رئیس ‌جمهور سیزدهم و دولت تحول آفرین را چگونه انتخاب کنیم؟-راهبرد معاصر
تاکید پزشکیان بر نهایی شدن توافقات تهران - مسکو حجت عبدالملکی: تانکر‌هایی که از کشور‌های اسلامی برای اسرائیل نفت می‌برند را منفجر می‌کنیم عارف: مشکل مسکن ایثارگران به زودی حل می‌شود پزشکیان: همه مردم باید از سرمایه‌گذاری‌های خارجی بهره‌مند شوند صدیقی: مطمئنا عملیات وعده صادق ۳ انجام می‌شود فرمانده عالی‌رتبه سپاه قدس: صهیونیست‌ها منتظر پاسخ قاطع ایران باشند حکم جدید حسین هدایتی صادر شد | محکومیت ۱۲۰۰ میلیارد تومانی فرمانده نیروی زمینی سپاه: پرندۀ فوق سبک حامل شهید مازندرانی براثر «گیر کردن» و «اصابت پره به کابل برق» سقوط کرد پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی معاون سیاسی سپاه: مردم ایران در مسیر درست تاریخ ایستاده اند | جوانان تحت تاثیر جنگ روانی دشمنان قرار نگیرند فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناو هواپیمابر، ۱۶ ناوشکن و ناوچه آمریکا را در منطقه رصد می‌کنیم | محموله نفتی توقیفی را پس گرفتیم استانداران جدید بوشهر و استان مرکزی معرفی شدند پزشکیان خطاب به سران رژیم اسرائیل: تجاوز به حریم و امنیت خود را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم | اگر آتش‌بس را بپذیرند ممکن است در نوع و شدت پاسخ ما اثر داشته باشد
با نگاهی به هشت شاخص انتخاب درست از دیدگاه رهبر انقلاب؛

رئیس ‌جمهور سیزدهم و دولت تحول آفرین را چگونه انتخاب کنیم؟

با توجه به شاخص های رهبر معظم انقلاب؛ مردم برای ناامید کردن دشمن و نوسازی دستگاه‌ اجرایی، در انتخاب رئیس‌جمهور خصوصیاتی مانند مردمی بودن، کفایت، قدرت مدیریت، ایمان، عدالت‌خواهی، ضد فساد بودن، عملکرد انقلابی و جهادی، اعتقاد به توانمندی‌های داخلی، امیدواری به آینده و اعتقاد به جوانان را باید مورد توجه قرار دهند. چراکه اگر چنین دولتی سر کار بیاید، مشکلات در مدت زمان معقولی قابل حل خواهند بود و زمینه تحقق آرمان‌ها نیز فراهم می‌شود.
امیرحسین عرب پور؛ پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 14
کد خبر: ۹۱۴۸۸

رئیس ‌جمهور سیزدهم و دولت تحول آفرین را چگونه انتخاب کنیم؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ با نزدیک شدن به 28 خرداد 1400 صحبت از انتخابات و انتخاب رئیس جمهور مطلوب به نقل محافل علمی و حتی عمومی تبدیل شده است. برخی بر اساس سوگیری ها و علایق جناحی نظر خود را اعلام میکنند و برخی دیگر در ایام تبلیغات و مناظرات چالشی به انتخاب نهایی میرسند. اما آنچه که مهم است توجه به ویژگی ها و شاخص‌ های یک رئیس جمهور مطلوب در شرایط کنونی کشور است که به بحثی فراتر از ابعاد تبلیغاتی و جناحی نیاز دارد. در همین راستا، رهبر معظم انقلاب اسلامی از ابتدای سال جدید در چند سخنرانی به اهم شاخص های یک رئیس جمهور مطلوب و یک دولت تحول آفرین اشارات مهمی داشته اند که چگونگی تطبیق کاندیداهای اصلی انتخابات با این شاخص ها و مقایسه آنها به منظور انتخابی درست امری ضروری به نظر میرسد.

 

هشت شاخص انتخاب درست

از اساسی ترین الزامات تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی در افق تمدن سازی، حضور کارگزاران و مدیران پاکدست، متخصص، متعهد و در یک کلام جهادی در بخش‌های اجرایی و استفاده از جوانان مؤمن و انقلابی است که به صورت واضح در سخنان رهبر معظم انقلاب مورد اشاره قرار گرفته است. ایشان در سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران، ۸ خصوصیت رئیس جمهور مطلوب کشور در انتخابات ۱۴۰۰ را برشمردند و فرمودند: «خصوصیات یک رئیس جمهوری را که به نظر می‌رسد، رئیس جمهور مردم باید دارای این خصوصیات باشد، اینها را من می‌گویم. شما نگاه کنید، ببینید واقعاً همین‌جور هست یا نه. یعنی این نظر شخص من نیست، به نظر می‌رسد که هر کسی که به دنبال سعادت کشور است، یک چنین رئیس جمهوری می‌خواهد»:

 

  • دارای مدیریت و کفایت
  • با ایمان
  • عدالت خواه و ضد فساد
  • دارای عملکرد انقلابی و جهادی
  • معتقد به توانمندی‌های داخلی
  • معتقد به جوانان
  • مردمی
  • امیدوار

 

بی شک جهاد بزرگ برای نیل به تمدن سازی و ساختن ایرانی قوی در دهه های آینده نیاز به انرژی جوانی و انگیزه مومنانه دارد و رئیس جمهور سیزدهم نیز از این قاعده مستثنا نیست. تجربه های گذشته ثابت کرده است که گام اول انقلاب اسلامی با حضور جوانان مومن و با انگیزه با پیروزی برداشته شد و در دفاع مقدس به اوج افتخار خود رسید. قطعا پیشران گام دوم انقلاب نیز که بس سخت تر و پر خطرتر است نیاز به جوانانی شجاع و با انگیزه دارد که بتواند ایران اسلامی را از مشکلات متعدد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی برهاند و به قله تمدن سازی نوین اسلامی برساند. چراکه جوان همه الزامات یک حرکت تحولی را که عبارت است از فکر نو، ابتکار، توان بالا و جرات اقدام دارد.

 

بر همین اساس، دولت تحول آفرینی باید تشکیل شود که دارای کفایت و مدیریت، با ایمان، لبریز از امید و معتقد به توانمندی‌های داخلی باشد. در واقع، راه تحقق تحول، تشکیل یک دولت معتقد به تحول و عنصر تحول آفرین یعنی جوان مؤمن و انقلابی است. البته طبق فرموده رهبر انقلاب، دولت جوان انقلابی فقط شامل وزرا نمی شود بلکه مجموعه وسیعی از صدها مدیر مؤثر و تعیین کننده را در برمیگیرد که می تواند میزبان جوانان مؤمن و انقلابی باشد و در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها و اجرا حضور داشته باشند.

 

از دیگر شاخص های رئیس جمهور سیزدهم، عدالتخواه بودن و روحیه ضدفساد داشتن است. متاسفانه در سالهای اخیر، حس فساد و بی توجهی مسئولان به آحاد مردم افزایش پیدا کرد و عدالت اجتماعی به حاشیه رفت و علاوه بر این، چالش های اقتصادی مردم و تحریم های دشمنان هم نارضایتی از وضع موجود را بالا برده است. دولت تحول آفرین بایستی دارای روحیه فسادستیزی و گسترش عدالت در کشور را داشته باشد.

 

از دیگر عناصر سازنده رئیس جمهور تحول آفرین، توان مدیریتی بالا و پرتلاش بودن است که با آمیختن نگاه ایمانی ویژگی قبلی به مدیریت جهادی نیز تعبیر میشود. در یک تعریف ساده میتوان گفت پرتلاش بودن و مدیریت جهادی یعنی با کمترین امکانات و منابع، بیشترین بهره‌وری را در حداقل زمان به ‌وجود بیاوریم. در واقع، وجود دو عنصر اثربخشی (انجام کار درست) و کارایی (درست انجام دادن کار) لازمه ابتدایی یک مدیر جهادی است. شاخص هایی که در سالهای اخیر به ندرت در ساحت دولت دیده میشود و حتما کسی که میخواهد رئیس جمهور تحول آفرین شود نیازمند آنهاست.

 

«معدل» معیار تطبیق کاندیداها با شاخص‌های انتخاب درست

حال که مشخص شد این ویژگی ها و شاخص ها چه میزان مهم و تعیین کننده به شمار می آیند، سوال اصلی این است که چگونه کاندیدای درست را بر اساس این شاخص ها انتخاب کنیم؟ آیا صرفا با همان نگاه سنتی جناحی و جهت گیری های قبلی و یا با دیدن هیجانات و مناظرات انتخاباتی به انتخاب برسیم؟ در پاسخ باید گفت هرگونه سلیقه ای رای دادن، به قیافه و خوش بیان بودن رای دادن و در مجموع احساساتی رای دادن سم مهلک کشور و انقلاب در شرایط پیچیده کنونی است. آنچه که میتواند بهترین معیار برای تشخیص کاندیدای درست بر مبنای شاخص های رهبر انقلاب باشد، «معدل گیری» و داشتن «میانگین» بالاتر این شاخص ها در یک کاندیدا است. برای مثال، کاندیدای (الف) در شاخص عدالتخواهی امتیاز بالایی میگیرد اما در شاخص مدیریت و کفایت امتیاز کافی را کسب نمیکند؛ یا کاندیدای (ب) به عملکرد انقلابی و جهادی مشهور است اما اعتقاد به توانمندی های داخلی ندارد. شاید با پیش فرض های ذهنی ما یک یا دو کاندیدا به صورت کلی این موارد را داشته باشند، اما با بررسی دقیقتر کاندیداهای مختلف میتوان به معدل آنها نگاه کرد و متوجه شد که داشتن همه این ساخص ها با امتیاز بالا در یک شخص ممکن به نظر نمیرسد. در مجموع اگر کاندیدایی در همه این شاخص ها نمره کامل نگیرد ولی معدل کل او از سایر کاندیداها که شاید در یک یا دو شاخص نمره بسیار بالایی دارند بیشتر شود، او میتواند رئیس جمهور مطلوب یک دولت تحول آفرین باشد چراکه جایگاه خطیر ریاست جمهوری یک جایگاه چندبُعدی و جامع است و به کاندیداهای با توانمندی های گوناگون نیاز دارد.

 

نتیجه‌گیری

همانطور که بیان شد ریاست جمهوری با اختیارات بسیار وسیع، مهمترین و موثرترین مدیریت کشور است و با توجه به شاخص های رهبر معظم انقلاب، مردم برای ناامید کردن دشمن و نوسازی دستگاه‌ اجرایی، در انتخاب رئیس‌جمهور خصوصیاتی مانند مردمی بودن، کفایت، قدرت مدیریت، ایمان، عدالت‌خواهی، ضد فساد بودن، عملکرد انقلابی و جهادی، اعتقاد به توانمندی‌های داخلی، امیدواری به آینده و اعتقاد به جوانان را باید مورد توجه قرار دهند. چراکه اگر چنین دولتی سر کار بیاید، مشکلات در مدت زمان معقولی قابل حل خواهند بود و زمینه تحقق آرمانها نیز فراهم میشود.

 

انتخابات 1400 اولین رئیس جمهور گام دوم انقلاب را به پاستور میفرستد و وجود چنین ویژگی های شخصیتی برای اداره مدیریت اجرایی کشور برای او امری لازم و ضروری است. اندازه گیری معدل کاندیداها (نه صرفا تک شاخص های قوی در هر کاندیدا) در برخورد با این شاخص ها میتواند بهترین و معقول ترین راهکار به منظور انتخابی درست و مطلوب باشد تا یک دولت تحول آفرین تشکیل شود.

 

منابع

https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=47566

https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=47829

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار