روحانی: واکسیناسیون برای تمام مردم ایران رایگان است/ به ارتش و سپاه افتخار می‌کنیم-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

روحانی: واکسیناسیون برای تمام مردم ایران رایگان است/ به ارتش و سپاه افتخار می‌کنیم

رئیس جمهور گفت: اقدامات دولت برای احیای برجام انتخاباتی نیست، البته اگر مردم احساس کنند موفقیت بیشتری ایجاد شده بیشتر در انتخابات شرکت می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 21
کد خبر: ۸۴۶۸۱

به گزارش راهبرد معاصر،حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در جلسه هیات دولت گفت:‌ روز بیست و نهم فروردین ۵۸ با فرمان حضرت امام (ره) به روز ارتش نام گذاری شده است و آن روزی بود که در سراسر ایران، مردم تظاهرات با شکوهی انجام دادند و شعار مردم «ملت فدای ارتش» و ارتشی‌ها هم می گفتند «ارتش فدای ملت» و توطئه بزرگی که گروهک‌ها برای انحلال ارتش طراحی کرده بودند برای همیشه نابود شد. در واقعه ۲۹ فروردین روزی است که ارتش با ویژگی‌های جدید توسط امام (ره) احیا شد و چند روز بعد هم امام فرمان تاسیس سپاه را دادند.

 

وی ادامه داد: همه کارهای امام حکیمانه بود. یکی از نمونه‌های تدابیر ایشان این بود که ظرف چند روز در سال ۵۸ دو فرمان مهم صادر کردند که برای امنیت ملی بسیار مهم است. نه تنها برای آن زمان حتی امروز هم بعد از حضور مردم، نیروهای مسلح که ارتش و سپاه هستند و هر دو نقش بسیار مهمی در امنیت ملی ما دارند.امروز در امنیت ملی، بعد از حضور مردم، نقش ارتش و سپاه اهمیت دارد. هر کجا نیاز بوده سپاه پاسداران و ارتش حضور داشتند و به این نیروها افتخار می‌کنیم.

 

روحانی تصریح کرد: تصمیم اول دیروز در ستاد اقتصادی نسبت به کشاورزی بود. کشاورزی در بحث امنیت غذایی برای ما بسیار مهم است. این بخش در بحث رشد اقتصادی کشور و اشتغال هم در جای خود اهمیت دارد، اما امنیت غذایی از مسائل بسیار مهم برای یک کشور است.

 

وی افزود: ا در روزهای پایانی دولت قرار داریم و ۱۰۵ روز دیگر دولت پایان می‌پذیرد و باید برای این ۱۰۵ روز و دولت بعدی برنامه‌ریزی داشته باشیم. از امروز به بعد باید دوران را دوران پساکرونا ببینیم. قبل از آن یعنی در سال ۹۸ و در دی و بهمن سایر کشورها و بعد هم ما گرفتار کرونا شدیم، به شکل دیگری برنامه‌ریزی می‌شد اما امروز باید جهان پس از کرونا را ببینیم.

 

روحانی تصریح کرد: همه ما فکر می‌کردیم به خاطر پیشرفت علم، دانش و علم پزشکی و بخش بهداشت و اقدامات فراوانی که در این زمینه انجام گرفته، دوران بیماری‌های مسری، عفونی و اپیدمی تمام شده است و این بیماری برای قرن‌های گذشته بود و بشر به رشد و کمالی رسیده و در بهداشت و درمان قدم‌هایی را برداشته که دیگر مبتلا نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: فکر می‌کردیم برخی از بیماری‌های مسری عفونی به تاریخ پیوسته و تکرار نمی‌شود. این موضوع را نه فقط ما که متخصص علم پزشکی و علم بهداشتی نیستیم حتی آنهایی هم که متخصص بودند اینچنین می‌اندیشیدند. امروز ما باید جهان پس از کرونا را ببینیم یعنی بهداشت و سلامت برای ما به عنوان مساله اول باشد و این را مدنظر قرار دهیم که هر زمان ممکن است با یک اپیدمی و پاندمی مواجه شویم.

 

روحانی با تاکید بر اینکه پاندمی ویروس که تقریبا حدود یک سال و چند ماه است که در کشور گرفتار این ویروس هستیم، نمی‌دانیم پایانش کجاست، گفت: اینکه آیا این ویروس جهش‌ها یا شرایط دیگری پیدا می‌کند یا این مساله با واکسن به طور کامل حل نمی‌شود یا نه، هیچکدام روشن، مبرهن، قطعی، صددرصد وجود ندارد.ما هنوز با این ویروس تقابل می‌کنیم و زمانی ما بر آن غالب می‌شویم و زمان دیگر ویروس بر ما غالب می‌شود و در سطح دنیا اینچنین است.

 

وی تصریح کرد: الان بشر با موج چهارم کرونا مواجه است و ما و کشورهای دیگر هم گرفتار شدیم و هر جا هم یک ویروس جدیدی ظهور و بروز پیدا می‌کند، این متاسیون برای ما بسیار نگران کننده است.

 

رئیس جمهور گفت: اگر طرح تحول سلامت دولت یازدهم و دوازدهم نبود ما حریف کرونا نمی‌شدیم.: پیش از این دولت حدود ۹۰ هزار تخت بیمارستانی داشتیم که اکنون ۱۳۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور موجود است. به عبارتی ۴۶ هزار تخت اضافه شده است و تا پایان این دولت تلاش ما این است که ۱۰ تا ۱۳ هزار تخت دیگر را اضافه کنیم که در برخی از بیمارستان‌ها این رویه پیشرفت حدود ۹۵ درصد و ۹۸ درصد است.

 

روحانی اضافه کرد: در پسا کرونا، موضوع دیگر دیجیتالی شدن اقتصاد است. اقتصاد،‌ اشتغال و کسب و کار به شکل قبلی دیگر مدنظر نیست. زیرا دنیای الکترونیکی در پیش روی ما است که در این دنیای الکترونیکی تحولات بزرگی را شاهد هستیم.

 

رئیس جمهور بیان داشت: امروز در فضای مجازی زندگی مردم، کسب و کار، غذای مردم، خرید مردم حتی در روستاها مطرح است و تحول بزرگی ایجاد شده است. افزایش پهنای باند در این دولت، ۳۲ برابر شده است و این تحول بسیار بزرگی در این باره بود.

 

وی تاکید کرد:‌ دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، فعالیت‌های الکترونیکی، جز مسائل پساکرونا است که این موضوع را پیش ازاین آغاز کردیم و امروز آثار آن را می‌بینیم.

 

رئیس جمهور اظهار داشت: در بحث موادغذایی از ابتدای دولت یازدهم با مسئولان کشاورزی صحبت شد که در چه قسمت‌هایی می‌توانیم به خودکفایی برسیم. البته در بعضی از بخش‌های فاصله زمانی وجود دارد و باید ببینیم در چه بخش‌هایی می توانیم به این خودکفایی برسیم. شاید اگر در خودکفایی به ما بگویند مشکل ما کجاست می‌گوئیم آب است، اگر مشکل آب نداشتیم در بسیاری از کالاهای کشاورزی خود کفا بودیم. سلامت مردم جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.

 

رئیس جمهور اضافه کرد: گندم از جمله مسائلی است که می‌توان در آن به خودکفایی رسید به عبارتی لااقل نان مردم را به صورت خودکفا بدست آوریم. هرچند که ۲ تا ۳ میلیون گندم دیگر صنعتی نیز نیاز داریم که وارد می‌شود و اگر در این بخش هم خودکفا شویم خوب است. البته در یک مقطعی خودکفایی عام در کشور رخ داد و حتی صادرات هم کردیم.

 

وی تاکید کرد: ‌بیش از ۳۰ میلیون تن به محصولات کشاورزی اضافه شده که حرکت بسیار خوبی در این چند سال بوده و بیش از ۳۰ درصد در این ۷ سال افزایش یافته است. البته بعضی‌ها به کارهای زیربنایی دولت در بخش‌های مختلف و کشاورزی توجه ندارند. در حالی که کشاورزی در این بخش مدرنیزه شد و می‌توان با مشاهده آمار پیش از دولت و بعد از دولت یازدهم آن را مقایسه کرد.

 

وی با بیان این که گلخانه در این کشور تا پایان دولت سه برابر می‌شود، تصریح کرد: باید نیروی انسانی ما مهارت پیدا کند و از دنیای سنتی به دنیای مدرن بیایند. چقدر شغل کشاورزی شریف است و برای ما مهم است. گندم در روزهای پایانی دولت قبل گندم را ۸۰۰ تومان کردند اما امروز این قیمت شده ۴۰۰۰ تومان. امسال علاوه بر ۴۰۰۰ تومان ۱۰۰۰ تومان هم برای جایزه در نظر گرفتیم.

 

روحانی گفت: وقتی با کرونا مواجه شدیم به هر کشوری که مواد غذایی از جمله ذرت، گندم و جو و کنجاله سفارش داده بودیم همه اینها قطع شد و گفتند نمی‌دهیم با این که خریده بودیم و بخشی از پول آن را هم داده بودیم گفتند شرایط عوض شده است. برخی کشورها ذخایر موادغذایی خود را چندبرابر کردند. برخی کشورهای همسایه که از آنها خریدی کرده بودیم گفتند که دیگر به شما چیزی نمی دهیم و گفتند که ما نمی‌دانیم چه چیزی پیش می آید به هر حال بحث کرونا است و ما نمی‌دانیم چه اتفاقی پیش می آید.

 

وی تاکید کرد: ۳ میلیون تن کالا در گمرک داریم که بخشی بزرگی از آن کالاهای اساسی است. یکی از کالاها و نهاده‌هایی که در گمرگ مانده است بیش از یک میلیون تن ذرت است که آنها را باید آزاد کنیم که به داخل کشور بیاید و کشتی‌هایی که پهلو گرفتند باید تخلیه شوند و در این زمینه با بانک مرکزی درباره آزاد کردن این کالاها بحث های خوبی شد و در کنار آن تصمیماتی برای خریدهای کل سال باید انجام بگیرد، گرفتیم.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: بحث واکسن تقریبا از پائیز پارسال مطرح بود. اول قرار بود یک واکسن‌هایی را خریداری کنیم. وزارت بهداشت ما چون سازمان بهداشت جهانی آن را تایید نکرده بود این واکسن‌ها را نخریدیم. وزارت بهداشت و درمان ما احساس خطر می‌کرد و هم در آن زمان در تردید بود.

 

وی بیان داشت: واکسن انسانی چیزی نیست که بشود در چند ماه به نتیجه رساند زمان‌بر است که حداقل زمان آن ۲ سال است که گاهی هم حتی بیشتر است. وقتی این زمان را در ۶ ماه تا یکسال میبریم یعنی مراحلی را حذف می‌کنیم.

 

روحانی تصریح کرد: وزارت بهداشت و درمان تصمیم گرفت و در ستاد مطرح کرد که من در واکسن دنبال یک سبد هستم و می‌خواهم بخشی را از غرب و بخشی از شرق خریداری کنم. سفارشاتی هم داده بود که البته شرایط دیگری پیش آمد یعنی در نقطه ای قرار گرفتیم که بنا شد از برخی کشورها اصلا واکسن نخریم و وارد نکنیم. بعد از آن سراغ کشورهایی رفتیم که هنوز هم بهداشت جهانی واکسن‌های آنها را تایید نکرده بود. البته هنوز هم برخی واکسن‌هایی که ما می خریم و دنبال آن هستیم سازمان جهانی آن را تایید نکرده است. اما به جایی رسیدیم که جای اضطرار است.

 

روحانی با اشاره به ایجاد جو سازی در مورد برخی تصمیمات دولت خاطر نشان کرد: اقلیتی همیشه در کشور جوی را درست می کنند که اگر شما کالا و جنسی را از شرق بیاورید، شروع به انتقاد کردند که چرا از فلان کشور آوردید چرا غربی نبود. قرارداد صدساله با اروپا ببندید کسی حرفی نمی‌زند ولی اگر قرارداد ۲۵ ساله با کشور شرقی ببندید انتقادها شروع می شود که این قرارداد چیست؟ اولش و آخرش چیست؟ ذهنیتی در بخشی از مردم ما وجود دارد که مثلا جنس شرقی به کیفیت جنس غربی نیست.

 

رئیس جمهور اظهار داشت: بهترین جایی که در همان پاییز سال قبل به این موضوع رسیدیم، سفارش بدهیم و بخریم کواکس بود در آنجایی سازمان بهداشت جهانی بود که تقریباً بسیاری از کشورهای دنیا آمده بودند و می‌خواستند واکسن بخرند و زیر نظر سازمان بهداشت جهانی بود و ما هم به همانجا رفتیم و ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن را از کواکس خریداری کردیم.

 

روحانی بیان داشت: زمانی که رفتیم پول واکسن‌ها را پرداخت کنیم، نتوانستیم، امروز، فردا، این کشور و آن کشور، این حساب، آن حساب نتوانستم این کار را انجام دهیم و پول را پرداخت کنیم. مردم ما جنایت آمریکا را به خوبی لمس کنند و کسانی متاسفانه در این چهار سالی که ما در جنگ کامل اقتصادی تحمیلی علیه ملت ایران بودیم، هیچ وقت نیامدند علیه آمریکا سخنی بگویند.

 

وی تصریح کرد: هیچ‌وقت نگفتند آمریکا این کار را انجام داده، گفتند تحریم که مهم نیست، اصل مدیریت است که باید قوی باشد. می‌گفتند قوی باشید، نترسید، دست خالی قوی باشیم، خب قوی هستیم، چه کاری انجام دهیم. ما همان دولتی هستیم که دولت یازدهم را اداره کردیم و کشور را از رشد اقتصادی منفی به رشد اقتصادی مثبت رساندیم.

 

روحانی خاطر نشان کرد: ما همان شناگر ماهری بودیم که مسابقه را بردیم حالا و پا و دست ما را بسته‌اند و می‌گویند پا بزنید. یک کلمه هم علیه آمریکا نمی‌گویند و خود را سوپر انقلابی می‌دانند. می‌دانند اگر ما تحریم نبودیم الان میلیون‌ها واکسن کوواکس را تزریق می‌کردیم.

 

رئیس جمهور اظهار داشت: تا حالا هم اقدامات خوبی شده و تا الان هم واکسن وارداتی کادر درمان را پوشش می‌دهد و بعد سراغ مرحله دوم یعنی افراد با سن بالا می‌رویم. اگر کسی در استفاده از واکسن تخلف کند باید به اشد وجه مجازات شود و متاسفانه چند مورد به ما گفتند که دیدیم درست و است و به اشد مجازات باید با آنها برخورد شود و برای کل ملت ایران به صورت رایگان واکسیناسیون خواهد بود. قرار شد از دیروز ۱۰۰ میلیون دلار برای خرید واکسن قرار شد روی میز باشد.

 

وی در مورد احیای برجام تصریح کرد: برخی فیلم‌و اینها درست کردند که مال سال‌های گذشته است؛ روی دستشان باد کرده و پخش می‌کنند اینها همان تفکرات قدیم هستند و عیبی ندارد برای اینکه ماهیت خودشان را افشا می‌کنند.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز همه می‌دانند راه حل برای معضل برنامه هسته‌ای ایران، اجرای توافق هسته‌ای است و برای همه روشن است؛ برای پنج بعلاوه یک، اروپا، منطقه و برای همه روشن است. باید این توافق به خوبی اجرا شود و ما اجرای عین برجام را می‌خواهیم و نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد. ما دنبال زیاده خواهی نیستیم. البته طلب‌هایی داریم و بعداً مطرح می‌کنیم. در این ۴ سال صدها میلیارد دلار به ما خسارت وارد شده آن سر جای خود هست. ما برجام پلاس نمی‌خواهیم.

 

وی در تشریح مرحل سه گانه بازگشت آمریکا به برجام بیان داشت: در اینکار سه پله دارد که پله اول رفع تحریم‌ها است و باید کلیه تحریم‌ها را بر دارند. دیگران هم باید کمک کنند و وظیفه شان هست اما اصل آمریکاست. مشکل را آنها ایجاد کردند و باید کلیه تحریم‌ها را بردارند.

 

رئیس جمهور ادامه داد: شرایط برجام در سال ۲۰۱۵ چه بود. همان شرایط اقتصادی که پیش‌بینی شده بود و در برجام تعهد کرده بودند باید به آن برگردند هرگونه تحریمی که بهانه‌های دیگر با تگ‌ها و برچسب‌های جدید آنها را هم باید کنار بگذارند و ما به یک اقتصاد سالم متعادل قابل قبول برگردیم آنها هم برگردند و ببینند یک فعالیت هسته‌ای ما انجام می‌دهیم در چهارچوب برجام. آنها علی الظاهر در این مرحله جدی هستند و می‌گویند ما تحریم‌ها را برمی‌داریم.

 

وی افزود: اما این تحریم‌هایی که می گویند برمی‌داریم، برای عناوین کافی نیست و اینکه بگویند در بخش نفت و تحریم و پتروشیمی تمام تحریم‌هایی که شماره دارد و معلوم است باید روی کاغذ بیاورند و این‌ها برداشته شود. همه دنیا هم بدانند و گر نه باز هم در کلیات گرفتار می‌شویم. باید دقیق و با آدرس بگویند تحریم‌ها چگونه برداشته می‌شود. بنابراین در بخش تحریم بار به طور کامل بر دوش آمریکاست و آنها باید انجام دهند.

 

روحانی افزود: در یک قدم‌هایی اینها را جدی دیدیم و در قدم‌هایی دو پهلو حرف زدند. گام‌هایی که تا امروز برداشتیم، گام‌های صحیح، درست و در چارچوب سیاست‌هایی بوده که مقام معظم رهبری مشخص کرده است. این کار کاملا درست انجام گرفته و ما درست پیش می‌رویم.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: ما باید به اقتصاد قابل قبول بر گردیم. توی این قدم در زبان جدی هستند و می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم. تمام تحریم‌هایی که می خواهند بر دارند را روی کاغذ بیاورند. در یک قدم‌هایی اینها را جدی دیدیم و در جاهایی دو پهلو صحبت ‌می‌کنند. قدم‌هایی که بر داشتیم در راستای سیاست‌های رهبری است.

 

وی ادامه داد: دو کار دیگر را ما باید انجام دهیم. وقتی می‌گویند تحریم برداشته شده ما راستی آزمایی می‌کنیم. راستی‌آزمایی هم خیلی پیچیده نیست و همکاری باشد در یک زمان نه چندان زیاد می‌توان گفت. اگر وزیر نفت، راه و رئیس بانک مرکزی بگوید تحریم برداشته شده ما هم می‌گوییم راستی آزمایی شده است. در قدم‌های بعدی هم در همه اعضای ۱+۵ باید صداقت، جدیت و حل سریع مسئله را کاملاً حس کنیم و تا زمانی که آن را حس کنیم توافق را ادامه می‌دهیم. البته نه در زمان طولانی بلکه باید در زمان کوتاهی این را تمام کنیم و به نتیجه برسیم.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: کار ما هم عین برجام اجرا و پیاده سازی می‌کنیم و الحمد الله چیزهایی که لازم باشد را بر‌داریم، انبار هم داریم و می‌بریم داخل انبار می‌گذاریم. هر چیزی نیاز باشد در برجام انجام می‌دهیم. در زمان کوتاهی همه چیز باید انجام شود و مردم به آلام و آرزوهای خود برسند.

 

وی با تاکید بر اینکه اقدامات دولت برای انتخابات نیست، گفت: در مذاکرات هسته‌ای هیچ نظری به انتخابات نداریم؛ حتی اگر انتخابات مثلا در سال ۱۴۰۱ برگزار شود. البته اگر مردم احساس کنند موفقیت بیشتری ایجاد شده بیشتر در انتخابات شرکت می‌کنند.

 

رئیس جمهور تاکید کرد: از این چیزها که می‌گوید آنقدر بگویید تا خسته شوید. رهبر انقلاب مسیری را مشخص کرده‌اند و ما در چهارچوبی مقام معظم رهبری تعیین کرده، حرکت می‌کنیم. یک ثانیه وقت تلف نمی‌کنیم البته عجله می‌کنیم کار را پیش می‌بریم هر زمانی به نتیجه برسد اهلا و سهلا. یک ساعت زودتر به نتیجه برسد به نفع مردم و خواست مردم است و ما هم این خواست ملت را در چارچوب هدایت مقام معظم رهبری پیش می بریم./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار