به گزارش راهبرد معاصر شرایط دورکاری کارمندان بر اساس آخرین مصوبه ستاد ملی کرونا تغییراتی داشته است.در طول یک ماه گذشته به دلیل تشدید وضعیت کرونا در کشور و بالا رفتن تعداد فوتی های کرونا تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایش یافت. بر همین اساس ستاد ملی کرونا محدودیت های سخت گیرانه ای را در شهرها اعمال کرد که یکی از انها کاهش میزان حضور کارمندان در ادارات بود. حالا با بهبود شرایط کرونا و کاهش تعداد شهرهای قرمز و نارنجی ستاد ملی کرونا در اطلاعیه جدید خود وضعیت حضور کارمندان در ادارات و شرایط دورکاری آنها را اعلام کرده است.
بر این اساس در شهرهای قرمز همچنان در ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری با 50 درصد کارمندان خود به فعالیت ادامه می دهد. در سایر ادارات حضور یک سوم کارکنان الزامی است. در شهرهای نارنجی ادارات ارئه دهنده خدمات ضروری با یک سوم کارکنان و سایر ادارات با حضور 50 درصد کارکنان ادامه خواهد یافت. همچنین در شهرهای با وضعیت زرد حضور دو سوم کارکنان در ادارات ارائه دهنده خدمات الزامی است و در سایر ادارات دو سوم کارکنان باید حاضر شوند.
در حال حاضر ۴۶ شهر در وضع قرمز، ۲۶۳ شهر نارنجی و ۱۳۹ شهر در وضع زرد کرونا قرار دارند.
بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا نحوه فعالیت کارمندان در شهرهایی که از وضعیت قرمز خارج شده و نارنجی شده، تغییر میکند. مسئولان سازمان اداری و استخدامی اعلام کردند، شرایط دورکاری کارکنان برای مناطق سه گانه زرد، نارنجی و قرمز طبق دستورالعملهای قبلی به صورت درصدی پابرجا است. همچنین بالاترین مقام مسئول در دستگاه میتواند در رابطه با نحوه حضور کارکنان و دورکاری کامل بر اساس شرایط تصمیم گیری کنند.
براساس اعلام مسئولان سازمان اداری و استخدامی، شرایط دورکاری کارکنان برای مناطق سه گانه زرد، نارنجی و قرمز طبق دستورالعمل قبلی به صورت درصدی پابرجا است و بالاترین مقام مسئول در دستگاه میتواند در رابطه با نحوه حضور کارکنان و دورکاری کامل بر اساس شرایط تصمیم گیری کنند.
۱- وضعیت «زرد»:
کارکنان ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با مأموریتهای اساسی و مدیریت شهری با ۱۰۰% (صد درصد) ظرفیت در محل کار حاضر خواهند شد.
در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور ۲/۳ (دو سوم) کارکنان انجام خواهد شد.
۲- وضعیت «نارنجی»:
ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با مأموریتهای اساسی و مدیریت شهری میتوانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا ۱/۳ (یک سوم) کارکنان خود اقدام کنند.
در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور ۵۰% (پنجاه درصد) کارکنان انجام خواهد شد.
۳- وضعیت «قرمز»:
دستگاههای ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با مأموریتهای اساسی و مدیریت شهری میتوانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا ۵۰% (پنجاه درصد) کارکنان خود اقدام کنند، مشروط بر آنکه خللی در ارائه خدمات ضروری به وجود نیاید.
در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور حداکثر ۳/۱ (یک سوم) کارکنان انجام خواهد شد.
گفتنی است، همه مراکز آموزشی (آموزشگاهها، مدارس، دانشگاهها و...) به طور کامل تعطیل و فقط کارکنانی که حفاظت فیزیکی و حفاظت تأسیسات و سامانههای الکترونیکی ضروری باشند، حضور خواهند یافت.
۵- مدیران و مسئولان ادارات در سطح شهرها موظفند تا پایان هفته جاری ضمن ایجاد آمادگی برای ارائه خدمات ضروری انجام مأموریتهای اصلی،برنامهریزی لازم برای نوبتبندی کارکنان خود را برای هر یک از وضعیتهای سهگانه هشدار انجام و با اعلام شرایط هشدار و تعیین وضعیت شهر از سوی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مدیریت کرونا، نسبت به کاهش و تنظیم حضور کارکنان متناسب با وضعیت اعلام شده اقدام نمایند. قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا در سطح ملی و استانداریها و فرمانداریها مسئولیت نظارت بر این موضوع در سطح شهرها را برعهده خواهند داشت.
۶- آن دسته از دستگاههای اجرایی که زیرساختهای لازم برای انجام وظایف کارکنان از منزل(دورکاری) را ایجاد کردهاند، میتوانند از خدامات دورکاری کاکنان خود استفاده نمایند. بدیهی است که دورکاری به معنی انجام وظایف کارکنان از طریق زیرساختهای ایجاد شده و از زاه دور می باشد. و در این رابطه، کلیه دستگاههای اجرایی موظفند با قید فوریت و اولویت نسبت به ایجاد و تکمیل زیرساختهای مورد نیاز برای انجام وظایف کارکنان به صورت دورکاری برنامهریزی و اقدام نمایند به نحوی که عدم حضور کارکنان در وضعیتهای هشدار در محل کار به انجام وظایف و مأموریتهای اصلی دستگاه و ارائه خدمات به شهروندان لطمهای وارد نکند.
۷-در کلیه وضعیتهای سهگانه شرایط هشدار،ماموریت های اداری غیرضرور لغو میگردند و دستگاههای اجرایی موظفند از اعزام کارکنان خود به مأموریتهای اداری غیرضرور خودداری کنند. مأموریتهای ضروری و اجتنابناپذیر در وضعیتهای «زرد» و «نارنجی» صرفاً با تأیید بالاترین مقام مجاز در سطح استان و مأموریتهای ضروری در سطح ملی صرفاً با تایید مقام مجاز در سطح ملی قابل انجام است.
۸-برگزاری جلسات اداری با رعایت پروتکلها و الزامات از سوی وزارت بهداشت، درمان و آمورش پزشکی از جمله شرایط محل جلسه و فضای مورد نیاز برای هر یک از شرکتکنندگان و با رعایت محدودیتهای زیر قابل انجام است:
۱/۸- تعداد شرکت کنندگان در وضعیت «زرد» حداکثر۳۰ نفر
۲/۸- تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت «نارنجی» حداکثر ۲۰ نفر
۳/۸- تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت «قرمز» حداکثر ۱۵ نفر
۹- دستگاههای اجرایی در نوبتبندی کارکنان براساس بند (۴) این بخشنامه لازم است موارد زیر را توجه کنند:
۱/۹- حفاظت از اماکن و ساختمانهای اداری و نگهداری تأسیسات برای جلوگیری از حوادث احتمالی در اولویت خواهدبود.
۲/۹- محدودیت های حضور کارکنان موضوع ماده (۴) این بخشنامه صرفا در مورد کارکنان شاغل ادارات شهرها و متناسب با وضعیت هشدار اعلام شده قابل اعمال خواهد بود و کارکنان ارائه دهنده خدمات در مراکز روستایی مانند خانههای بهداشت روستایی، مراکز خدمات جهاد کشاورزی، محیطبانیها و نظائر آنها و نیز مراکز و تأسیسات واقع در بیرون شهرها مانند تصفیهخانههای آب و فاضلاب، راهداری، ایستگاههای تنظیم فشار گاز و برق و نظائر آنها وظایف خود را کما فی السابق انجام خواهند داد.
۱۰- با تخلفات مدیران دستگاههای اجرایی در سطوح مختلف که ضوابط و تکالیف ابلاغی موضوع این بخشنامه را رعایت ننمایند براساس بند (۱) مصوبات سی و سومین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا (موضوع بخشنامه شماره ۲۹۰۸۲۳ مورخ ۵/۶/۱۳۹۹ سازمان اداری و استخدامی کشور) برخورد خواهد شد.
ین بخشنامه به کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۲) قانون مدیریت بحران (به استثنای نیروهای مسلح) ابلاغ شده است.
با عنایت به روند صعودی موج جدید ویروس کرونا جهش یافته در کشور و قرمز شدن وضعیت اکثر استانها و شهرستانهای کشور و به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و کاهش تقاضا برای سفر و کم شدن ترافیک در سیستم حمل و نقل عمومی، کلیه دستگاههای اجرایی ملی و استانی موظفند نسبت به اجرای دقیق مفاد بخشنامه شماره ۳۷۴۸۹۹ مورخ ۲۷/۸/۱۳۹۹ با موضوع نحوه فعالیت دستگاههای اجرایی و ادارات مرکز و استانها و شهرستانها در هر یک از شرایط سهگانه هشدار و کاهش نیروی انسانی بر اساس وضعیت شهرها، اقدام و نتایج اقدامات خود را در مرکز به کمیته عالی نظارت بر پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در استانها به استانداری منعکس نمایند.
در صورت وصول گزارشعدم رعایت و اعمال مفاد بخشنامه مذکور، با تخلفات مدیران دستگاههای اجرایی در سطوح مختلف بر اساس بند (۱) مصوبات سی و سومین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا (موضوع بخشنامه شماره ۲۹۰۸۲۳ مورخ ۵/۶/۱۳۹۹ سازمان اداری و استخدامی کشور) برخورد خواهد شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: هماکنون ۴۶ شهر در وضع قرمز، ۲۶۳ شهر نارنجی و ۱۳۹ شهر در وضع زرد کرونا قرار دارند.
علیرضا رئیسی در توضیح جدیدترین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در کشور به قله بیماری رسیدیم و در حال عبور از آن هستیم که این موضوع ناشی از تلاش، همکاری و دقتی است که همه مردم در رعایت پروتکلها انجام دادند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در مجموع گرچه روند بیماری نزولی شده، اما میزان بیماران بستری بیمارستانها زیاد است، اما در مجموع ورودی به بیمارستانها کم شده است.
او با اشاره به وضعیت رنگبندی شهرها گفت: هماکنون ۴۶ شهر در وضع قرمز، ۲۶۳ شهر نارنجی و ۱۳۹ شهر در وضع زرد کرونا قرار دارند و روند بیماری رو به کاهش است.
رئیسی ادامه داد: به این ترتیب روند بیماری در ۲۶ استان کاملا نزولی شده و حدود پنج استان گرچه به قله نزدیک شدیم، اما روند نزولی سرعت نگرفته و امیداواریم در هفته آینده این روند به سرعت کاهشی شود و تعداد شهرهای قرمز کمتر شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شهرهای خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، هرمزگان و تهران به دقت و مراقبت بیشتری نیاز دارند. امیدواریم به زودی این استانها هم از این وضعیت خارج شوند.
پایان وضعیت قرمز در اکثر نقاط کشور در نتیجهی عبور از قله موج چهارم: رنگبندی ۱۸ اردیبهشت در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.
با کاهشی شدن روند ابتلا در اکثر نقاط کشور، از امروز تمامی مراکز استانها به جز چهار شهر اهواز، ایلام، بندرعباس و خرمآباد از وضعیت قرمز خارج شدند. روند بستری در این چهار شهر هنوز از وضعیت افزایشی خارج نشده و لذا همچنان قرمز هستند.
قرمز: ۴۶ شهرستان
نارنجی: ۲۶۳ شهرستان
زرد: ۱۳۹ شهرستان
آبی: صفر
به دلیل وجود ویروسهای جهشیافته جدید، رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی به منظور پیشگیری از افزایش مجدد روند بیماری ض خارج شدن ۱۲۴ شهرستان و واردشدن ۲۹ شهرستان در وضعیت قرمز کرونا: رنگبندی کرونایی کشور ۱۳ اردیبهشت در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.
با کاهشیشدن روند بستری در بسیاری از نقاط کشور، از امروز تعداد شهرستانهای قرمز به ۱۰۲ شهرستان کاهش یافت. علاوهبرآن ۲۳۵ شهرستان نارنجی و ۱۱۱ شهرستان زرد هستند. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان، تعداد شهرستانهای آبی به صفر رسید.
شهرستانهای دهاقان (اصفهان)، بوشهر، تنگستان و جم (بوشهر)، نهبندان (خراسان جنوبی)، ایذه و باغملک (خوزستان)، طارم و ماهنشان (زنجان)، خاش، زابل، زاهدان و نیکشهر (سیستان و بلوچستان)، خرامه، خرمبید، سپیدان، قیر و کارزین و مرودشت (فارس)، دهگلان و سقز (کردستان)، رودبار جنوب و عنبرآباد (کرمان)، روانسر (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویه و بویراحمد)، کردکوی و کلاله (گلستان)، بستک، جاسک و میناب (هرمزگان) از امروز در وضعیت قرمز قرار گرفتند. روری است.
در طرح جدید شاخص تعداد بستریها، رنگبندی شهرها را مشخص میکند. به این ترتیب که بستریهای چهار نفر در ۱۰۰ هزار نفر زرد، شش نفر در ۱۰۰ هزار نفر نارنجی و ۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین میکند.