ارزش پالایشی یکم در بورس امروز ۱۸ فروردین ۱۴۰۰-راهبرد معاصر
ارزش صندوق پالایشی یکم ETF ۲؛

ارزش پالایشی یکم در بورس امروز ۱۸ فروردین ۱۴۰۰

ارزش پالایشی یکم در بورس امروز ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ مشخص شد. قیمت پالایشی یکم یا همان دارا دوم در روز چهارشنبه ۱۸ فروردین ماه افزایشی شد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 07
کد خبر: ۸۲۹۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت سهام پالایشی یکم امروز چهارشنبه ۱۸ فروردین 1400 افزایش یافت و پالایشی یکم در پایان معاملات امروز سبزپوش شد. ارزش پالایشی یکم در بورس امروز سه شنبه ۱۷ فروردین ماه افزایشی شد. جدول زیر نمایانگر نوسانات سهام شرکت هایی است که در پرتفوی صندوق ETF پالایش یکم (دارا دوم) حضور دارند. تمام نماد های مجاز معاملاتی این صندوق امروز در پایان معاملات چهارشنبه ۱۸ فروردین 1400 با افزایش قیمت مواجه شدند. در ادامه ارزش پالایشی یکم امروز چهارشنبه ۱۸ فروردین را در زیر بخوانید.

 

 امروز 18 فروردین ۱۴۰۰ پالایشی یکم در حالی بازار را آغاز کرد که سبزپوش بود و رشد بیش از ۴ درصدی را تجربه کرد، اما با افزایش عرضه‌ها این نماد نیز عقب نشینی کرد.

 

ارزش پالایشی یکم ۱۸  فروردین ۱۴۰۰

 

امروز  چهارشنبه ۱۸  فروردین ۱۴۰۰ معاملات سهم پالایش قیمت پایانی هر واحد از پالایش یکم با رشد ۱.۶۷ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته ۷ هزار و ۶۵۲ تومان معامله شد تا ارزش ۵۰۰ واحد از دومین ETF دولتی به ۳ میلیون و ۸۲۶ هزار تومان افزایش پیدا کند. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از پالایش یکم با افزایش ۰.۵۶ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته ۷ هزار و ۵۶۸ تومان معامله شد.

 

این در حالی است که هر واحد از این صندوق به متقاضیان به قیمت ۱۰ هزار تومان و در مجموع ۵۰۰ واحد از آن به قیمت ۵ میلیون تومان فروخته شده بود.

 

ارزش روز پالایشی یکم در ۱۴۰۰/۱/۱۷ +جدول

 

صندوق پالایشی یکم چیست؟

 

پالایشی یکم دومین صندوق سرمایه گذاری دولت بود که در قالب ETF پذیره نویسی شد. این صندوق که شامل باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس است در شهریورماه ۱۳۹۹ در بورس عرضه شد و از همان ابتدا پر از حاشیه بود. درحالی که وزارت اقتصاد قول عرضه سه صندوق را در روز‌های اوج بورس به مردم داده بود، یک قدم مانده تا عرضه پالایشی یکم، به عنوان دومین صندوق و بعد از عرضه دارایکم، وزیر نفت ساز مخالفت زد و پذیره نویسی این صندوق با حاشیه همراه شد.

 

حاشیه‌های پالایشی یکم

 

تایید و تکذیب عرضه یا عدم عرضه پالایشی یکم آنقدر ادامه داشت که باعث حرکت نخستین مهره ریزش بازار شد! ریزشی که از مردادماه آغاز شد و تا اوایل آبان ماه ادامه داشت. ریزشی که دامنه آن به ارزش پالایشی یکم نیز کشیده شده و بسیاری از خریداران این صندوق ناراضی از خرید خود، دولت را مقصر می‌دانند.

 

ارزش سهام پالایشی یکم 14 فروردرین

 

پذیرش در بورس و تأخیر در قابل معامله شدن

 

پذیره نویسی این صندوق درحالی که هر سهم ۱۰ هزار تومان قیمت داشت، از پنجم شهریورماه آغاز شد و تا اواخر شهریورماه ادامه داشت، اما طبق قانون که ETF‌ها باید یک ماه بعد از پذیره نویسی قابل معامله شوند، این صندوق قابل معامله نشد و خریداران این صندوق از ۱۱ اذرماه امکان معامله پیدا کردند. برای این تاخیر دلایل متعددی ذکر شد که به نظر می‌رسد، کاهش ارزش سهام پالایشی دلیل اصلی آن بود، زیرا پس از پایان پذیره نویسی نماد‌های پالایشی نزولی شدند و ارزش صندوق در مقایسه با دوران پذیره نویسی کاهش یافت.

 

استمرار روند نزولی ارزش سهام

 

البته روند نزولی سهم‌های پالایشی پس از قابل معامله شدن پالایشی یکم همچنان ادامه یافت؛ به طوریکه این صندوق در ۱۶ روز معاملاتی نیمه دوم آذر ۱۳۹۹ (از ابتدای فعالیت)، فقط سه روز مثبت بود و در سایر روز‌ها روندی نزولی داشته است.

 

این صندوق در اوایل دی ماه به زیر قیمت بازگشایی رسید و قیمت صندوق پالایشی یکم از خالص ارزش دارایی‌های این نماد بیشتر ش. روز سه شنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹ NAV (ارزش خالص دارایی) صندوق ۸۴۰۰ تومان و قیمت هر واحد صندوق ٩٠٠٠ تومان بود.

 

ارزش پالایشی یکم در بورس

 

تفاوت‌ها با دارایکم

 

تفاوت عمده دارایکم با پالایشی یکم در این است که دارایکم با میانگین یک ماهه قبل خود عرضه شد و معامله آن همزمان با رشد شارپی بازار بود، به همین دلیل بیش از ۲۰۰ درصد رشد کرد؛ درحالی که پالایشی یکم در قیمت سقف عرضه شد، اما معامله آن همزمان با روز‌هایی است که بازار هنوز در مسیر اصلاح و تعادل قرار دارد.

 

سهام پالایشی امروز

 

علت منفی شدن پالایشی یکم

 

خبر گزاری ایسنا در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۹۹ در مورد چرایی روند نزولی پالایشی یکم نوشت: ارزش پالایشی یکم متاثر از سهم‌های پالایشی است. در این میان آنچه که به روند نزولی پالایشی یکم دامن زده، سهام جایزه شپنا است که باعث غلبه عرضه بر تقاضا شده است؛ موضوعی که روی روند سایر سهم‌های پالایشی نیز تاثیرگذار است و باید منتظر تخلیه این فشار فروش بود.

 

از سوی دیگر میزان نقدینگی موجود در بازار سرمایه با اوایل سال قابل مقایسه نیست. حدود ۱۰ تا ۱۶ هزار میلیارد نقدینگی در بازار وجود دارد که برای بالا کشیدن همه سهم‌های بزرگ کافی نیست. برای مثال یک روز خودرویی ها، روز دیگر بانکی‌ها و... صعودی خواهند بود. درواقع نقدینگی موجود در بازار، بین سهم‌های بزرگ پخش شده است.

 

قیمت ای تی اف

 

به هر صورت، هرچند روند حرکت بازار سرمایه طی یک سال گذشته از منطق به دور بود و برخی تصمیمات دولت باعث خروج بورس از ریل خود شد، اما باید به این نکته توجه داشته که سرمایه گذاری در جایی که درآمد ثابتی در پی ندارد، پر ریسک بوده و احتمال نوسان برای آن وجود دارد؛ هرچند مسئولان برای جلب اعتما مردم و ترغیب آن‌ها به خرید پالایشی یکم، سنگ تمام گذاشتند و بار‌ها روی ETF‌ها و تخفیف و بازدهی این صندوق‌ها تاکید کردند. حتی فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصاد و دارایی اعلام کرده بود که از اهداف عرضه سهام در قالب صندوق ETF حرکت به سمت عادلانه سازی نظام توزیع درآمد و ثروت است.

 

هرچند که از نگاه منطقی، نباید از همه سهم‌ها و صندوق‌ها انتظار رشد شارپی داشت، اما حال که بازدهی صندوق پالایشی یکم منفی شده، صحبتی از آن به میان نمی‌آید تا پاسخگوی حدود چهار میلیون خریدار این صندوق باشد.

 

روند تاریخی

 

پالایشی یکم به‌عنوان دومین صندوق قابل‌معامله دولتی (ETF)، از چهار شرکت پالایشی تشکیل شده است. پذیره‌نویسی این صندوق، ۵ شهریورماه سال‌جاری آغاز شد و عموم مردم با استفاده از کدملی خود می‌توانستند نسبت به خرید یا پذیره‌نویسی دارا دوم اقدام کنند. در پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم، هر شخص حقیقی می‌توانست با استفاده از کدملی خود تا سقف پنج میلیون تومان، واحدهای این صندوق را خریداری کند و محدودیت سنی برای خریداران وجود نداشت. اشخاصی که در اولین مرحله از پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم شرکت کرده‌ بودند، قادر به خرید تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق با تخفیف ۲۰ درصدی بودند. اشخاص برای شرکت در پذیره‌‌نویسی صندوق پالایشی یکم، نیازی به دریافت کد‌ بورسی نداشتند، اما باید توجه داشت که برای انجام معاملات این صندوق، ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی ضروری است.

 

ارزش پالایشی یکم امروز سه شنبه 26 اسفند

 

به گفته داود رزاقی، مدیر صندوق پالایش یکم، در مجموع ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید و کل پولی که به دلیل مغایرت به مردم برگشت داده شد، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان بود و در واقع از کل ارزش صندوق دارا دوم یا همان پالایش یکم به ارزش ۶۲ هزار میلیارد تومان در نهایت ۸/ ۱۳هزار میلیارد تومان یعنی ۲۰ درصد به فروش رسیده است.

 

پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم، ۳۰ شهریورماه پایان یافت و خریداران واحدهای این صندوق بیشتر از یک ماه، قادر به انجام معامله نبودند‌ تا اینکه در تاریخ ۱۱ آذر ماه ناظر بازار بورس و اوراق بهادار، از بازگشایی صندوق پالایش یکم و آغاز معاملات آن در بورس خبر داد. در این اطلاعیه آمده بود به اطلاع کلیه فعالان محترم بازار سرمایه می‌رساند، بازگشایی نماد معاملاتی صندوق سرمایه‌گذاری پالایش‌یکم(پالایش) بدون دامنه نوسان بوده و زمان انجام معامله از ساعت ۱۱:۴۵ الی ۱۲:۳۰ است. همچنین دوره سفارش‌گیری در نماد مذکور از ساعت ۱۱:۴۵ الی ۱۲:۰۰ است. در ادامه این اطلاعیه آمده است تمامی اشخاص دارنده واحدهای صندوق، برای انجام معاملات ثانویه باید با طی فرآیندهای مربوطه، اقدام به اخذ کد بورسی کنند. همچنین اشخاصی که واحدهای صندوق به پرتفوی سرمایه‌گذاری آنها اضافه نشده، لازم است درخواست تغییر کارگزار ناظر را برای کارگزار خود ارسال کنند.

 

روایت کدال

 

تاکنون در مورد پالایش یکم پنج آگهی در سامانه‌‌ کدال منتشر شده است. تمامی این آگهی‌ها مربوط به مجمع این صندوق سرمایه‌گذاری است و تاکنون صورت‌های مالی از این صندوق منتشر نشده است. در آخرین این آگهی به تشریح تصمیمات این مجمع پرداخته شده است. بر این اساس شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ۱۰۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری حق‌رای را در اختیار و ۱۰۰ درصد مالکیت را در اختیار دارد. بر این اساس تامین سرمایه‌نوین مدیر صندوق، ارقام‌نگر آریا،‌ متولی صندق و موسسه حسابرسی بهراد مشار حسابرسی صندوق را بر عهده دارد. مصوبه مجمع به این شرح است:

  •  هزینه‌های تاسیس (شامل تبلیغ پذیره‌نویسی): حداکثر تا مبلغ 50 میلیون ریال با ارائه مدارک مثبته با تایید متولی صندوق.
  •   ‌هزینه‌های برگزاری مجامع صندوق: حداکثر تا مبلغ 20 میلیون ریال برای برگزاری مجامع در طول یک سال مالی با ارائه مدارک مثبته با تایید متولی صندوق.
  •   کارمزد حسابرس: مبلغ ثابت 300 میلیون ریال به ازای هر سال مالی.
  •   کارمزد مدیر: سالانه 2/ 0درصد از خالص ارزش دارایی‌های صندوق تا سقف 170 میلیارد ریال.
  •   کارمزد متولی: سالانه 01/ 0درصد از متوسط روزانه ارزش خالص دارایی‌های صندوق که حداکثر 2000 میلیون ریال خواهد بود.
  •   حق پذیرش و عضویت در کانون‌ها: معادل مبلغ تعیین‌شده توسط کانون‌های مذکور مشروط بر اینکه عضویت در این کانون‎ها طبق مقررات اجباری باشد.
  • ‌‌ ‌ هزینه سپرده‌گذاری واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق: مطابق با قوانین و مقررات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه.
  •   هزینه‌های دسترسی به نرم‌افزار، تارنما و خدمات پشتیبانی‌‎: هزینه دسترسی به نرم‌افزار صندوق، نصب و راه‌اندازی تارنمای آن و هزینه‌های پشتیبانی آنها سالانه تا سقف 850 میلیون ریال، با ارائه مدارک مثبته و با تصویب مجمع صندوق.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده