به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از موضوعاتی که فارغ از موضوع اسپانسرها، تبلیغات و عدم نظارت در تلویزیون وجود دارد مسئله اپلیکشنها و مسابقات تلویزیونی هم چالشبرانگیز شده است. اصولاً چرا باید چنین جایزههایی بدهند که راه کارکردن و کارآفرینی را به واسطه آن بسته میشود. برخی از مخاطبان هم در برابر دوربین تسنیم اشاره کردند که کار پسندیدهای نیست به جای تلاش و زحمت، فرد از صبح تا شب در این اپلیکیشنها فعالیت کند تا به پولهای هنگفتی برسد. مردم انتقادهای دیگری هم داشتند که در این موقعیت سخت و شرایط اقتصادی، فقرا پای گیرندههای تلویزیون مینشینند و چنین فضاهایی را میبینند که اصلاً زیبنده نیست. چرا که فلسفه برنامهسازی و اجرای مسابقه، سرگرمی است و با بختآزمایی تفاوت دارد.
روز گذشته آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به یک استفتا درباره شیوه انتخاب میهمان و اجرای یک مسابقه تلویزیونی نوشت: "بسمهتعالی ــ این کار قمار است و کسانی که شرکت میکنند مالک آن جوایز نمیشوند. همیشه موفق باشید". این استفتا در فضای مجازی بازتاب گستردهای داشته است و برخی از دستاندرکاران این برنامه را به واکنش واداشته است.
آیتالله مکارم شیرازی همچنین امروز نیز در جلسه خارج از فقه با تاکید دوباره بر این نکته گفت که این مساله نوعی بخت آزمایی و قمار است، سایر حضرات آقایان هم همین نظر را گفتهاند و ما البته با صراحت بیشتری بیان کردهایم.
گفتنی است در گزارشهای مختلفی به این نکته اشاره شد که "رهبر انقلاب در سال 83 یک مصاحبهای دارند و در آن مصاحبه اعلام میکنند مسابقههایی از این جنس را تأیید نمیکنند و این گفتار معظمله در همهجا وجود دارد و در عیان توضیح دادند و پیگیری کردند"؛ ایشان بهصراحت فرمودند: «شخصی تماس میگیرد و بهخاطر هیچی، به او جایزه میدهند. یک روز من دیدم در یک برنامه تلویزیونی پنج میلیون تومان به یک نفر جایزه دادند؛ برای اینکه به چند سؤال جواب داد! این سرگرمىِ خیلی جالبی نیست. پنج میلیون تومان، تقریباً حقوق دو سه سال یک کارمند متوسط است (سخنان مربوط به سال 1383 است).
رهبر معظم انقلاب امروز در آغاز هفته کار و کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران صنایع مختلف، کار جهادی و بیوقفه را از شرایط مهم رونق تولید و تحقق راهبرد عزتآفرین اقتصادی مقاومتی دانستند. معظمله همچنین در بخشی از سخنان خودشان به موضوع روشهایی شبیه به «بختآزمایی» هم اشاره کردند. مقام معظم رهبری تأکید کردند: "تواناییهای ملت ایران و جوانان پرتلاش و خوش استعداد میهن را بسیار فراتر از وضع فعلی است. باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیه انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روشهایی شبیه بخت آزمایی را ترویج نکنیم که دستگاههای مختلف از جمله صدا و سیما باید متوجه این معنا باشند."