کدام دارو‌ها بعد از غذا و کدام همراه آن باید مصرف شوند؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

کدام دارو‌ها بعد از غذا و کدام همراه آن باید مصرف شوند؟

یکی از مسائلی که در مصرف دارو‌ها باید به آن توجه کرد، زمان استفاده از دارو‌ها قبل یا بعد غذاست.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۶ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 23
کد خبر: ۸۹۱۲۹

به گزارش راهبرد معاصر یکی از مسائلی که هنگام مصرف دارو‌ها اهمیت دارد، زمان مصرف آن است و اینکه آیا باید به همراه غذا مصرف شوند یا پس از آن. در این گزارش قصد داریم تا به ۶ دلیل مهمی که چرا باید برخی از دارو‌ها همراه با غذا یا بعد از آن مصرف شوند، اشاره کنیم.

 

کاهش عوارض جانبی تهوع یا استفراغ

بهتر است برخی دارو‌هایی را که می‌تواند سبب تهوع و استفراغ شود «پس از غذا» مصرف کنید تا این عوارض جانبی کاهش یابد. به طور مثال می‌توانیم به «آلوپورینول»، «بروموکریپتین» و «مدوپار» اشاره کنیم.

 

کاهش عوارض جانبی سوزش معده، سوء هاضمه، التهاب یا زخم معده

برخی دارو‌ها می‌توانند سبب سوزش معده شوند و به همین دلیل خوردن آن‌ها با غذا می‌تواند این تأثیر را کاهش دهد. خوردن چیز‌هایی مانند بیسکوئیت، یک ساندویچ یا یک لیوان شیر معمولا کفایت می‌کند. نمونه‌هایی از چنین دارو‌هایی شامل موارد زیر است:

۱- آسپرین

۲- دارو‌های ضد التهاب استروئیدی (NSAIDs) مانند دیکلوفناک و ایبوپروفن.

دارو‌های استروئیدی (کورتیکواستروئیدها) به مانند پردنیزولون و دگزامتازون.

 

 درمان مشکلاتی نظیر سوزش سر دل، رفلاکس معده یا سوء هاضمه

دارو‌هایی با نام «آنتی اسید» وجود دارند که برای جلوگیری از سوزش سر معده، رفلاکس و سوء هاضمه مصرف می‌شوند. این دارو‌ها در صورتی که بلافاصله پس از غذا یا در طول غذا مصرف شوند، بسیار مؤثر هستند.

برای اطمینان از اثر دارو

مواد دارویی مانند دهان شویه‌ها، «مایع نیستاتین»، «ژل میکونازول» برای برفک دهان یا زخم دهان باید بعد از غذا مصرف شود. این به آن دلیل است که خوردن غذا خیلی زود دارو را می‌شوید.

 

 اطمینان از جذب صحیح دارو در جریان خون

برخی از دارو‌ها برای جذب صحیح در بدن، به غذا در معده و روده نیاز دارند؛ به مانند دارو‌های HIV، «ریتوناویر»، «ساکویناویر» و «نلفیناویر».

برای کمک به بدن در گوارش غذا

دارو‌های دیابت در صورتی که از طریق دهان مصرف یشوند؛ باید در حدود زمانی سرو وعده‌های غذایی مصرف شوند تا سطح قند خون پس از غذا خوردن کاهش یافته و از کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) جلوگیری شود.

همچنین «مکمل‌های آنزیمی» که می‌توانند برای کمک به افراد مبتلا به پانکراتیت مزمن استفاده شوند، باید همراه غذا مصرف شوند تا به بدن در گوارش وعده‌های غذایی کمک کنند.

 

نکته آخر

در صورتی که نمی‌دانید  یا مطمئن نیستید که چگونه و چه وقت باید داروی خود را مصرف کنید، با پزشک خود یا دکتر داروساز صحبت کنید./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر