رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

آمریکا: با چین درباره ایران اشتراک منافع داریم

آنتونی بلینکن بعد از اتمام گفت‌وگوها با مقام‌های چین گفت میان واشنگتن و پکن درباره ایران، کره شمالی، افغانستان و مسائل جوی اشتراک منافع وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 20
کد خبر: ۸۱۴۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ دیپلمات ارشد چین مذاکرات با آمریکا را «صادقانه، سازنده و مفید» توصیف کرد.

گفت‌وگوی میان «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید با «یانگ جیه‌چی» وزیر خارجه چین و «وانگ یی» مشاور دولتی این کشور از شامگاه پنجشنبه در آلاسکا آغاز شد. این گفت‌وگوی دو روزه شامگاه جمعه به پایان رسید.

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد شنبه بعد از اتمام گفت‌وگوها با مقام‌های چین گفت میان واشنگتن و پکن درباره ایران، کره شمالی، افغانستان و مسائل جوی اشتراک منافع وجود دارد.

آنتونی بلینکن با وجود این گفت اقدامات چین در سین‌کیانگ، هنگ‌کنگ، تایوان و تبت و همین‌طور اقداماتش در زمینه سایبری از زمینه‌های اختلاف میان دو طرف بوده است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «جای شگفتی ندارد وقتی این موارد را به صورت مستقیم و شفاف مطرح کردیم با پاسخ‌های تدافعی مواجه شدیم.»

این اظهارات در حالی مطرح شده که اولین دیدار مقام‌های آمریکایی با همتایان چینی خود در شامگاه پنجشنبه به تنش و بگو مگو کشیده شده بود.

بلینکن قبل از آن نشست در اظهاراتی تند گفت:‌«ما درباره نگرانی‌های جدی خود درباره اقدامات چین در سین‌کیانگ، هنگ‌کنگ، تایوان، حملات سایبری به ایالات متحده و تهدید اقتصادی متحدانمان صحبت خواهیم کرد».

وی ضمن متهم کردن دولت پکن به نقض جدی حقوق بشر در مناطق مختلف، ادعا کرد: «هر کدام از این اقدامات، نظم مبتنی بر قانون را که ثبات جهانی را حفظ می‌کند، تهدید می‌کند».

بر اساس این گزارش، یانگ نیز در پاسخ به این اتهامات، ۱۵ دقیقه سخنرانی کرد که مقامات آمریکایی را منتظر ترجمه آن نگاه داشت. وی در این صحبت‌ها، ضمن انتقاد از سیاست خارجی آمریکا، این کشور را به رفتار نادرست با اقلیت‌ها متهم کرده و گفت واشنگتن با بحران دموکراسی مواجه است.

به نوشته رویترز، وزیر خارجه چین افزود: «ایالات متحده از نیروی نظامی و سلطه مالی برای گسترش حوزه تسلط خود و سرکوب کردن دیگر کشورها استفاده می‌کند... این کشور از مفهوم به‌اصطلاح امنیت ملی سوءاستفاده می‌کند تا مقابل تبادلات معمول تجاری سنگ‌آندازی کرده و کشورها را برای حمله به چین بشوراند».

وی تاکید کرد: «بگذارید همینجا بگویم، ایالات متحده هیچ حق و صلاحیتی ندارد که بگوید قصد دارد با چین از موضع قدرت حرف بزند. آمریکا حتی ۲۰ یا ۳۰ سال پیش نیز صلاحیت به‌زبان آوردن چنین صحبت‌هایی را نداشت»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار