طرز تهیه و نکات طلایی برای خوشمزه شدن ترشی لیته
ترشی لیته از چاشنیهای پرطرفدار با دستور تهیه آسان و ساده است. با طرز تهیه این ترشی خوشمزه و پرمصرف در این مطلب آشنا میشوید.
به گزارش راهبرد معاصر، ترشی لیته از چاشنیهای پرطرفدار با دستور تهیه آسان و ساده است. این ترشی خوشمزه را همراه کتلت ، آبگوشت و کوفته میل کنید. امیدواریم از تهیه ی این ترشی خوشمزه لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته مخصوص خوشمزه
بادمجان گوشتی بیدانه یک کیلوگرم
فلفل دلمهای سبز بزرگ یک عدد
فلفل دلمهای قرمز بزرگ یک عدد
فلفل دلمهای زرد بزرگ یک عدد
هویج متوسط سه عدد
سیر چهار حبه
گل کلم یکدوم یک گل کلم متوسط
فلفل سبز تند دو عدد
مرزه (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
نعناع (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
ترخون (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
گشنیز (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
جعفری (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
پونه (خشکشده) یک قاشق غذاخوری
سرکه انگور به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی لیته مخصوص
مرحله اول
ابتدا بادمجانها را خوب بشویید. سپس آنها را روی زغال یا گاز کبابی کنید.
مرحله دوم
پوست بادمجانها را بگیرید. سپس بادمجانهای کبابی را به همراه حبههای سیر چرخ کنید.
مرحله سوم
فلفل دلمهایها، گل کلم، فلفل سبز تند و هویجها را ریز خرد کنید.
مرحله چهارم
بادمجان و سیر چرخ شده را به سبزیجات خردشده اضافه کرده و خوب باهم مخلوط کنید.
مرحله پنجم
سبزیهای خشکشده و نمک و زردچوبه را به مواد ترشی اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله ششم
مواد آمادهشده را درون شیشه بریزید.
مرحله هفتم
سرکه را بهاندازهای روی ترشی بریزید که سطح آن را کامل بپوشاند.
مرحله هشتم
در ترشی را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. سپسترشی را به مدت یک هفته تا ده روز در جای خنک قرار دهید.
نکات تکمیلی در تهیه ترشی لیته مخصوص
۱- بهجای سرکه انگور میتوانید از سرکه سفید استفاده کنید.
۲- بسته به ذائقهتان میتوانید فلفل سبز تند ترشی را کمتر یا بیشتر کنید.
۳- برای کبابی کردن بادمجان میتوانید از فر هم استفاده کنید.
۴- از سبزیهای تازه هم میتوان برای ترشی استفاده کرد. فقط باید سبزیها بهخوبی شسته و خشکشده باشند. سپس سبزیها را خردکرده و درونترشی بریزید.
۵- همه مواد ترشی را میتوانید چرخ کنید تا شبیه ترشی لیته اصیل شود.
۶- برای بیشتر شدن عطروطعم ترشی لیته میتوانید از ادویه ترشی هم استفاده کنید.
۷- ترشی لیته را در کنار غذاهای کتلت، آبگوشت، کوفته و دیگر غذاهای نانی حتما امتحان کنید.
روش نگهداری ترشی لیته:
اغلب این سوال پیش میآید که چرا در قدیم ترشیها و مرباها محفوظ میماندند و به آسانی خراب نمیشدند. واضح است که وضع ساختمانهای امروزی طوری است که با وجود بخاری و شوفاژ هوا همیشه گرمتر از ساختمانهای سابق میشود. زیر زمینهای وسیع و خشک سابق نیز که برای نگهداری اغذیه و ترشیها از آن استفاده میشد، امروز وجود ندارد. به هر حال برای نگه داری این مواد باید از یخچال و یا جاهای خنک خارج از ساختمان مانند بالکنهایی که آفتاب نمیگیرند استفاده کرده و انواع ترشی و مربا را در آن نگه داری نمود. قاشق یا ملاقهای که با آن ترشی بر میداریم باید تمیز باشد و چرب و آلوده نباشد. ممکن است ترشی را با آب غوره و آب لیمو تهیه کرده و میوههای پخته و چرخ شده و سبزیهای ترشی را آماده نمود و به جای سرکه روی آنها آب غوره یا آب لیمو ریخت، در این صورت آب غوره باید قبلا جوشانیده و آماده گردد.
هیچ گاه قاشق خیس یا چرب را در ظرف ترشی فرونکنید. برای تهیه یک ترشی خوب اولاً مواد باید کاملاً تازه باشد، ثانیاً مواد باید کاملاً خشک باشد و به هیچ وجه آب نداشته باشد تا ترشی کپک نزند.
/کتاب کاله