به گزارش راهبرد معاصر جزئیات وام بازنشستگان کشوری اعلام شد و بازنشستگان کشوری برای ثبت نام وام ضروی 10 میلیونی بازنشستگان کشوری میتوانند از چهارشنبه 1 اردیبهشت 1400 برای ثبت نام به نشانی sabasrm.ir مراجعه کنند. نحوه بازپرداخت این وام 36 ماهه ، ماهیانه 300 هزارتومان با نرخ کارمزد سالانه 4 درصد است.
محمود مرتضایی فرد گفت: مرحله دوم ثبت نام وام ضروری ۱۰ میلیون تومانی از روز چهارشنبه اول اردیبهشت ماه به مدت یک ماه از طریق درگاه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی کشوری به نشانی sabasrm.ir انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه «مبلغ تسهیلات در مرحله دوم نیز مانند مرحله نخست ۱۰ میلیون تومان خواهد بود» گفت: بازپرداخت این تسهیلات ۳۶ ماهه و حدود ۳۰۰ هزار تومان با نرخ کارمزد سالانه ۴ درصد است که پس از پایان مهلت ثبت نام و انجام فرآیندهای معمول، فقط به حساب افراد مشمول در بانک صادرات که در سیستم احکام درج شده و از این حساب حقوق بازنشستگی / وظیفه دریافت میکنند، واریز خواهد شد.
مرتضایی فرد با اشاره به افرادی که امکان ثبت نام آنها برای دریافت این تسهیلات وجود ندارد، اظهار داشت: متقاضیانی که از تاریخ صدور حکم بازنشستگی آنها کمتر از یک سال گذشته باشد، وراث پسری که تا سه سال آینده از لیست وظیفه بگیری حذف میشوند و متقاضیانی که حکم ترمیم سال جاری برای آنان صادر نشده باشد، مجاز به ثبت نام نخواهند بود.
وی همچنین افزود: تنها یکی از وراث وظیفه بگیر با رضایت سایر وراث وظیفه بگیر میتواند از این تسهیلات استفاده کند که در این صورت متقاضی باید نسبت به تکمیل «فرم تعهد وراث» توسط سایر وراث و ارائه آن به مدیریتهای استانی صندوق در مهلت یک ماهه تعیین شده اقدام کند.
مرتضایی فرد با بیان اینکه «برای وراث صغیر و محجور نیز اصل حکم سرپرستی صادره توسط دادگستری جمهوری اسلامی ایران در هنگام دریافت وام باید ارائه شود» گفت: برای «بازنشسته» متقاضی که علاوه بر حقوق بازنشستگی خود به همراه سایر وراث از حقوق وظیفه استفاده میکند و به منظور امکان بهرهمندی یک نفر از وراث وظیفه بگیر از تسهیلات وام ضروری، توصیه میکنیم تا «بازنشسته» متقاضی، از «دفتر کل بازنشستگی» خود اقدام به ثبت نام کند.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: متقاضیان باید حتماً در زمان ثبت نام شماره دفتر کل بازنشستگی، شماره ملی، شماره حساب بانک صادرات و شماره تلفن همراه خود را در سامانه ثبت کنند؛ البته ثبت نام در سامانه، حقی را برای پرداخت وام برای متقاضیان ایجاد نخواهد کرد.
به گفته مرتضایی فرد، پس از اتمام مهلت ثبت نام، سوابق متقاضیان از جمله مجموع وامهای دریافتی، بهرهمندی از سایر تسهیلات، میزان حقوق و چند مورد دیگر مورد بررسی و اولویت بندی قرار گرفته و بر اساس میزان اعتبار تخصیصی توسط بانک عامل، «واجدین شرایط» تعیین و اسامی بر اساس نوبت بندی در سامانه اعلام میشود.
عبور تعداد حقوقبگیران صندوق بازنشستگی کشوری از ۱۵۰۰۰۰۰ نفر
فصلنامه آماری زمستان 1399 صندوق بازنشستگی کشوری مشتمل بر آخرین آمار و دادههای مربوط به جمعیت تحت پوشش تا پایان اسفندماه منتشر شد.طبق این آمار، مجموع بازنشستگان، ازکارافتادگان و وظیفهبگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری در پایان اسفندماه 1399 به یک میلیون و 505 هزار و 105 نفر رسید که از این تعداد، یک میلیون و 220 هزار و 926 نفر بازنشسته، 13 هزار و 421 نفر ازکارافتاده و بیش از 270 هزار نفر وظیفهبگیر (61 هزار و 429 نفر ورثه شاغل متوفی و 209 هزار و 329 نفر ورثه بازنشسته متوفی) هستند.
بر اساس این گزارش، استان تهران با 310 هزار و 968 نفر بیشترین و استان ایلام با 12 هزار و 134 نفر کمترین تعداد حقوقبگیر را در مجموع افراد تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری دارا هستند.
از مجموع یک میلیون و 505 هزار و 105 نفر حقوقبگیر صندوق بازنشستگی کشوری، 67.5 درصد (یک میلیون و 15 هزار و 956 نفر) مرد و 32.5 درصد (489 هزار و 149 نفر) زن هستند.
بیش از 60 درصد بازنشستگان و وظیفهبگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری (910 هزار و 817 نفر) مربوط به وزارت آموزش و پرورش بوده و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حدود 13.5 درصد و وزارت جهادکشاورزی با 5 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
فصلنامه آماری صندوق بازنشستگی کشوری همچنین نسبت پشتیبانی (تعداد شاغلین کسورپرداز به تعداد حقوقبگیران) این صندوق را در پایان سال 1399، کمتر از هفت دهم (0.7) اعلام کرده و یادآور شده است: یکی از چالشهای اصلی این صندوق کاهش پوشش حمایتی است. این درحالی است که براساس تجربیات بینالمللی، یک صندوق بازنشستگی پایدار باید دارای نسبت پشتیبانی حداقل 3 و در سطح مطلوب 6 تا 7 است.