ادعای معاون ترامپ: دلایلی داریم که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است روبیو: مذاکرات پنج‌شنبه بر مسأله‌ای هسته‌ای متمرکز خواهد بود عراقچی و البوسعیدی در ژنو دیدار کردند سفیر جدید ایران در لبنان به زودی عازم بیروت می‌شود / سوابق محمدرضا رئوف شیبانی آکسیوس: واشنگتن خواهان توافق هسته‌ای دائمی با ایران است درگیری گارد ساحلی کوبا با یک قایق آمریکایی با ۴ کشته پایان یافت هلند پرواز‌های خود به سرزمین‌های اشغالی را متوقف کرد البرادعی: جنگ با ایران هزینه‌های وحشتناکی خواهد داشت وزرای خارجه ایران و عمان امشب در ژنو رایزنی می‌کنند آکسیوس: ترامپ با زلنسکی تلفنی گفت‌و‌گو کرد عراقچی: معتقدم فردا در ژنو امکانی برای رسیدن به توافق وجود دارد / ما عمداً برد موشک‌های خود را به ۲۰۰۰ کیلومتر محدود کرده‌ایم؛ این فقط برای دفاع از خودمان است هواپیمای نظامی آمریکا دچار حادثه شد/ زخمی شدن ۵ سرنشین آن فایننشال تایمز: سقف توان آمریکا برای حمله شدید به ایران ۵ روز است افزودن نام چند فرد، نهاد و کشتی به فهرست تحریم‌های ضدایرانی ایالات متحده سناتور آمریکایی: توافق با تهران امکان‌پذیر است

ابراز امیدواری سناتور آمریکایی درباره گفت‌وگوی مستقیم با ایران بعد از احیای برجام

کریس مورفی ابراز امیدواری کرد آمریکا پس از احیای برجام بتواند با ایران درباره نقشی که می‌تواند در تحولات یمن داشته باشد مستقیما گفت‌وگو کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۸ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 13
کد خبر: ۸۷۷۸۵

به گزارش راهبرد معاصر کریس مورفی، سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی در مجلس سنای آمریکا در نشستی مجازی گفت: «توافق هسته‌ای با ایران در اواخر ریاست جمهوری باراک اوباما منعقد شد. منطقی بود که تحریم‌های اضافی علیه ایران بلافاصله بعد از توافق، موقتاً متوقف شوند.»

سناتور آمریکایی افزود: «ایده بعدی این بود که در سال ۲۰۱۷ یا ۲۰۱۸ از ائتلاف ایجاد شده میان چین، روسیه، اروپا و آمریکا برای رسیدگی به برنامه موشک‌های بالستیک ایران استفاده شود، اما دونالد ترامپ آن را دور انداخت و موجب شد چین و روسیه و اروپا به طور موثری همچنان با ایران همکاری کنند تا تحریم‌ها را دور بزنند.»

کریس مورفی مدعی شد: «از آن‌جا که آمریکا و متحدانش توانسته‌اند ایران را پای میز مذاکره بیاورند تا درباره برنامه هسته‌ای تحریم‌ها مذاکره شود، فکر می‌کنم ایران حمایت از گروه‌های نیابتی خود را رها خواهد کرد و برنامه موشک‌های بالستیک خود را تغییر خواهد داد.»

کریس مورفی با اعلام اینکه «آمریکا باید سطح فروش تسلیحات به کشور‌های حاشیه خلیج (فارس) را کاهش دهد تا بتواند موافقت ایرانی‌ها درخصوص کاهش سرعت برنامه تسلیحاتی خودشان را جلب کند»، افزود: «ایرانی‌ها بیشترین تأثیر را بر یمنی‌ها دارند، اما این رابطه به شکل فرماندهی و کنترل نیست؛ بنابراین گنجاندن این مسائل در مذاکرات هسته‌ای بسیار دشوار است.»

کریس مورفی مدعی شد: «مزایای بازگشت به برجام بسیار بیشتر از مزایای خیالی حفظ بسیاری از تحریم‌های غیراقتصادی دوره ترامپ است. اگر چنین تحریم‌هایی نیز رفع شوند، برخی کشور‌های منطقه اعتراض می‌کنند.»

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد: «ما از مشکل عدم پایداری سیاست خارجی آمریکا در قبال خاورمیانه و حتی جهان رنج می‌بریم.»

سناتور آمریکایی با ابراز امیدواری برای حل مسئله یمن گفت: «شکی نیست که سعودی‌ها موضع خود را تغییر داده‌اند و بر اساس سیاست‌های دولت بایدن مایل به مذاکره هستند.»

کریس مورفی ادامه داد: «تصمیم ما برای خاتمه دادن به حمایت تهاجمی از سعودی‌ها تأثیراتی عملی را به‌دنبال داشته است. ما معتقدیم آن‌ها باید دسترسی به فرودگاه صنعا را فراهم کنند که شرط حوثی‌ها برای خاتمه دادن به حملات علیه مأرب است. ما اهرمی علیه حوثی‌ها نداریم.»

رئیس کمیته روابط خارجی در مجلس سنای آمریکا گفت: «این امید را دارم که پس از بازگشت به برجام بتوانیم با ایرانی‌ها درباره نقشی که می‌توانند در یمن داشته باشند وارد گفت‌وگوی مستقیم شویم. باید با عمانی‌ها، ایرانی‌ها یا شاید حتی قطری‌ها وارد مذاکره شویم.»/باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار