خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر ابزار جدید محاسبه مستمری رونمایی شد / متناسب‌سازی بازنشستگان چقدر است؟ قیمت نفت امروز چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ بارگذاری فیش حقوقی خرداد بازنشستگان اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۵/ دلار در این کانال مهم قیمتی جابه‌جا شد + جدول پیش‌بینی دویچه‌بانک درباره قیمت طلا/ مسیر طلا کجاست؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی/ چه زمانی همه خدمات به حالت عادی بازمی‌گردد؟ قیمت‌های عجیب میوه در بازار/ گیلاس، زردآلو، هلو و موز چند؟ رفع اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب خدمات کارتی کدام بانک‌ها مختل شده است؟ فرودگاه‌های تهران چه روز‌هایی تعطیل شدند؟ آخرین وضعیت اختلال بانک‌های ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات / جزئیات رفع اختلال بانکی خدمات کارتی؛ افزایش سقف تراکنش‌ها

بررسی راه حل برون رفت از بن بست خرید مسکن

در جامعه خریداران مسکن در تهران دو گروه قراردارند که بسیار به هم وابسته اند .
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 20
کد خبر: ۸۹۹۱

به گزارش راهبرد معاصر ،یک گروه از جامعه خریداران مسکن در تهران، معطل «تکمیل قدرت خرید» یا «به جمع‌بندی رسیدن» گروه ضعیف این جامعه مانده است.

 

گروه اول – معطل مانده- همان افرادی هستند که در حال حاضر مالک واحدهای نقلی (مساحت کمتر از ۶۰ مترمربع) هستند و در سال جدید قصد تبدیل آپارتمان خود به واحدی با سن بنای کمتر و مساحت بیشتر را دارند.

 

گروه دوم نیز همان خانه‌اولی‌ها هستند که قصد اولین تجربه خرید آپارتمان را دارند اما بودجه نقدی آنها فعلا کامل نیست.

 

در ظاهر، بین گروه اول و گروه دوم رابطه‌ای برقرار نیست و هر کدام می‌توانند از عرضه‌های موجود در بازار استفاده کنند. اما واقعیت آن است که خرید گروه اول منوط به فروش است و فروش آپارتمان‌های تحت مالکیت گروه اول به قدرت خرید گروه دوم گره خورده است.

مشتری فروشنده‌های واحدهای کم‌متراژ، خانه‌اولی‌ها هستند. بنابراین گروه اول در صورتی که بتواند واحدها را به گروه دوم عرضه کند، خود امکان خرید را پیدا می‌کند.

 

در حال حاضر گروه اول برای خرید واحدهای با مساحت بیش از ۶۰ مترمربع، دست بسته است. این گروه به بودجه نقد برای خرید نیاز دارد. بودجه نقد این گروه از محل فروش واحدهای مسکونی کم‌متراژ به گروه دوم تامین خواهد شد. گروه اول چندان نیاز مبرم به تسهیلات خرید ندارد اما گروه دوم کاملا به وام‌های فعلی وابسته است و چون قدرت این تسهیلات در برابر قیمت مسکن از بین رفته است، عملیات خرید به بن‌بست خورده است.

 

بخشی از رکود معاملات مسکن در همین ارتباط گروهی بین خریداران مسکن خلاصه می‌شود.

متقاضیان تبدیل واحدهای فعلی به واحدهای بزرگ‌تر اگر با مکانیزم مشخص از طریق سیستم بانکی یا موسسات اعتباری بتوانند همچون تولیدکننده‌ها، به اعتبار مالی مشخص با دوره زمانی نه چندان طولانی شبیه به سرمایه‌ در گردش که بانک‌ها به صنعتگران پرداخت می‌کنند، مجهز شوند در این صورت بازار معاملات ملک از این محل به حرکت خواهد افتاد.

 

دغدغه‌ها و مشکلات فعالان بازار مسکن قرار است در همایشی در نهم اردیبهشت مورد بررسی قرار بگیرد.

این همایش در نهم اردیبهشت ماه با عنوان «چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال ۹۸» برگزار می‌شود. همچنین همایش «سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری و تولید» نیز در همان تاریخ (در نوبت صبح)  برگزار می‌شود که در آن تصمیم‌گیران، اقتصاددانان و صاحب‌نظران ارشد کشور به آسیب‌شناسی «ماندگاری چالش‌های اقتصاد ایران» می‌پردازند. علاقه‌مندان به شرکت در همایش می‌توانند برای ثبت‌نام و حضور، به آدرس http://events.den.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۸۷۷۶۲۳۵۰ (دبیرخانه همایش) تماس بگیرند.

بررسی راه حل برون رفت از بن بست خرید مسکن

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار