پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

آمریکا: با چین درباره ایران اشتراک منافع داریم

آمریکا: با چین درباره ایران اشتراک منافع داریم آنتونی بلینکن بعد از اتمام گفت‌وگوها با مقام‌های چین گفت میان واشنگتن و پکن درباره ایران، کره شمالی، افغانستان و مسائل جوی اشتراک منافع وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 20
کد خبر: ۸۱۴۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ دیپلمات ارشد چین مذاکرات با آمریکا را «صادقانه، سازنده و مفید» توصیف کرد.

گفت‌وگوی میان «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید با «یانگ جیه‌چی» وزیر خارجه چین و «وانگ یی» مشاور دولتی این کشور از شامگاه پنجشنبه در آلاسکا آغاز شد. این گفت‌وگوی دو روزه شامگاه جمعه به پایان رسید.

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد شنبه بعد از اتمام گفت‌وگوها با مقام‌های چین گفت میان واشنگتن و پکن درباره ایران، کره شمالی، افغانستان و مسائل جوی اشتراک منافع وجود دارد.

آنتونی بلینکن با وجود این گفت اقدامات چین در سین‌کیانگ، هنگ‌کنگ، تایوان و تبت و همین‌طور اقداماتش در زمینه سایبری از زمینه‌های اختلاف میان دو طرف بوده است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «جای شگفتی ندارد وقتی این موارد را به صورت مستقیم و شفاف مطرح کردیم با پاسخ‌های تدافعی مواجه شدیم.»

این اظهارات در حالی مطرح شده که اولین دیدار مقام‌های آمریکایی با همتایان چینی خود در شامگاه پنجشنبه به تنش و بگو مگو کشیده شده بود.

بلینکن قبل از آن نشست در اظهاراتی تند گفت:‌«ما درباره نگرانی‌های جدی خود درباره اقدامات چین در سین‌کیانگ، هنگ‌کنگ، تایوان، حملات سایبری به ایالات متحده و تهدید اقتصادی متحدانمان صحبت خواهیم کرد».

وی ضمن متهم کردن دولت پکن به نقض جدی حقوق بشر در مناطق مختلف، ادعا کرد: «هر کدام از این اقدامات، نظم مبتنی بر قانون را که ثبات جهانی را حفظ می‌کند، تهدید می‌کند».

بر اساس این گزارش، یانگ نیز در پاسخ به این اتهامات، ۱۵ دقیقه سخنرانی کرد که مقامات آمریکایی را منتظر ترجمه آن نگاه داشت. وی در این صحبت‌ها، ضمن انتقاد از سیاست خارجی آمریکا، این کشور را به رفتار نادرست با اقلیت‌ها متهم کرده و گفت واشنگتن با بحران دموکراسی مواجه است.

به نوشته رویترز، وزیر خارجه چین افزود: «ایالات متحده از نیروی نظامی و سلطه مالی برای گسترش حوزه تسلط خود و سرکوب کردن دیگر کشورها استفاده می‌کند... این کشور از مفهوم به‌اصطلاح امنیت ملی سوءاستفاده می‌کند تا مقابل تبادلات معمول تجاری سنگ‌آندازی کرده و کشورها را برای حمله به چین بشوراند».

وی تاکید کرد: «بگذارید همینجا بگویم، ایالات متحده هیچ حق و صلاحیتی ندارد که بگوید قصد دارد با چین از موضع قدرت حرف بزند. آمریکا حتی ۲۰ یا ۳۰ سال پیش نیز صلاحیت به‌زبان آوردن چنین صحبت‌هایی را نداشت»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار