ماجرای خودکشی دانشجویان پزشکی-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

ماجرای خودکشی دانشجویان پزشکی

خودکشی دانشجویان پزشکی در روزهای اخیر در فضای مجازی خبر ساز شده است. این در حالی است که بر اساس ادعای علی نیکجو متخصص روانپزشکی این خودکشی ها سریالی بوده است و دلایل متعددی دارد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 05
کد خبر: ۸۶۶۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر

به گزارش راهبرد معاصر خبر خودکشی دانشجویان پزشکی آن هم در بحبوحه موج چهارم کرونا جنجال تازه ای در فضای مجازی ایجاد کرده و بسیاری به دنبال پاسخ این سوال هستند علت این خودکشی ها چیست و آیا فشارهای کاری دوران کرونا باعث این تصمیم آنها شده است.

ماجرای جنجالی خودکشی سریالی دانشجویان پزشکی زمانی آغاز شد که علی نیک جو متخصص روان پزشکی و روان درمانگر عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکس این خبر را در صفحه توئیتر خود منتشر کرد. این روانپزشک دو علت را برای این اقدام دانشجویان پزشکی عنوان کرده است. دلیل اول فشارهای کاری و اجحاف های حقوقی و مالی است. این دلیل در شرایط فعلی شیوع پاندمی کرونا که فشار زیادی بر کادر درمان وارد شده است قابل بررسی است اما شاید دلیل دوم کمی غیر منتظره به نظر بیاید و به نظر می رسد  نهادهای مربوطه ملزم به بررسی صحت و سقم آن هست. براساس ادعای این روانپزشک دلیل دوم خودکشی این دانشجویان مصرف مواد مخدر از سوی این افراد است.

همچنین اخبار از خودکشی چهار تن از دستیاران پزشکی شهر تهران در هفته های اخیر خبر می دهد.  شوراهای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور با ارسال نامه‌ای به وزیر بهداشت در واکنش به خودکشی چهار تن از دستیاران پزشکی شهر تهران در هفته‌های اخیر، خواستار رسیدگی به وضعیت آنها شد و اعلام کرد: پیش از معاونت در قتل پزشکان جوان بعدی، انصراف و یا کوچ اجباری ایشان از کشور به قید فوریت با تشکیل جلسه در حضور نمایندگان ایشان جهت رفع این قوانین و احیای حقوق انسانی ایشان گام بردارید

با این حال سازمان نظام پزشکی در واکنش به خبر خودکشی سریالی دانشجویان پزشکی اعلام کرده است که اطلاعات دراین باره تکمیل نشده و تحقیقات درباره مرگ این افراد ادامه دارد جمع بندی بررسی ها تا فردا ظهر اعلام خواهد شد.

دو سال پیش خودکشی دو دانشجوی پزشکی دردانشگاه جندی شاپور اهواز جنجالی به پا کرده بودو همان زمان اعلام شد در دانشگاه جندی شاپور اهواز طی 8 سال گذشته 5 خودکشی اتفاق افتاده است.

خودکشی دانشجویان پزشکی

 

واکنش ها به خودکشی سریالی دانشجویان پزشکی

حسین کرمانپور مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی درباره ادعای استفاده این دانشجویان از مواد مخدر نیز گفت: این مبحث تنها یک ادعا است که باید به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. مصرف مواد مخدر از سوی بعضی رزیدنت ها مسبوق به سابقه است ولی اینکه این افراد تحت تاثیر مصرف مخدر دست به این اقدام زده باشند باید با گفتمان با خانواده آنها و آگاهی از نتیجه تحقیقات پزشکی قانونی، صحبت کرد. ضمن اینکه آمار مصرف مواد مخدر در بین کادردرمان آنقدر بالا نیست که بگوییم این افراد که به شکل پشت سر هم جان باخته اند تحت تاثیر مخدر بوده اند. باید بررسی دقیق و علمی و تخصصی صورت گیرد.

 

 

خودکشی رزیدنت های پزشکی

شریفی مقدم افزود: "در سال های اخیر ، شرایط به گونه ای شده است که پزشکان متخصص ساعت های اندکی برای آموزش رزیدنت ها وقت می گذارند و آنها ناچارند ساعت های بیشتری برای مطالعه و مشاهده ویدئوهای آموزشی در فضای اینترنت وقت بگذارند به نحوی که حتی ممکن است یک رزیدنت بدون دریافت آموزش های کافی اقدام به عمل جراحی کند.:

 

دبیر کل خانه پرستار با تاکید بر اینکه همین مسئله باعث افزایش استرس آنها می شود، ادامه داد: "ساعت های کاری بالا، فشار زیاد برای تکمیل آموزش ها و البته حقوق بسیار پایین بین 2 تا 3 میلیون تومان، آسیب های روانی بسیاری را برای رزیدنت ها به همراه دارد و همین مسئله بعضا آنها را به سمت مصرف مواد مخدر سوق می دهد. کما اینکه موارد بسیاری از مصرف مواد مخدر در میان این قشر مشاهده شده است."

 

خودکشی سریالی دانشجویان پزشکی

 

شریفی مقدم با بیان اینکه این افراد متولی برای حمایت از حقوق خود ندارند و از سوی سازمان نظام پزشکی نسبت به پزشکان متخصص تحت تبعیض قرار می گیرند، عنوان کرد: "تحقیقات پزشکی باید در مورد علت اصلی مرگ های پشت سر هم رزیدنت ها باید انجام بگیرد و تا اعلام نهایی تحقیقات نمی توان به طور دقیق علت مرگ را بیان کرد، ولی می توان پیش بینی کرد که اوردوز مصرف مواد مخدر یا خودکشی می تواند علت مرگ این افراد باشد که علل رسیدن به این تصمیم پیشتر گفته شد."

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
عزتمند حسن
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
0
0
خدا بیامرزتشون بنده خداها دانشجویان عزیز پزشکی...
کاش میشد با دانشجویان پزشکی آشنا میشدم و باهاشون ازدواج میکردم
نیما
Germany
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
0
0
مسئولین بزرگوار توجه داشته باشند . 30 یا 36 ساعت کشیک برای یک انسان آنهم دانشجو با بر سر 30 بیمار بدحال چگونه ممکن است. در کجای دنیا چنین شکنجه در قالب علمی دیده می شود. آنها مجبور می شوند بخاط تحمل این شرایط از مواد مخدر استفاده کنند. آخرش هم خود کشی. واقعا نمی شود بهتر از این برنامه ریزی کرد؟ مگر اینها انسان نیستند؟ چه گناهی کرده اند؟