توضیح بلینکن درباره خروج نام مقامات سابق ایرانی از فهرست تحریم‌ها-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

توضیح بلینکن درباره خروج نام مقامات سابق ایرانی از فهرست تحریم‌ها

وزیر امور خارجه آمریکا درباره خروج نام ۳ مقام سابق ایرانی از فهرست تحریم‌ها توضیحاتی ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۷ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 11
کد خبر: ۹۱۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه پنجشنبه در بیانیه‌ای توضیحاتی درباره خروج نام ۳ مقام سابق ایرانی از فهرست تحریم‌های آمریکا ارائه کرد.

وزیر خارجه آمریکا در این بیانیه تصریح کرده وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا تحریم‌های اعمال‌شده علیه سه مقام سابق دولت ایران و دو شرکت را رفع کرده‌اند. 

در این بیانیه آمده است: «وزارت خارجه و خزانه‌داری، تحریم‌ها علیه سه مقام سابق دولت ایران و ۲ شرکت را که سابقاً در زمینه خرید، اکتساب، فروش، انتقال یا بازاریابی محصولات پتروشیمی ایران فعال بوده‌اند، رفع کرده است.»

او در ادامه درباره دلیل این اقدام مدعی شد: «این اقدام در نتیجه تغییر در وضعیت یا رفتار طرف‌های تحریم‌شده صورت گرفت و تعهد ما را به رفع تحریم در صورت تغییر در وضعیت یا رفتار اشخاص تحریم‌شده نشان می‌دهد.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا ساعاتی قبل‌تر، ضمن قرار دادن اسامی۷ شخص، ۴ شرکت و ۱ کشتی در فهرست تحریم‌ها به بهانه ارتباط با نیروی قدس سپاه و انصارالله یمن، اعلام کرد اسامی سه مقام سابق نفتی ایران و دو شرکت دیگر را از فهرست تحریم‌ها خارج کرده است.

در بیانیه دیگری که روی وب‌سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته اسامی سه فرد ایرانی به نام‌های «احمد قلعه‌بانی»، «فرزاد بازرگان» و «محمد معینی» به عنوان اشخاصی که نامشان از فهرست تحریم‌ها حذف شده دیده می‌شود.

آقای قلعه‌بانی مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت ایران بوده است. آقای معینی از مدیران سابق شرکت بازرگانی نفت ایران بوده و آقای بازرگان از مدیران سابق شرکت «هنگ‌کنگ اینترترید» از شعبه‌های شرکت بازرگانی نفت ایران بوده است.

به علاوه شرکت‌ SEA CHARMING SHIPPING COMPANY مستقر در جزایر مارشال و شرکت AOXING SHIP MANAGEMENT SHANGHAI مستقر در چین دو شرکتی هستند که نامشان از فهرست تحریم‌ها حذف شده‌‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی که اشاره‌ای به نامش نشده نوشته خارج کردن نام این افراد و شرکت‌ها از فهرست تحریم‌ها طبق یک روال مرسوم در وزارت خزانه‌داری صورت گرفته و ارتباطی با مذاکرات جاری در وین برای بازگشت به برجام ندارد.

دولت آمریکا مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات وین زمینه‌های بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای برجام را فراهم آورد. با وجود این، واشنگتن تا کنون از انجام اقدامات لازم برای بازگشت به این توافق خودداری کرده است.

چندی پیش خبرگزاری رویترز گزارش داده بود دولت «جو بایدن» برای بازگشت به برجام باید تحریم‌های مرتبط با ایران که در دوران «دونالد ترامپ» علیه ۷۰۰ فرد و نهاد وضع شده‌اند را رفع کند.

خبرگزاری رویترز نوشته بود این آمار را بر اساس شمارش تحریم‌های وضع‌شده توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا بعد از خروج این کشور از برجام به دست آورده است.

این آمار که یک مقام وزارت خارجه آمریکا آن را نزدیک به ارزیابی‌های دولت بایدن توصیف کرده بود در حالی ارائه شد که «عباس عراقچی»، معاون وزیر امور خارجه ایران ماه پیش تعداد تحریم‌هایی که آمریکا باید رفع کند را ۱۵۰۰ مورد عنوان کرده بود.

آنتونی بلینکن روز سه‌شنبه در جلسه‌ای در کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت پیش‌بینی می‌کند حتی در صورت احیای برجام صدها تحریم علیه ایران باقی بماند.

وی در این باره گفت: «من پیش بینی می‌کنم که حتی در صورت بازگشت به پایبندی به برجام،‌ صدها تحریم علیه ایران از جمله تحریم‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ باقی بماند».

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند و گفته‌اند قصد دارند آن را کنار بگذارند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار