بیانیه امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین-راهبرد معاصر
وال‌استریت ژورنال: ترامپ طرح آتش‌بس اسرائیل و حزب‌الله را امضا کرد دیدار لاریجانی با میقاتی و نبیه بری در بیروت واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به خبر دیدار ایلان ماسک و سفیر: در این باره نظری نداریم آمریکا پیش‌نویس توافقی را درباره آتش‌بس به لبنان تحویل داد یک انتخاب جنجالی دیگر از ترامپ؛ برادرزاده رئیس جمهور ترور شده وزیر بهداشت آمریکا می‌شود طوفان و سیل دوباره به اسپانیا رسید؛ هزاران نفر از منازل خود تخلیه شدند علی لاریجانی وارد بیروت شد بایدن خطاب به ترامپ: ایران فوری‌ترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا است استقبال آمریکا از سفر گروسی به ایران: با مدیرکل آژانس موافقیم که برای حل اختلافات میان ایران و آژانس زمان اهمیت زیادی دارد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ادعای تحریم شرکت میانجی فروش نفت ایران فیلم| حزب‌الله لبنان با کدام موشک ایرانی به اسرائیل حمله کرد؟ حمله پهپادی حزب الله لبنان به محل اقامت نتانیاهو + جزئیات جهاد اسلامی شهادت شماری از اعضای خود در دمشق را تایید کرد آمریکا ۲۶ فرد و نهاد را به بهانه ارتباط با ایران و انصارالله یمن تحریم کرد تکذیب شایعه ترور لاریجانی در حملات امروز اسرائیل به دمشق

بیانیه امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین

وزرای خارجه ایران و چین در بیانیه‌ای در خصوص امضای سند برنامه همکاری جامع دو کشور اعلام کردند:معتقدیم این سند بیش از پیش توسعه مداوم و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را ترویج خواهد کرد و برای دو ملت سعادت خواهد آفرید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۳ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 March 27
کد خبر: ۸۱۹۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله به امضای ظریف و وانگ یی وزرای خارجه دو کشور رسید.

 

در همین خصوص بیانیه‌ای از سوی وزرای خارجه دو کشور صادر شد.

 

در این بیانیه آمده است: در سال ١٣٩۴ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین بیانیه مشترک جامع راهبردی دو کشور را صادر کرده و دو طرف برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع توافق کردند. بعد از رایزنی‌ها و مذاکرات روز ٧ فروردین ١۴٠٠ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین «برنامه همکاری جامع فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» را در تهران امضا کردند.

 

این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است.

 

این بیانیه می‌افزاید: معتقدیم این سند بیش از پیش توسعه مداوم و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را ترویج خواهد کرد و برای دو ملت سعادت خواهد آفرید.

 

 همزمان با سفر رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین به ایران، در تاریخ سوم بهمن ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با صدور بیانیه‌‌ای سطح روابط را به مشارکت جامع راهبردی ارتقاء دادند. براساس پیشنهاد طرف ایرانی به منظور تنظیم روابط بلندمدت با چین در بازه زمانی ۲۵ ساله و موافقت طرف چینی، طرفین در بند ۶ بیانیه مذکور تمایل و آمادگی خود را برای رایزنی و مذاکره به منظور انعقاد سند همکاری بلندمدت اعلام کردند.

 

در همین راستا وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همکاری با سایر نهادهای مرتبط در کشور و برگزاری جلسات متعدد، نسخه پیش‌نویس «برنامه همکاری جامع» را تهیه کرد و پیش‌نویس مذکور در سفر شهریور ماه ۱۳۹۸ محمدجواد ظریف به دولت چین تحویل داده شد. طرف چینی در بهار ۱۳۹۹، رسما نظر خود را درباره پیش‌نویس مذکور اعلام کرد. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با همکاری نهادهای مربوطه در داخل کشور ضمن بررسی سند، فرآیندهای قانونی را طی کرد و هیأت دولت در تاریخ سوم تیر ۱۳۹۹، مجوز رسمی آغاز مذاکرات و امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه اعطاء کرد.

 

در سفری که محمدجواد ظریف در مهر ماه ۱۳۹۹ به استان یون نان چین داشت، نظرات اصلاحی و تکمیلی ایران در این باره به اطلاع دولت چین رسید و چین هم در نیمه اسفند ۱۳۹۹ نظرات خود را درباره این سند به اطلاع وزارت امور خارجه ایران رساند و در نهایت این سند امروز شنبه هفتم فروردین ۱۴۰۰ توسط وزرای خارجه دو کشور به امضا رسید.

 

در همین خصوص «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این باره اظهار داشت: در سال ۱۳۹۴ و در جریان سفر رئیس ‌جمهور چین به تهران در ارتباط با این موضوع بحث و گفت‌وگو شد که روابط دو کشور به سطح راهبردی و جامع هدایت شود. در همین چارچوب چندین بار این سند برای بررسی بین مقام‌های دو کشور رد و بدل شد و در نهایت در روز شنبه بین وزرای خارجه دو کشور امضا خواهد شد.

 

خطیب‌زاده روابط ایران و چین را چند لایه و عمیق خواند و افزود: لازم بود که در این ارتباط سندی تدوین شود. این سند دارای ابعاد اقتصادی و سیاسی است و در این سند به ابعاد اقتصادی همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف و مشارکت ایران در ایده کمربند راه چین توجه شده و محوریت خاصی برای توجه به بخش‌های خصوصی دو کشور در نظر گرفته شده است.

 

وی همچنین گفت که سند مزبور دارای زمینه‌های فرهنگی و مردمی و در واقع یک نقشه راه در روابط دو کشور و یک سند بالادستی است و می‌تواند در تعمیق روابط دو کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

 

لازم به ذکر است، این سند در چارچوب یک «برنامه» برای بازه زمانی بلندمدت ۲۵ ساله تهیه و تنظیم شده و طرفین بر یک نقشه راه و افق روابط همه‌جانبه برای تحقق مشارکت جامع راهبردی و ارتقای عملی آن توافق کرده‌اند.

 

این سند را باید برنامه‌ای سیاسی - راهبردی، اقتصادی و فرهنگی خواند که ابعاد همه‌جانبه روابط را در افقی بلندمدت دنبال می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار