به گزارش راهبرد معاصر؛ آوردن خاک مریخ به ایران توسط آخرین فضانوردی که به مریخ سفر کرده است، نگرانی های زیادی برای دانشمندان و متخصصان ایجاد کرده است. طاعون مریخی یا همان فاجعه بیولوژیکی که با آوردن خاک مریخ به سطح کره زمین رخ می دهد سبب نگرانی جامعه جهانی شده و بیماری طاعون مریخی به حدی خطرناک است که سلامت جهانی را تهدید می کند.
خاک مریخ که قرار است مریخ نورد Perseverance به کره زمین بیاورد، تهدیدی بالقوه برای تمام بشریت است. عقیده برخی از دانشمندان چنین است.این کارشناسان حتی کمیته بین المللی مبارزه با رساندن نمونه خاک مریخ به زمین (The International Committee Against Mars Sample Return - ICAMSR) را تشکیل داده اند.
گفتنی است مریخنورد استقامت(perseverance) در تاریخ 18 فبروری توانست با موفقیت روی سطح مریخ فرود بیاید. چرا این کاوشگر و فرود آن بر خاک مریخ و مأموریتهایش اهمیت دوچندان در کاوشهای فضایی یافته است.
کاوشگر جدید ناسا چندین مأموریت مهم دارد. این وسیله در نزدیکی جایی فرود آمده که دانشمندان گمان میکنند در زمانی که احتمال حیات در این سیاره وجود داشته بستر یک دریاچه بوده و در بخشی از آن جلگهای قرار داشته است.
کاوشگر استقامت همچنین وضعیت آبوهوایی مریخ را با دقت رصد میکند. این دستگاه همچنین قادر است از سنگها و خاک مریخ نمونهبرداری کند و آن را به سمت مدارگرد ارسال کند که این مدارگرد هم در نهایت نمونهها را برای مطالعات دقیق به زمین ارسال میکند.