بیانیه فراکسیون اهل سنت مجلس درباره مراسم تشییع رهبر شهید؛ امت اسلامی در درد‌های بزرگ، به ریشه‌های مشترک خود بازمی‌گردد نقدعلی: به محض بازگشایی مجلس پیگیر قانون حجاب و عفاف خواهیم بود پیکر ۲ شهید مدافع میهن در مرودشت و سپیدان آرام گرفت برگزاری مراسم بزرگداشت امام شهید امشب در مساجد و بقاع متبرکه استان تهران حکم خواندن نماز لیله الدفن برای امام شهید انقلاب چیست؟ دبیر شورای عالی امنیت ملی: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد ابوترابی فرد: اجازه دخالت در امور تنگه هرمز را نمی دهیم پیام قدردانی پزشکیان از دولت و ملت جمهوری عراق به زبان عربی مراسم ترحیم رهبر شهید درحرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود زمان احتمالی زیارت مزار رهبر شهید اعلام شد عارف: ایران با رهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای وارد دوره‌ای نو شد پیکر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر حرم امام رضا (ع) دفن خواهد شد سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با 10 موشک بالستیک درهم کوبیده شد تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه

روحانی: حضور آمریکایی‌ها کمکی به امنیت عراق نخواهد کرد

روحانی: حضور آمریکایی‌ها کمکی به امنیت عراق نخواهد کرد رئیس جمهور در گفت‌وگو با نخست وزیر عراق گفت: آمریکایی ها همیشه در منطقه نقش تخریبی داشته اند و حضور آنان در عراق کمکی به ثبات و امنیت این کشور نخواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 17
کد خبر: ۸۸۲۴۷

حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور، روز دوشنبه در گفت و گوی تلفنی با «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق با تبریک فرارسیدن عید سعید فطر به دولت و مردم این کشور مسلمان و همسایه، تاکید کرد: گروه تروریستی داعش همچنان یک خطر مهم امنیتی در منطقه به شمار می رود و همکاری دو کشور برای مقابله با این گروه تروریستی ضروری است.

 

روحانی با ابراز تاسف از تعرضات اخیر به اماکن دیپلماتیک ایران در عراق از سوی برخی افراد و گروه های خودسر، لزوم واکنش قاطع و سریع دولت عراق به این تعرضات را مورد تاکید قرار داد.

 

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه آمریکا در مبارزه با تروریسم بازی دوگانه ای دارد و عملکرد آنان در مرزهای عراق و سوریه مبهم است، گفت: آمریکایی ها همیشه در منطقه نقش تخریبی داشته اند و حضور آنان در عراق کمکی به ثبات و امنیت این کشور نخواهد کرد.

 

روحانی همچنین با حمایت از حضور عراق به عنوان کشور مهم اتحادیه عرب در تعاملات منطقه ای، از نقش مثبت بغداد در میانجی گری به منظور حل اختلافات میان کشورهای منطقه استقبال کرد.

 

رئیس جمهور در ادامه این گفت و گو با استقبال از مواضع عراق درخصوص فلسطین و محکومیت جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی و غزه از سوی این کشور، تاکید کرد: انتظار داریم عراق با توجه به ظرفیت هایی که در اتحادیه عرب دارد برای فعال تر کردن این اتحادیه در موضوع فلسطین تلاش کند.

 

روحانی همچنین با تاکید بر ضرورت توسعه و تعمیق روابط دو کشور در زمینه های مختلف سیاسی و اقتصادی و گسترش همکاری های منطقه ای، تصریح کرد: ایران و عراق با توجه به ظرفیت های اقتصادی خود می توانند به عنوان دو اقتصاد مکمل همدیگر را پوشش دهند.

 

رئیس جمهور با اشاره به برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در دیماه سال گذشته، اظهار داشت: اجرایی و عملیاتی شدن توافقات صورت گرفته در این کمیسیون از جمله تسریع در اجرای پروژه مهم راه آهن شلمچه - بصره و اتصال راه آهن های دو کشور، می تواند گام مهمی در توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق باشد.

 

نخست وزیر عراق نیز در این تماس تلفنی، با تبریک عید سعید فطر به دولت و مردم ایران، جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در فلسطین و همچنین تجاوز و کشتار مردم بی دفاع در غزه را بشدت محکوم کرد و با تاکید بر مقابله جدی و قاطع با این جنایات، گفت: در رایزنی با سران کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب حتما موضع قاطع و محکمی در این زمینه اتخاذ خواهیم کرد.

 

«مصطفی الکاظمی» همچنین ضرورت مقابله جدی با اقدامات تروریستی گروهک داعش در منطقه را مورد اشاره قرار داد و از همکاری جمهوری اسلامی ایران با عراق در این زمینه قدردانی کرد.

 

نخست وزیر عراق با تاکید بر ضرورت توسعه و تعمیق روابط دوجانبه و منطقه ای تهران و بغداد، با اشاره به تصویب توافقنامه احداث خط آهن بصره - شلمچه در هیات وزیران این کشور، اظهار داشت: این پروژه مهم امروز در مرحله اجرایی قرار گرفته است.

 

مصطفی الکاظمی با ابراز تاسف و عذرخواهی بابت تجاوز اخیر برخی از افراد خودسر به اماکن دیپلماتیک ایران در عراق تاکید کرد که این موضوع در دست پیگیری است و حتما با مسببان برخورد جدی صورت خواهد گرفت./فارس

 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار