به گزارش راهبرد معاصر, از جمعیت حدود 85 میلیونی ایران حدود 30 میلیون نفر سهام عدالت ندارند و از سال گذشته که آزادسازی سهام عدالت انجام شد جاماندگان سهام عدالت بیشتر از همیشه به دنبال ثبت نام سهام عدالت و برخورداری از این سهام شدند. لازم به ذکر است که قرار بود که سال گذشته سهامی برای جاماندگان درنظر گرفته شود که به نتیجه نرسید اما اکنون بعد از گذشت مدت ها خبر از مهیا کردن شرایطی برای ثبت نام جاماندگان سهام عدالت فراهم شده است در ادامه این خبر جزئیات و شرایط ثبت نام جاماندگان سهام عدالت را بخوانید.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه کار شناسایی جاماندگان سهام عدالت انجام شده است، گفت: از ۷ میلیون جامانده، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی به زودی سهام عدالت خواهند گرفت.
حدود ۵۰ میلیون نفر سهام عدالت دارند و بیش از ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور سهام عدالت ندارند و از یک سال گذشته تاکنون به جاماندگان سهام عدالت وعدههایی به آنها داده شده است.
خرداد ماه سال گذشته و پس از ابلاغیه توسط مقام معظم رهبری، آزادسازی سهام عدالت به روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم آغاز شد هر چند هنوز ۴۰ درصد این سهام آزاد نشده و امروز بعد از گذشته ۹ ماه روند نزولی بورس، ارزش آن حدود ۶۵ درصد کاهش یافته است.
قرار بود در سال گذشته سهامی برای جاماندگان در نظر گرفته شود اما این امر محقق نشد و نهایتا در بودجه ۱۴۰۰ مصوب شد که به تعدادی از مردم سهام عدالت داده شود. براساس پیش بینیها حدود ۷ میلیون نفر جامانده قرار است این سهام را دریافت کنند.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم در مورد آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت، اظهار کرد: طرح مجلس برای ساماندهی جاماندگان سهام عدالت، در مراحل نهایی است که در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و بزودی در جلسه علنی مطرح و نهایی میگردد.
وی با بیان اینکه حدود ۷ میلیون نفر واجد شرایط دریافت سهام عدالت هستند، افزود: طبق این طرح، ایثارگران، کارگران، بازنشستگان و اقشار کمدرآمد جامعه در اولویت واگذاری سهام عدالت هستند که براساس برآوردهای انجام شده در ۶ دهک جامعه قرار دارند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد ثبت نام و اختصاص سهام عدالت، گفت: انشالله این طرح به زودی به نتیجه خواهد رسید و با اجرای آن این افراد هم که جاماندهاند سهام عدالت خواهند گرفت.
پورابراهیمی تصریح کرد: طبق بررسیهایی که انجام شده، توسط کمیسیون اقتصادی از جاماندگان سهام عدالت، بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جاماندگان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند، که در اولویت مرحله اول، واگذاری سهام عدالت هستند.
وی ادامه داد: در مرحله دوم به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جاماندگان که تحت پوشش بهزیستی قرار دارند، سهام عدالت تعلق خواهد گرفت و در مرحله بعدی گروه سوم که بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تخمین زده میشوند، در اولویت دریافت سهام عدالت قرار دارند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: از آنجا که برای پرداخت یارانه معیشتی در تبصره ۱۴ قانون بودجه، اعتبارات موردنیاز برای تخصیص یارانه کمک معیشتی و سهام عدالت شناسایی و پیشبینی شده است، دولت باید با شناسایی افراد واجد شرایط، جامعه یارانهبگیران و مشمولان سهام عدالت را نیز طبق این طرح اصلاح کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان، گفت: در آغاز اجرای قانون سهام عدالت و واگذاری این سهام به سهامداران در سال ۸۵، حدود ۵۰ میلیون نفر از افراد جامعه این سهام را دریافت کردند که ۲۰ میلیون نفر از این تعداد، جزو شش دهک پایین درآمدی بودند و مابقی افراد که در دهکهای پایین قرار داشتند، بودند و براساس این طرح، از مزایای سهام عدالت بهرهمند خواهند شد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه مرحله دوم سود سهام عدالت قبل از عید قربان پرداخت میشود، گفت: آزادسازی مابقی سهام عدالت بستگی به شرایط بازار دارد و در صورتی که شرایط بازار مناسب باشد ۴۰ درصد باقیمانده آزاد خواهد شد.
فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی در جمع خبرنگاران با اشاره به زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت برای سال ۱۳۹۸ گفت: مرحله اول اواخر سال گذشته پرداخت شد و مرحله دوم قبل از عید قربان پرداخت میشود.
وی درباره دلایل تاخیر پرداخت ۵۰ درصد دوم سود سهام عدالت اظهار کرد: موضوع این است که نمیخواهیم بر شرکتهای سرمایهپذیر فشار وارد آوریم از سوی دیگر به دنبال آن هستیم که سریعتر این سود را به دست سهامداران برسانیم بنابراین به دلیل اینکه نمیخواهیم فشاری به شرکتها وارد بیاوریم، تند پیش نمیرویم اما تا قبل از عید قربان مرحله دوم سود سهام عدالت پرداخت میشود.
وزیر اقتصاد درباره آزاد سازی ۴۰ درصد باقیمانده سهام عدالت گفت: آزادسازی مابقی سهام عدالت بستگی به شرایط بازار دارد و در صورتی که شرایط بازار مناسب باشد ۴۰ درصد باقیمانده آزاد خواهد شد.
دژپسند در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه کاندیداهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری وعدههایی از جنس افزایش یارانهها و سقف تسهیلات میدهند و مردم میگویند اگر این شعارها واقعی است چرا این دولت نمیتواند این اقدامات را عملی سازد نظر شما درباره شعارهای اقتصادی کاندیداها چیست؟ گفت: برنامه وزارت اقتصاد این نیست که فرمایشات کاندیداها را ارزیابی کنند و مردم و سهامداران خودشان باید شعارها و برنامههای انتخاباتی را ارزیابی و داوری کنند.
وی تاکید کرد: اما اگر کاندیدی نسبت دروغ به عملکرد وزارت اقتصاد و دولت بدهد سریعا پاسخ آن را میدهیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه امروز جامعه هوشمند است و مردم شعارها و وعدههای کاندیداها را ارزیابی میکنند گفت: شاهد آن هستیم که بلافاصله بعد از این که کاندیداها برنامهای برای بازار سرمایه اعلام میکنند مردم و سهامداران نسبت به آن واکنش نشان میدهند و این واکنشها میتواند مبنای صحت سنجی باشد.
دژپسند تاکید کرد: درخواست من از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری این است که فرمایشات به گونهای باشد نه به توقعات و نه فضای سرمایه گذاری به ویژه بورس دامن بزند و آن را متشنج کند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی ما این است که ابتدا مالیات هوشمند را تحقق ببخشیم، گفت: آیین نامه اجرایی مالیات بر خانه و خودروهای لوکس به هیئت وزیران ارسال شده است که به زودی اجرا میشود.
سهام عدالت دارای 4 پورتفوی پرتکرار است؛ پورتفوی یک میلیون تومانی، 532 هزار تومانی، 492 هزار تومانی و 452 هزار تومانی.کل سود پرداختی سال 98 پورتفوی سهام عدالت یک میلیون تومانی حدود 370 هزار تومان، پورتفوی 532 هزار تومانی کمتر از 200 هزار تومان، پورتفوی 492 هزار تومانی حدود 180 هزار تومان و پورتفوی 452 هزار تومانی 168 هزار تومان است. نصف این سود در مرحله اول واریز شد. اگر قرار بر این شود که در مرحله دوم 30 درصد سود سهام عدالت واریز شود به سهامداران یک میلیون تومانی حدود 111 هزار تومان، سهامداران 532 هزار تومانی 59 هزار تومان، سهامداران 492 هزار تومانی 55 هزار تومان و سهامداران 452 هزار تومانی 50 هزار تومان پرداخت خواهد شد.