نشست امروز رئیس سازمان بورس در مجلس بدون نتیجه خاصی برگزار شد-راهبرد معاصر

نشست امروز رئیس سازمان بورس در مجلس بدون نتیجه خاصی برگزار شد

نشست امروز رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونان و مدیران ارکان بازار سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس بدون خروجی خاصی برای سهامداران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 26
کد خبر: ۸۵۴۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد علی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار صبح امروز (دوشنبه) در نشستی که با حضور معاونان و مدیران ارکان بازار سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد کشور بر همگان روشن است و از آنجا که این بازار کانال تأمین مالی برای تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری است، باید از آن حمایت شود.

 

دهقان دهنوی با اشاره به این‌که سازمان بورس از حقوق تمام سهامداران به‌ویژه سهامداران خرد پاسداری خواهد کرد، تأکید کرد: قرار است برای همه صنایع در سازمان بورس "میز صنعت " ایجاد و از ظرفیت‌های کارشناسی خود آنها برای بهبود شرایط استفاده کنیم.

 

 وی همچنین افزود: برنامه‌های متنوعی برای ارائه اطلاعات ارزشمند درباره شرکت‌ها به سهامداران داریم تا این افراد بتوانند براساس تحلیل درست درباره سهام خود تصمیم‌گیری کنند.

 

رئیس بورس و اوراق بهادار ضمن تشکر از کمیسیون اقتصادی و قوه مقننه که همواره حامی بازار سرمایه و پشتیبان مردم بوده‌اند، گفت: علاوه بر جلسه امروز در مجلس، نشست‌هایی نیز در ستاد اقتصادی دولت با موضوع ساماندهی بازار سرمایه برگزار شده است.

 

وی اظهار داشت: در مورد نرخ تسعیر ارز نیز با رئیس‌کل بانک مرکزی مکاتبه کردیم که به‌محض دستیابی به نتیجه نهایی درخصوص آن اطلاع‌رسانی خواهد شد. به‌اعتقاد ما بازار پول و بازار سرمایه کنار هم باید در خدمت به اقتصاد باشند.

 

دهقان دهنوی با ابراز اینکه "امیدواریم با پیشنهادهای مطرح‌شده در نشست امروز و راهکارهای سازمان بورس بتوان وضعیت بازار را ساماندهی کرد، افزود: بخشی از این پیشنهادها در دولت تصویب شده است و بخشی از آن قرار است در شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بررسی و در خصوص آنها تصمیم‌گیری شود تا بتوان با تدوین بسته سیاستی مناسب، پیام حمایت از بازار سرمایه را به سهامداران منتقل کرد.

 

رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه تقویت تقاضا در بازار سرمایه از راهکارهای بهبود شرایط است، ادامه داد: در ماه‌های گذشته تقاضا تضعیف شده است که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه، طرف تقاضا را در بازار تقویت کرد.

 

وی در تشریح این راهکار توضیح داد: شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌های بزرگ براساس تحلیل‌های به‌دست‌آمده، تمایل به سرمایه‌گذاری در سهام‌های ارزشمند دارند، اما امکان تأمین مالی برای آنها وجود ندارد که ما این مسیر را تسهیل کرده‌ایم؛ به‌نحوی که قرار است این شرکت‌ها، اوراق بدهی منتشر و با جمع‌آوری سرمایه به‌دست‌آمده، سهام خریداری کنند، لذا با تحقق این امر طرف تقاضا تقویت خواهد شد.

 

دهقان دهنوی با بیان اینکه توسعه روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه، یکی دیگر از اقدامات است، اظهار کرد: امیدواریم با بررسی پیشنهادها در دولت و شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی و حمایت و کمک مجلس، بتوانیم در زمینه بهبود شرایط گام برداریم.

 

اعتماد حیاتی‌ترین نیاز امروز بازار سرمایه است

عضو ناظر شورای‌عالی بورس نیز در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس با رئیس سازمان بورس و مدیران ارکان بازار سرمایه گفت: مجلس آمادگی دارد تا تمام آنچه را بازار سرمایه برای بازگشت و بهبود نیاز دارد با قید فوریت در دستور کار قرار دهد.

 محسن علیزاده همچنین افزود: حیاتی‌ترین نیاز امروز بازار سرمایه اعتماد است و مجلس از تمام ظرفیت‌های خود برای اصلاح قوانین به‌نفع بازار سرمایه استفاده خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در تلاشیم که جایگاه و اختیارات قانونی رئیس سازمان بورس را در جهت پاسداری از حقوق سهامداران افزایش دهیم تا امکان حضور وی در جلسات هیئت دولت و شوراهایی همچون شورای پول و اعتبار فراهم شود.

به‌گفته عضو ناظر شورای‌عالی بورس، مقابله جدی‌تر با قیمت‌گذاری‌های دستوری، استفاده از منابع خود بازار سرمایه برای بهبود این بازار، تقویت صندوق تثبیت بازار سرمایه و کاهش مالیات از جمله راه‌حل‌هایی است که در وضعیت فعلی می‌توان برای تقویت بازار سرمایه به‌کار گرفت.

علیزاده همچنین اظهار داشت: تخفیف در نرخ خوراک که در حال پیگیری است، امید بسیاری در بازار ایجاد می‌کند و وضعیت صنایع شرکت‌هایی را که لیدر بازار هستند، به سمت و سوی مثبت سوق خواهد داد.

وی اضافه کرد: کاهش نرخ سپرده‌ها نیز بسیار مهم است که در بازگشت اعتماد به بازار سرمایه کمک خواهد کرد.

عضو ناظر شورای‌عالی بورس تأکید کرد: در سطح ارشد تصمیم‌گیری نیز رئیس جمهور باید مانند یک سرمربی، مهره‌ها و وزیران کابینه را به‌خط کند و برای حل مسایل امروز بازار سرمایه فرمان واحد دهد.

 

اقتدار سازمان بورس را افزایش می‌دهیم

در این جلسه محمدرضا پورابراهیمی داورانی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با اشاره به جایگاه جدید بازار سرمایه در اقتصاد ملی از تصویب قانون جدید بازار سرمایه در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: اکنون در حال اصلاح جایگاه سازمان بورس در ساختار دولت هستیم، همچنین نحوه چگونگی حضور رئیس سازمان بورس در هیئت دولت در حال بررسی است.

وی با تصریح به اینکه ساختار عزل‌ونصب رییس سازمان بورس و اوراق بهادار باید تابع شرایط خاصی باشد، ادامه داد: پیش‌نویس این مهم در کمیسیون اقتصادی تنظیم می‌شود و با اصلاح قانون بازار سرمایه، اقتدار سازمان بورس افزایش خواهد داشت.

محمدرضا پورابراهیمی به تبعات قیمت‌گذاری دستوری نیز اشاره کرد و افزود: 30 تا 40 درصد ارزش بازار تحت تأثیر قیمت‌گذاری دستوری است و کمیسیون اقتصادی مجلس مسئله قیمت‌گذاری دستوری و آسیب‌های آن به بازار سرمایه را در صحن مجلس پیگیری می‌کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم درباره نرخ تسعیر بانک‌ها و مؤسسات مالی گفت: نرخ اعلام‌شده در حوزه ارز خارجی تناسبی با نرخ بازار، نیما و سنا ندارد و به‌نوعی موجب نرخ‌گذاری دستوری است و شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بانک مرکزی باید نرخ تسعیر ارز را منصفانه و بر اساس واقعیت‌های اقتصادی تعیین کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به نرخ بهره بانکی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه اگر اهمیت بازار سرمایه بیشتر از بازار پول نباشد، حداقل هم‌سطح آن است ادامه داد: نه‌تنها سیاست‌های پولی و بانک مرکزی کشور نباید مانع توسعه بازار سرمایه شود بلکه این سیاست‌ها باید با بازار سرمایه هماهنگ باشد.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: قرار بود 14هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار بگیرد که از این میزان تنها پرداخت هزار میلیارد یعنی یک‌چهاردهم آن محقق شده است و دولت موظف است باقی‌مانده منابع را در اختیار بازار سرمایه قرار دهد و کمیسیون اقتصادی نیز این موضوع را پیگیری می‌کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم راجع به موضوع ارزهای دیجیتال نیز گفت: مردم باید از سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال بدون پشتوانه داخلی اجتناب کنند و قطعاً ورود به ارزهای دیجیتال بدون پشتوانه اتلاف منابع است، با این حال می‌توان با بازار سرمایه از ظرفیت‌های ارزهای دیجیتال با پشتوانه داخلی بهره‌برداری کرد و موضوع ارزهای دیجیتال با پشتوانه داخلی با نظر و مشورت نهاد ناظر بازار سرمایه در صحن مجلس مطرح می‌شود.

محمدرضا پورابراهیمی با تصریح به اینکه زمان اصلاح دامنه نوسان و حجم مبنا نیز فرا رسیده است اضافه کرد: نقدشوندگی اولویت اول بازار سرمایه است و قوانین و رویه‌ها باید بر اساس این اولویت تدوین و اصلاح شوند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزایش سودآوری شرکت‌های بورسی و فرابورسی را مهمترین رویداد اقتصادی دانست و تأکید کرد: متوسط سود شرکت‌های بورسی نسبت به سال گذشته 147 درصد و سود شرکت‌های فرابورسی 119 درصد رشد داشته است و این اتفاق منشأ تحول در بازار سرمایه است.

پورابراهیمی در پایان گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس کنار و همراه سازمان بورس و شورای‌عالی بورس است و با تمام توان به بازار سرمایه کمک می‌کند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار