ظریف: نتانیاهو هم به زباله دان تاریخ پیوست-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

ظریف: نتانیاهو هم به زباله دان تاریخ پیوست

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به خروج نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از قدرت نوشت او نیز به زباله‌دان تاریخ پیوسته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۱ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 03
کد خبر: ۹۰۵۲۶

به گزارش راهبرد معاصر «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در حساب کاربری‌اش در توییتر به پایان نخست‌وزیری «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.

وزیر امور خارجه ایران در این پیام توییتری از «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و دو نفر از ضدایرانی‌ترین مشاوران او («جان بولتون»، مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید و «مایک پامپئو»، وزیر خارجه سابق آمریکا) نیز به عنوان همدستان سیاست‌های ضد ایرانی نتانیاهو برای پیگیری سیاست‌های ضد ایرانی نام برده است. 

ظریف در توییتر نوشت: «نتانیاهو در سفر ننگین همدست‌های ضد ایرانی‌اش-یعنی بولتون، ترامپ و پامپئو- به سوی زباله‌دان تاریخ، با آنها هم‌سفر شده است. ایران، همچنان سرافراز ایستاده است. این سرنوشت، طی چندین هزاره برای همه آنهایی که قصد آسیب زدن به ایرانی‌ها را داشته‌اند تکرار شده است. وقت تغییر مسیر فرا رسیده است.»

بامداد امروز، ساعاتی مانده به پایان‌ مهلت رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت، رسانه‌ها گزارش دادند که با موافقت یائیر لاپید رئیس حزب «یش عتید» با پیوستن لیست مشترک عربی به ائتلاف تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی، وی شرایط لازم برای تشکیل کابینه را به دست آورده و قرار است لیست کابینه را به رئیس رژیم صهیونیستی تحویل دهد. 

رسانه‌های صهیونیستی، تشکیل چنین کابینه‌ای را به منزله پایان بنیامین نتانیاهو بعد از ۱۲ سال حضور در سمت نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی تعبیر کردند.

احزب تشکیل دهنده ائتلاف، همگی توافق جدیدی را امضا کردند که طبق آن لائیر لاپید و نفتالی بنت به صورت دوره‌ای نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی را در اختیار گرفته و جانشین بنیامین نتانیاهو خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو در زمان حضور در قدرت، به خصوص در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا تلاش‌های زیادی برای انجام اقدامات ضد ایرانی انجام داد. او بارها تأکید کرد که ترامپ با ترغیب او از برجام خارج شده و سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفته است.

ترامپ و نتانیاهو امیدوار بودند فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفت‌وگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند.

ترامپ در حالی ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ایرانی‌اش کاملاً ناکام ماند. او به علاوه، در داخل آمریکا به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، دامن زدن به تنش‌ها با ایران، از بین بردن آثار تحریم‌ها به دلیل استفاده مفرط از آنها و پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران در دوران ۴ ساله حضورش در کاخ سفید به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر