقتصاد کشور طی چهار یا پنج دهه گذشته وابسته به درآمدهای نفتی بوده است و به همین دلیل ارز کافی در کشور نیست، بنابراین همه این‌ها نشان‌دهنده آن است که سال آینده تورم بالا خواهد بود، بنابراین ضرورت دارد دولت در برنامه خود تمهیدات جدی لحاظ کند تا بتواند به‌سمت تقویت قدرت خرید کارگران پیش رود، حجم عقب‌ماندگی دستمزد از تورم خیلی بیشتر است.

 

حاج‌اسماعیلی با اشاره به اینکه تهیه امکانات ضروری زندگی با دستمزد کارگران همخوانی ندارد گفت: در سه چهار دهه اخیر همواره این مشکلات برای کارگران بوده است و هر روزشان بیشتر و بدتر شده است. نابسامانی و بی‌ثباتی‌ای که در شرایط اقتصادی کشور ایجاد شده است, روز به روز باعث افزایش قیمت‌ها شده است، این مسئله بدون توجه به نیازهای خانواده‌های کارگران است و امکان تطبیق دستمزد طبقه کارگر با وضعیت اقتصادی سنجیده نشده است./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار