حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

آمریکا به دنبال فرار از ارائه تضمین برای ماندن در برجام

یکی از موانع باقی‌مانده در مذاکرات وین درباره برجام تلاش ایران برای دریافت تضمین از آمریکا برای عدم تکرار تجربه خروج از این توافق هسته‌ای است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 18
کد خبر: ۹۲۰۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ دیپلمات‌های غربی می‌گویند یکی از موانع باقی‌مانده در مذاکرات وین درباره برجام تلاش ایران برای دریافت تضمین از آمریکا برای عدم تکرار تجربه خروج از این توافق هسته‌ای است.

 

وبگاه «دیپلماتیک» نوشته نمایندگان کشورهای مذاکره‌کننده در گفت‌وگوهای وین اذعان می‌کنند به پیشرفت‌هایی دست پیدا کرده‌اند اما هنوز اختلافاتی پابرجا است که برطرف نشده‌اند.

 

«سید عباس عراقچی»، مذاکره‌کننده ارشد ایران شامگاه پنجشنبه در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره گفت: «می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم اتفاق مشابه خروج ترامپ از برجام توسط هیچ یک از روسای آینده آمریکا تکرار نخواهد شد».

 

در همین راستا دیپلمات‌های غربی به پایگاه دیپلماتیک گفته‌اند ایران به دنبال دریافت ضمانت‌هایی است مبنی بر اینکه ایالات متحده از برجام خارج نمی‌شود، اما از سوی دیگر طرف آمریکایی قادر به ارائه چنین ضمانتی نیست.»

 

مقام یک کشور غربی که خواسته نامش فاش نشود هم تأیید کرده همین مسئله یکی از موانع حصول توافق در مذاکرات وین است. او گفت: «سعی می‌کنیم خلاق باشیم ولی اینکه بتوانیم تا کجا برویم، محدود است.»

 

یک دیپلمات حاضر در گفت‌وگوهای وین گفت این دور از مذاکرات ممکن است به منظور رایزنی‌های بیشتر کشورها با پایتخت جمعه شب متوقف شده و به دور بعدی موکول شد، اما این احتمال هم وجود دارد که مذاکرات تا سه‌شنبه ۱۱ ژوئن ادامه پیدا کنند.

 

یک مقام دیگر در وین هم گفته که احتمالاً وقفه کوتاهی در مذاکرات ایجاد خواهد شد، اما دقیقاً معلوم نیست این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد.

 

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

 

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار